AscAnsio Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Dostlar, eBay üzerinden 12 inch bir action figure siparişi vermek üzereyim, fiyatı da 399 dolar(kazık yiyorum evet doğrudur :D Birkaç arkadaşım bu ürünün gümrükten geçerken sorun çıkarabileceğini, ekstradan ücretler ödemek zorunda kalacağımı söylediler. Bu durumu nasıl çözüme bağlarım, ürünün gümrükten sorunsuzca geçip elime benden ekstra bir ücret çıkmadan ulaşması için neler yapmam gerekiyor? Bilgisi olan, tecrübesi olan arkadaşlardan yardı etmesini rica ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 150€ üstü girişler gumrukte takılıo ve gidip almak isteyince vergi alınıo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AscAnsio Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Yahu bunun bir çözümü yok mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 yok malesef Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Bu 150$ olayını okuyabilceğim bir başlık var mı forumda? Mp3 player alınabilir mesala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 150$ olayını okucağın başlık? 150 dolar veya euro, altındakiler takılmadan geçiyor. Rahat olun. DAha pahalı aletler için de faturasını ona göre düzenlettirebilip üstüne gift yazdırarak falan halledilebiliyor ama ben anlamam orasından. Riskli. En olmadı %10-20-30 kadar gümrükçüye yemek ısmarlarsınız. Başka kaçarı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Unless the inspecting officer assesses the contents of the consignment as 'value higher than the invoiced amount' (Under valued), the consignments under 150€ and are not shipped for commercial purposes are cleared from customs by a courier's declaration and forwarded to the front office. The consignments valued between 150€ and 1500€ and weight till 30 kg will be subject to customs clearance procedures. Based on the Turkish Cabinet Decision 2009 / 15481 Article 62 & dated 07.10.2009, these consignments can be cleared without having to completely fulfil the requirements of import legislations and are permitted by the Customs Directorate to be cleared by the verbal declaration and by paying standard tax 18% from Europe Union Countries, %20 from the rest of the world, provided that 'the amount and nature of the goods are not *commercial'. The consignments that are of commercial nature and/or the invoice attached to them exceeds 1500€ are subjected to **import legislations. In circumstances where the consignments between 150€ and 1500€ are subject to customs clearance procedures, the owners may either personally clear the consignments from customs by verbal declaration. According to the new Customs Law and according to Turkish Cabinet Decision 2009 / 15481 Article 126, transportation companies will be able to clear shipments valued below 1500 € and below 30 kgs if the content is not commercial with receivers authorization. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Bu işi aracı olarak yapan oluşumlar var. Onlardan yardım alırsan %20 gibi bir farkla sanırım yırtabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 %20 farkla yırtmak pek yırtmak olmuyor bence şirket kurup almak istediğimiz şeyin ithalatını yapıp 3-5 satsak internetten daha iyi ahah yapcam ben bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 tüm kargolar açılıp bakılıyor 300 dolarlık şeye 20dolar fatura kestirsen bile, üstüne gift yazdırsan hediye paketine sardırsan bile gel bakalım arkadaş sana degerli bişey gelmiş diyip çagırıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 300 dolarlık şeye 149 dolar yazdırırsın indirim vardı ondan aldım yoksa burdan alırdım falan dersin zaten teknolojik bişey gelecek ne kadar ekspert olabilir ki gümrükçü değer biçme konusunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Şu an bayram zamanı gümrük takılma fiyatı 300€ olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 getirtecekseniz riskli bişey ups kargo ile isteyin usps kullanırsanız yerel gümrük müdürlüğü ile ugrasırsınız.ups fedex gibi kargoların kontrolü istanbul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AscAnsio Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Tavsiyeler için çok sağolun. Bu arada siparişini verdiğim ürün aslında elektronik değil, 12 inch bir action figure, Hot Toys Godfather ürünü. Söylediklerinizden yola çıkarak en iyi yol faturayı 100 küsür dolar olarak kestirmek ve GIFT olarak işaretlettirmemek, madem giftte gümrükçü kıllanıp açıyor paketi. Ve siparişi UPS ile göndermesini sağlamak, yanılıyor muyum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 mantıklı düşünmüşsün ayrıca action figure'se zaten fiyatını çakmalarının mümkünatı yok, oyuncak der geçerler :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 memura bağlı. googlelayıp bulup sen kimi kandırıyon bilaeee diye çağıranlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 yahu ama nereye kadar satış yapan firma yasal bir belgeyle fiyatını gösteriyor sonuçta adam da internetten banane ben o fiyata aldım aha kanıtı diyecek cidden nereye kadar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 oyle durumlarda kredi karti ekstresi ve ayni kredi kartina bagli tarihli paypal odeme detayi istedikleri oluyor. eger memur takarsa kacisi yok, ama action figur pek umurlarinda olmayabilir, yaziktir cocuk sevinsin diyebilirler o baska. yoksa merak etmeyin onlar herseyin fiyatini, gelirini, olurunu biliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 geçen gümrüge müracaat edeceksin diye kagıt getirdiler bir sürü bar dekorasyon için bişeyler almıştım.bir çogu ikinci el. gittim paypal dökümleri ile. ama yüzlerce alışveriş yaptıgım için hangisinin gümrüge takıldıgını da bilmiyorum. adam kıllandı napıyon olum sen diye. neyseki cep telefonunda barın fotoları vardı.onları gösterdim. olmaz molmaz falan filan münakaşa ederken bi daha getirtme bunlardan diyip verdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Ne kadardı aldığın şeyler Fistan? edit:fiyat olaraktan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar