Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ANTIMADDE OEMCİ

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ardeth said:

heycanlanma diyorum boş yere sdf

milleti bilimden soğutan biliadamı, söyleyelim senin bilimadamı kimliğini alsınlar elinden cern. millet heveslensin diye bir şıpagat çekmedikleri kaldı kelli felli adamların. (:P)
Mesaj tarihi:
Ben Cern'den ilginç şeyler bekliyorum...Evet belki 10000000000000000000000000 kez tekrarlamak zorundalar ama bilim linear değil exponensiyel gelişiyor,belki de o kadar tekarlamak zorunda kalmayacaklar-hatta higgsin bulunmasıyla ki önümüzdeki 2 yıl içerisinde bulunması bekleniyor-karanlık madde,kütle,karanlık enerji,ve anti-madde hakkında çok daha fazla şey biliyor olacağız,olacaklar.O yüzden ben hayalperest olarak değil ama olasıklarla yaklaşırsam ; atom altı parçacıklarda, 20 yıl içerisinde daha büyük şeyleri keşfedeceğimize eminim.
Mesaj tarihi:
anti hidrojeni yapmaktan çok daha zor anti oksijen yapmak...Ama evet mümkün.Zaten madde ve anti madde.Her maddenin antimaddesi vardır,sadece evrende yok.Bir şekilde büyük patlamadan sonra gittiler:)
Deney ortamında antiler yaratılıyor ama çok kolay bir iş değil,zaman ve sabır...Hatta daha çok zaman.
Mesaj tarihi:
zeper said:

Ardeth said:

5 kilo antihidrojen mi daha ağır 5 kilo hidrojen mi?

aynı.değil mi?

işte ilkokulda bana bi kilo pamuk mu daha ağır bi kilo demir mi diye sorduklarında aynı tedirginlikle yaklaşmıştım sdf
Mesaj tarihi:
ağırlık derken yerçekiminin etki ettiğinden değil de kütlelerinden bahsediyoruzdur diye düşünmüştüm...ama ağırlık dedim zaten ne diye kütleden bahsedeyim derseniz...hala aynı cevabı veriyor olacğaım...kütle sanmıştım ;)
Ardeth said:

zeper said:

Ardeth said:

5 kilo antihidrojen mi daha ağır 5 kilo hidrojen mi?

aynı.değil mi?

işte ilkokulda bana bi kilo pamuk mu daha ağır bi kilo demir mi diye sorduklarında aynı tedirginlikle yaklaşmıştım sdf
  • Yeni Oluştur...