soulberry Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 "fa minörde yazılmış bi şarkı" derken neyi kastederler? gam ile aynı şey mi bu? bi de şarkı yazarken (patideki müzisyenlere soruyorum) ilk başta "şu gamda yazalım, hadi" diyerek mi başlıyorsunuz yoksa gamı hiç dikkate almadan mı yapıyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 Çooook uzun bi hikaye aslında bu özet geçicem kısaca; Fa minörde yazılmış parça demek, fa minör gamında yazılmış parça demek. Gel gör ki parça yazarken gam mı düşünüyosunuz sorusu karışık. Parça herşeyden çıkabiliyo. Akordan da çıkar, rifften de çıkar, bi gamın belli notalarında da çıkar. Ama belli bi melodiye uyabilecek birden fazla gam düşünebilirsin her zaman, zevk meselesi o kısmı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 çok ilkel bir kural olarak minör tonlu parçaların daha hüzünlü, majör olanların daha hoppidi ve parlak olduğu söylenir. ben de söyleyenlerin yalancısıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 20. defa armoni öğrenmek için oturucam haftaya inşallah o zaman uzun uzuuuun yazarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 bu armoniyi ogrenmek niye bu kadar zor ya, cevremde kime sorsam abi basladiydim bi aralar da biraktim sonra diyor, cok mu karisik bisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar