Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eBay-Gümrük problemi?

AscAnsio

Öne çıkan mesajlar

Dostlar, eBay üzerinden 12 inch bir action figure siparişi vermek üzereyim, fiyatı da 399 dolar(kazık yiyorum evet doğrudur :D Birkaç arkadaşım bu ürünün gümrükten geçerken sorun çıkarabileceğini, ekstradan ücretler ödemek zorunda kalacağımı söylediler. Bu durumu nasıl çözüme bağlarım, ürünün gümrükten sorunsuzca geçip elime benden ekstra bir ücret çıkmadan ulaşması için neler yapmam gerekiyor?

Bilgisi olan, tecrübesi olan arkadaşlardan yardı etmesini rica ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

150$ olayını okucağın başlık?

150 dolar veya euro, altındakiler takılmadan geçiyor. Rahat olun.

DAha pahalı aletler için de faturasını ona göre düzenlettirebilip üstüne gift yazdırarak falan halledilebiliyor ama ben anlamam orasından. Riskli.

En olmadı %10-20-30 kadar gümrükçüye yemek ısmarlarsınız. Başka kaçarı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Unless the inspecting officer assesses the contents of the consignment as 'value higher than the invoiced amount' (Under valued), the consignments under 150€ and are not shipped for commercial purposes are cleared from customs by a courier's declaration and forwarded to the front office.

The consignments valued between 150€ and 1500€ and weight till 30 kg will be subject to customs clearance procedures. Based on the Turkish Cabinet Decision 2009 / 15481 Article 62 & dated 07.10.2009, these consignments can be cleared without having to completely fulfil the requirements of import legislations and are permitted by the Customs Directorate to be cleared by the verbal declaration and by paying standard tax 18% from Europe Union Countries, %20 from the rest of the world, provided that 'the amount and nature of the goods are not *commercial'.

The consignments that are of commercial nature and/or the invoice attached to them exceeds 1500€ are subjected to **import legislations.

In circumstances where the consignments between 150€ and 1500€ are subject to customs clearance procedures, the owners may either personally clear the consignments from customs by verbal declaration.
According to the new Customs Law and according to Turkish Cabinet Decision 2009 / 15481 Article 126, transportation companies will be able to clear shipments valued below 1500 € and below 30 kgs if the content is not commercial with receivers authorization.
Sosyal ağlarda paylaş

Tavsiyeler için çok sağolun. Bu arada siparişini verdiğim ürün aslında elektronik değil, 12 inch bir action figure, Hot Toys Godfather ürünü.

Söylediklerinizden yola çıkarak en iyi yol faturayı 100 küsür dolar olarak kestirmek ve GIFT olarak işaretlettirmemek, madem giftte gümrükçü kıllanıp açıyor paketi. Ve siparişi UPS ile göndermesini sağlamak, yanılıyor muyum?
Sosyal ağlarda paylaş

oyle durumlarda kredi karti ekstresi ve ayni kredi kartina bagli tarihli paypal odeme detayi istedikleri oluyor.

eger memur takarsa kacisi yok, ama action figur pek umurlarinda olmayabilir, yaziktir cocuk sevinsin diyebilirler o baska.

yoksa merak etmeyin onlar herseyin fiyatini, gelirini, olurunu biliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

geçen gümrüge müracaat edeceksin diye kagıt getirdiler
bir sürü bar dekorasyon için bişeyler almıştım.bir çogu ikinci el.
gittim paypal dökümleri ile.
ama yüzlerce alışveriş yaptıgım için hangisinin gümrüge takıldıgını da bilmiyorum.
adam kıllandı napıyon olum sen diye.
neyseki cep telefonunda barın fotoları vardı.onları gösterdim.
olmaz molmaz falan filan münakaşa ederken bi daha getirtme bunlardan diyip verdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...