jankis Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 çünkü değerini soradan anladılar ;)[signature][hline]Remember Sammy Jankis .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExecrabLe Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2004 Pekala işte benim yorumum ama çok büyük SPOILER izlemeyenler okumasın.. **********SPOILER************* Filmi tam olarak anlayabilmek için bilmeniz gereken ilk şey Deus ex Machina nın ne demek olduğu.. Deus ex Machina : Eski yunan mitolojisi ve edebiyatından gelme bir terimdir.Tanrı'nın çözülmesi mümkün olmayan bir sorunu bir araç yardımı ile düzeltmesidir. Filmdeki araç tahmin edebileceğiniz gibi Donie Darko(D.D.). Filmdeki çözümü olmayan büyük sorun ise Dünya'nın girdiği döngü..Döngünün varlığı tam olarak D.D. tarafından bilinmiyor ancak büyük miktarda Frank ve halüsinasyon sandığı görüntüler sayesinde film boyunca bazı şeylere anlam verebilmeye başlıyor. Döngüyü bilen tek insan Roberta Sparrow(R.S.).R.S. döngünün farkında olmasından dolayı tam anlamıyla kafayı yiyor.Ve farkında olduğu bu döngü filmde R.S. nin bir ileri bir geri posta kutusuna bakma döngüsü ile sembolize edilmiş. D.D. gördüğü insan vücudundan çıkan mızraklar sayesinde bir çeşit Deja vu yaşıyor.Aslında çok daha ileri bir düzeyini yaşıyor çünkü insanlar daha bir yere gitmeden,nereye gideceklerini görebiliyor. D.D. nin döngüyü farkettiğini çinli şişman kızla konuştuğu zaman farkediyoruz.."Söz veriyorum herşey senin için daha iyi olacak" diyor ve gidiyor. Ve boğazına bıçak dayanmışken Deus ex Machina diye bağırdığında ise kendinin aslında Tanrı'nın kullandığı araç olduğunu farkediyor. Ve filmin sonunda kendini öldürmesi ise D.D. nin kendi sözleriyle çok rahat açıklanabilir.İngiliz edebiyatı öğretmenine yaptığı yorum.."Yokoluş birnevi yaradılıştır..Onlar sadece parçaladıklarında ne olacağını görmek istediler.Birşeyleri değiştirmeyi istediler." Herneyse filmin sonundaki soundtrackte söylediği gibi.. "When people run in circles its a very very mad world." "İnsanlar hayali bir çember üzerinde koştukları zaman dünya çok çok kaçık bir yer." Döngü? ;) Hade size iyi kafa patlatmalar.. ********************SPOILER*********************** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
n0body Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2004 ya özür diliyorum koskoca 7 sayfayı okuyamadım ama filmde eksiklikler var diyen arklara küçük bi cevabım var... hatta filmi izlemiş olan herkes girsin okusun şu siteyi Spoiler!!! http://www.tangent-universe.org/dump/time_travel.html Kesinlikle okuyun koca siteyi... Filmde hani o yaşlı kadının yazdığı bi kitap varya... o kitap işte bu sitedekiler :) kısa tabi ama düşününce hikayedeki herşeyi çözmenize yarayan bi kitap :D bu yüzden tapıorum bu filme ztn... binlerce dumur yaşıosun film boyunca kafan karışıo sora yavaş yavaş çözmeye başlıosun yeniden izledikçe... en son bunu okuyosun tamam aştım olayı :D[signature][hline]Yukarıdaki yazıların yarısı yalandır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2004 tamam, şimdi zahmet edip önceki 7 sayfayı okuyup yazıklarının yazılmış olduğunu görebilirsin. :D[signature][hline] i luv guyz where would they be wifout us gals??? Still in the Garden Of Eden you gullible b****. dra : yenge yap gel diosun da 0.5lt su ismarliim desen 1.29$ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Film dün gece izledim :D , biliyorum baya geç kalmışım ama bildiğin beğendim filmi , böle film bitince aynen require for a dream gibi ekrana böle mal mal bakıyorsun bir sürü soru işareti ile ama sonra düşündükçe filmdeki yerler daha çok beliriyor . Gerçekten hoşuma gitti film , izlemeyenler kesinlikle izlesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
delihan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 jankis said: başka bi forumdan arkadaş olayı güzelcene özetlemiş onu copy/paste ediyorum ilk once 2 tane evren var esas evren ve tanjant..ucak yanlıslıkla tanjanta dusuyor ve donnienin onu geri gondermesi saglanıyor..bunlari saglayanlar ise frank,kiz arkadasi,2ogretmeni,yasli kadin..frank filmin basinda/tanjantta)donnienin hayatini kurtariyor sonra okulu su bastiriyor ve boylece kizla samimi oluyor,sonra adamin evini yaktiriyor ve donnienin anneleri gitmek zorunda kaliyor ve pati yapiliyor..parti yapilinca donnie ogretmenin kiler kapisini (celler door)bakmaya gidiyor..bu arada diger ogretmende zaman teorisinde yardimci oluyor ve dikkat edersiniz daha fazla konusamam diyor..sonra frank donnienin kiz arkadasini bilerek eziyor tekrar izleyin isterseniz..ve boylece franki olduruyor ve boylece frank gecmiste donnieyi kaldirip kurtarabiliyor..yani olaylar bi sekilde olarak donnieyi bunlari yapmaya zorluyor ve sonunda tekrar ucagi esas gezegene yolluyor..filmin basindaki uyandigi yerle ucagi gonderdigi yer ayni..bu arada frank donnienin