Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

amazon siparişi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
diyelim amazon'dan bir albüm sipariş verdim, sekiz dolar. on bir lira falan yani.. beşiktaş'ta oturuyorum, cd için kargo ücreti ne kadar? kesin fiyat lazım, bi de shipping her cd ve dvd ürününde aynı mı olur? ayrıca ne kadar sürede ulaşır?
Mesaj tarihi:
orda yazio zaten sizin ulkede available degilmi diye
uk den turkiyeye siparis vereceksen add to carttan sonra siparis kisminda bakabilirsin kac lira cekecekler kredikartindan diye
Mesaj tarihi:
yanında istersen 214321 tane ps3le falan girebilir isteyen. tabi once ordaki gorevlilere mantıklı bi açıklama yapması lazım kullanmak için aldım tarzında. ama tabi 12321 tane ps3u yemezler.
Mesaj tarihi:
Evet onu da farkettim, pek bişey yollamıyomuş sdf.

Peki oldu ki sipariş ettim bi yerden 800 liralık bişey. Gümrüğe takıldı tabi. Ne yapıp çıkarıyorum, masrafı ne?
Mesaj tarihi:
Giriyor direk oyle bi durumda.

Ilk olarak 100 euro civari islem masrafi midir nedir adi oyle bir ucret var, bu direk giriyor yani. uzerine, urunun fiyatina gore vergilendiriliyor, bu verginin miktarini bilmiyorum ama istemezsin oyle bisey olmasini.
Mesaj tarihi:
The consignments valued between 150€ and 1500€ and weight till 30 kg will be subject to customs clearance procedures. Based on the Turkish Cabinet Decision 2009 / 15481 Article 62 & dated 07.10.2009, these consignments can be cleared without having to completely fulfil the requirements of import legislations and are permitted by the Customs Directorate to be cleared by the verbal declaration and by paying standard tax 18% from Europe Union Countries, %20 from the rest of the world, provided that 'the amount and nature of the goods are not *commercial'.

yada gümrükçü arkadaşıda "görcen biraz".

ben borderlinx kullanıyorum mesela şu an ohioda bi yerde beklio paketler sonuncu da gelince yollatcam, aldığım 3 şeyden 2sini yollamıyordu yoksa amazon, biride mouse pad ha, sanki uranyum aldık :p
Mesaj tarihi:
SeaGle said:

Peki yurt dışından giriş yapan biri yanında getirse, bunun sınırı nedir?

Çok aşırı pahalı bir şey olmadıkça sınır 5. 5 taneye kadar kendime/hediyelik diyebiliyosun ama daha fazlası "ticari"ye giriyor.
  • Yeni Oluştur...