Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

balkan flexipass

yav

Öne çıkan mesajlar

bu interrail'in balkanlara özel bir versiyonu varmış. 110 TL gibi bir ücrete 5 günlük tren yolculuğu yapılabiliyormuş Balkan ülkelerinde.

Bu ülkeler şunlar: Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Karadağ, Yunanistan ve Türkiye.

Aslen şubat tatilinde çok masraf yapmadan bir avrupa şehrine gideyim 3-5 gün kalayım diye düşünürken karşıma bu çıktı. Gidip mesela prag gibi tek bir şehirde 3-4 gün takılacağıma acaba minikten bir interrail (5-10 günlük) mi yapsam şu balkan ülkelerinde dedim. Amacım gezmek görmek, ciddi ciddi fotoğraf çekmek... bkz. http://www.flickr.com/photos/yavuzselimk/sets/72157625010617785/

Ama bu balkan ülkelerinden keyif alabilcek miyim bundan emin değilim, sanki daha çok 50-60 yaşından sonra gidilen yerlermiş gibi geliyor bana :P Genç halimle metropol gezmekten daha çok keyif alırım sanki. Ama bu ülkeler hakkında da bilgim yok işte, belki yanlış biliyorumdur ve ön yargılıyımdır. Veya bir şekilde bişeyler söyleyerek görüşümü değiştirebilirsiniz..

Düşüncelerinizi alayım....

esasen prag viyana budapeşte ile ilgili topic açacaktım ama önce bi şu alternatife konu açayım dedim, onu da yakında açarım =p
Sosyal ağlarda paylaş

burda tren tarifelerinin ve ülkelerin detaylı ücretlendirmesi var.
fikre gelince valla ben italya,fransa,ispanya gibi böyle popüler interrail ülkelerini gezmektense balkanlara hatta ve hatta kuzey afrikaya gitmeyi tercih ederim.En önemli sebep ise daha ucuz her şey.Ben git derim yani.
yunanistan çok güzel,özellikle adaları.Paros bayağı meşhur,bir yunan arkadşım var ondan duymuştum.Kampları falan eylenceli.
Başka bir arkadaşımda bayramda bulgaristana gitti.Yani aslında sıkıcı olmaz,farklı bir ülke görmenin keyfini nereye gidersen git yaşarsın diye düşünüyorum...şaşıracak,ilginç bulacak bir şeyler elbet bulursun;)
Sosyal ağlarda paylaş

Hırvatistan - Bosna Hersek olmaması kötüymüş. Oralara da gidebilsen güzel yerler.

Bulgaristan dışındakilerin hepsi güzel ülkeler, diğer Avrupa'dan farklı şeyler görüp gezceksin. İlerde de yapabileceğim diye düşünürken biraz haklısın ama ileride zaman sorunun olcak ve trenle o kadar gezmeyi göze alamayabilirsin. Balkanlarda trenler diğer Avrupa ve Türkiye kadar iyi değil. Bazen çok uğraştırıp canını sıkabiliyorlar.

Durumun müsaitse ve tek kişi değilsen araba kiralayabilirsin aslında. Hatta üçten fazla kişiysen ucuza da gelecektir. 5 günlük araba kirası 100-120€ arası tutar, bir de üzerine benzin parası koyman gerekecek. Slovenya-Macaristan-Romanya-Sırbistan-Karadağ-BosnaHersek-Hırvatistan-Slovenya diye süper gezersin 10 günde. Ama tabi Slovenya'ya gidiş dönüş uçak bileti almanız lazım, ya da bu zincirdeki herhangi bir yere..
Sosyal ağlarda paylaş

istanbuldan alıp istanbula dönün veya avrupada bir yerde alıp oraya gidiş-dönüşü uçakla yapın ama arabayı aynı yerden alıp aynı yere bırakın. doğu avrupada pahalı bu işler, batıda o kadar sorun olmayabiliyor denk gelirse.

yalnız slovenyadan alıcağın araba ile bu ülkelerde en rahat dolaşırsın, eu plaka olcak sonuçta. türkiyeden alırsan arabayı da tam tersi muhtemel
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...