Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Acil!!!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar monitör donuyo ve görüntü gidiyo daha sonra da no signal falan diyip monitörü kapatıyo.Farklı monitörde denedim sorun monitörden değil.

Kasanın içinde nerden kaynaklanır?

Ekran kartı?Anakart?
Mesaj tarihi:
3 dk dinlendirmeden açtığından kasadan nasıl bi bip sesi geliyor?

eğer bi ses gelmiyosa speaker şeysini anakarta tak ve bilgisayarı çalıştır. (dinlendiremden) gelecek hata sesine göre hatalı parçayı bul. 3 kısa bi uzun vga yok demekti galiba.
Mesaj tarihi:
eski bilgisayar mı?

beslemeyle ilgili bi hanzoluk da olabilir. bence o bilgisayarı uzun süreli açık tutma, hatta deneyebiliyosan başka bi psu ile dene.

ekran kartı kaynaklı görünüyo sorun ama yeterli güç gitmiyosa veya yanlış gidiyosa ekran kartın iptal oluyo olabilir.
Mesaj tarihi:
Bencede ekran karti, psu'da olabilir. Ama 5-6 sene diyoruz, muhtemelen ekran karti. Monitör crt ise oda olabilir, benim bi crt monitör öyle sapitmisti zamaninda
Mesaj tarihi:
Benzer bi problem basıma gelmisti zamanında. PC baya eskiydi ama 6-7 seneden de fazlaydı sanırım. Ekran kartını degistirmeme ragmen duzelmemisti. Sorun anakartta diye tahmin ediyodum. O kadar eski PC'nin anakartı da degisemeyecegi icin yenisini aldım sdf.
Mesaj tarihi:
gördüün gibi herkes farklı bişeyler söyleyebiliyo, ama işin temeli PSU'da. anakartın bozuk olma ihtimali de var, ama en başta PSU'nun abukluk çıkarması lazım. öncelikle PSU'ya yönel.
Mesaj tarihi:
Ha bu arada unutmusum. Ben PSU'yu da degistirmistim. Yine isime yaramamıstı. Ama tabi boyle bir problemde ilk akla gelenler PSU ve Ekran Kartı olur. Anakart oyle durup dururken sorun cıkaracak sey degil cunku. Eski PC'lerde oluyor tabi boyle seyler.
Mesaj tarihi:
Kasayı bi temizlemeyi dene özellikle ekran kartını ve taktığın soketi varsa kontak spreyi yoksa kolonyalı mendille temizlemeni öneririm,tabi kuruyana kadar tekrar takma.
Doğrudan görüntü gelmese bişeyler bozuk dersin de muhtemelen ekran kartı soğutucun çalışmıyor biraz zorladıktan sonra görüntüyü kaybettiğine göre.
Anakartının onboard ekran kartı varsa ekran kartını tamamen söküp bilgisayarı bi açmayı dene.
  • Yeni Oluştur...