Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Protoss 101 for extreme beginners - by Arcane

LombaK_Knight

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
Bu post mümkünse üstte dursun, memFIS sticky olsun bu başlık hatta içindeki fazlalık mesajlar silinebilirse süper olur.
(memFIS sana söyliyorum huun sen anla)

Bu gece tur-1'de yeni arkadaşlarla tanıştık da, kiminle tanışsam bu başlığa ihtiyaç duyduğunu görüyorum ondan yani bu istek. Ciddi anlamda komünitenin ihtiyacı var bu başlığa anlıyor musun dostum.
:D
Sosyal ağlarda paylaş

doubt haklı. benim bile ihtiyacım vardı :P . replaylerde probe-scv-drone üretiminin fazla olduğunu görüyordum ama buna rağmen çoğu zaman üretmeyi ihmal ediyordum. şimdi daha çok üretiyorum memnunum :) . ayrıca ne zaman bir şeyi öven bi yorum yazsam aklıma hepsiburada yorumları geliyor :(
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
yetemezdim oyuna da başlığı okudum dün,
hemen eve gittim bir iki oynim dedim.

ilk oyun medium ai terran vs ben protoss

biraz fazla işçi basmışım sfd, bide chrono boosttu çok sonra keşfettim.
adam 3. ü baseime hurra diye dalıp yatırdı zaten parayı harcayamıodum bune bune derken.

2. oyun
zerg geldi medium bu sefer.
Önce nerde oldugunu buldum,
işçi gene bastım paso ama bi yere kadar.
3-4 gateway kurdum paso zealot stalker bastım başta bide onları destekleyen probe olayından.

ilk wave i tokatladım rahatça
2. wave e kadar 3. baseimi çıkmıştım, süreki forge a chrono boost atıyorum bu arada upgrade ler hızlı olsun dıe

2. wave ide tokatladım 2 tane dark templar yaptım bu arada keşife gönderdim
ordunun formatını
archon - immortal - stalker a çevirdim.
2. wave de geldi tokatladım
o sırada bi baktım adam biraz muta ve çok sayıda ultralisk basmış
Zaten stalkerlar baya op gibi, archonda zerglere ii vuruomuş.

çıkarmaya başladım 3. er den carrier, yerden stalker, immortal ve archon destekli.
bide mothership.
3. wave geldi devasa onlarıda tokatladım sonra yürüdüm adamın üzerine beter ettim.

Şimdi medium kolay herhalde bi kaç maç sora harda geçicem de,
çok az micro yapabiliyorm ben macrodan ötürü,
sürekli birim bas bas bas
zaten parayı harcayamıorm,
yani 4 gateway, 2 forge, hybernatics core çalışıo bi yanden 3 tanede stargate carrier basıo paso gene para bitmior.

macro yapmaktan oyunun savaş kısmıyla çok ilgilenemiorm yaw.yani birimler rakamlara hotkeyli ama kullanamıorm onu çok, anca stalkerlara adamların ( gerekirse uçanların ) dibine ışınlıyorum işte sentry le bişiler yapıorm mothership işe yaramıo zaten sdsfs.
Sosyal ağlarda paylaş

Benden önce yazması gereken çok insan var forumda ama sabahtan beri cevap gelmemiş, ben birşeyler yazayım; hatam olursa arkadaşlar düzeltsin.

Mikro yapamaman çok normal.
Makroyu gözün kapalı, refleks haline gelmiş vaziyette yapar duruma gelene kadar devam etmelisin bu şekilde. Sonra mikro yapmaya vaktinin kaldığını göreceksin zaten. Başlığın ilk mesajında yazdığı gibi: macro > micro

Genelde oyunu bırakma sebebi de bu durum oluyor pek çok arkadaşta. Zevkli kısım mikro ama önce makro tam oturmadan mikro yapmaya çalışınca olmuyor bu iş.
Sosyal ağlarda paylaş

peh
bu arada midgame ve lategame e gelince çok dağılıyorum ya, bütün maçları ondan kaybettim.

bakıyorum oyunun başında adamdan iyiyim, saldırsaymışım alcakmışım ama sonra yavaşlamışım falan.
o minerali vespene gasi tüketemiorm bi türlü =/

bronzun altında lig olaymış iimiş
Sosyal ağlarda paylaş

Eldeki kaynağı harcayamıyorum diye birşey yok. Sadece kaynak birikmeye başladığı zamanı iyi analiz edince, o kaynağı harcamak için gerekli üretim binalarının sayısını arttırmaya alışıyorsun. Sonra elindeki üretim binası sayısı öyle bir hale geliyorki, 3-4 tane full çalışan expansion sahibide olsan o kaynağı eritiyorsun.

Elde kaynak birikiyorsa daha gözü kara saldır rakibine ve daha fazla üretim binası yap. Galibiyetlerde arka arkaya gelir merak etme. Makro çok üst liglere kadar en önemli güç.
Sosyal ağlarda paylaş

LombaK_Knight said:

amak için bir force geldiğinde size tepki süresi tanır.

6. SC2'de unitleri sag klikle yollarsanız ve o ordu düşman ordusu ile karşılaşırsa, ordunuz ateş etmeden devam edecektir. Tabii düşman ordusu size giydirecektir. Buna free hit diyoruz. Bu oyun Red Alert değil. O yüzden move verirken bile mutlaka "A" tuşu sol klikle veriyoruz.

Şunu önceden söyleyeydin şu an masterdım :D Güzel paylaşım olmuş teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

mastere said:

LombaK_Knight said:

6. SC2'de unitleri sag klikle yollarsanız ve o ordu düşman ordusu ile karşılaşırsa, ordunuz ateş etmeden devam edecektir. Tabii düşman ordusu size giydirecektir. Buna free hit diyoruz. Bu oyun Red Alert değil. O yüzden move verirken bile mutlaka "A" tuşu sol klikle veriyoruz.

LombaK_Knight
Üye
ID § 26 Nov 2010, 10:34 [ Alıntı ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Protoss 101 for extreme beginners - Arcane Style
Sosyal ağlarda paylaş

Memphis7 said:

mastere said:

LombaK_Knight said:

LombaK_Knight
Üye
ID § 26 Nov 2010, 10:34 [ Alıntı ] [ Özel Mesaj ] [ Albüm ]
Protoss 101 for extreme beginners - Arcane Style

Evet ben biraz geç kalmışım :)
Sosyal ağlarda paylaş

heh bugun tokatlamaya basladım
replaylere bakııorm daha kotuyum aslında adamlardan,

toss vs zerg yaptık, adam muta harassladı rushladı başlarda sıkıştırdı paso ama hydra ve linglerle geldi benim colosuslara archon lara karsı

sora 2 toss la kapıstım, direk vardı aklımda zaten immortal + phoneix ordusu basıorm (tabi adam stalker gıdıo pas gateway basıolar stalker zealot )
ilkini feci tokatladım

ikincisi uyandı zamanında void ray basmaya başladı ama hohoho phoneixler voidleri dövüomuş.
yani bakıorm replaye daha ıı resource almışlar daha fazla apm var hepsinde ama birimlerden kazanmışım hep

immortalla colosus op yae ^^
çok sevmeye başladım ben oyunu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...