ablasinin erkek arkadasi..ve ucak duserkende eve onu frank birakiyor..zaten filmin basındada donnie eve donerken kirmizi araba gozukuyor.. kisiler ayrica tanjant evreninde olanlari hafif olarak hatirliyabiliyorlar esas evrende..frank yuzunu tutuyor,Patrick Swayze agliyor mesela..ve en sonunda ucak duserken ablasini eve frank birakiyor ve dikkat ederseniz kornaya basiyor baya bi buda herhalde donnie yi uyarmak icin olsa gerek.. donnienin filmin sonunda uyumaya devam etmesi ise tartisilir bir konu..bunlarin sadece bi hayal oldugunu dusunebilir,surekli bi dongu oldugunu dusunup kalkmazsa buna son vercegini dusunmus olabilir,veya olaylarin tekrar boyle gelisecegini umarak kiz arkadasini olmemesi icin intahar etmis olabilir.. zaten filmin guzelligi de burada herkes kendi begendigi gibi kabul ede.. filmin yonetmeni ve yazari olan richard kelly bunu lisede yazmis tebrik etmek lazim..ayrica soundtracklerde cok tatliydi..[hline]things you own end up owning you (tyler durden) filmi yeni izledim tek kelimeyle bayıldım ve direk patiye kostum daha iyi anlıyabilcemk icin ama bu yorum gercekden aşmış yzan arkadaşı tebrik ederim . şimdi bidaha izliycem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finkel Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 bende silmiştim tekrar dl ediyorum benim çıkardığım şeyler bunlar değildi sdfklh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 Uzun bir aradan sonra tekrar izledim. Hakkaten harika film. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 bu filmi hala izlemediğim için kendimden utanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 utanilicak bisey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2008 evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
progamer Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Filmi az önce bitirdim. Director's Cut seyrettim güzeldi bayağı. Ayrıca 2009 da devam filmi çıkıyormuş S Darko filmdeki olaylardan yedi yıl sonrasında kız kardeşinin başından geçenelr anlatılcakmış. Ayrıca Jankis'in copy paste'De iyi olmuş baya daha net anladım filmi şimdi ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeBuffAndHeal Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 ilki kadar bi başari olacağını sanmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Sitesi de baya güzeldi filmin, söylendimi bilemiyorum ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 herhalde 5467 kere söylenmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2008 İyi bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 abi sen niye abidik gubidik sitelerde takılıyorsun sdf :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2008 Oh yes, ayar verin bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 sirinler konusuna degincek olursak sıpoylır "smurfs are asexual. they don't even have.reproductive organs under those little white pants. that's what's so illogical, you know, about being a smurf.what's the point of living if you don't have a dick?" burda cok guzel bir ustukapalı anlatım var,cinsiyet kavramı insanın dunyada kendisinin secemedigi tercihlerinin bir baslangıcı olarak lanse ediliyor,doguyoruz cinsiyetimizi secemiyoruz,anne babamızı secemiyoruz,nasıl biri olacagımızı secemiyoruz ki okulda baskaları tarafındna istenilen bir kalıp birey olmak icin onların istekleri dogrultusunda egitiliyoruz,hayatımız hep secemedigimiz şıkları yaşamakla devam ediyor,adım adım birer birer,bu baglamda şirinlerin yaşadıgı dunya donnie icin ideal ve asıl olması gereken dünya,cinsiyetciligi ve bunun getirdigi şiddete bi gönderme var mı o da tabiki tartısma konusu olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 yeni izledim ve hiç bişi ama hiçbişi anlamadım lanet olası filmden :( tek alımda kalan sahne neden insan kostümü giyiyorsun geyiği oldu nedir bu film i bu kadar iyi yapan? konuyu okumaya üşendim önce bi içimi boşalım dedim sanırım ben sinemadan anlamıyorum geçende pulp fiction u izledim imdb 5.sırada ama o film bana o kadar şahane gelmedi 5.sırada olcak kadar pulp u top 250 de 5. olcak kadar iyi yapan kısım neresi göremedim bi türlü yada darkonun 130.sırada olmasını sağlayan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeBuffAndHeal Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 jankis said: başka bi forumdan arkadaş olayı güzelcene özetlemiş onu copy/paste ediyorum ilk once 2 tane evren var esas evren ve tanjant..ucak yanlıslıkla tanjanta dusuyor ve donnienin onu geri gondermesi saglanıyor..bunlari saglayanlar ise frank,kiz arkadasi,2ogretmeni,yasli kadin..frank filmin basinda/tanjantta)donnienin hayatini kurtariyor sonra okulu su bastiriyor ve boylece kizla samimi oluyor,sonra adamin evini yaktiriyor ve donnienin anneleri gitmek zorunda kaliyor ve pati yapiliyor..parti yapilinca donnie ogretmenin kiler kapisini (celler door)bakmaya gidiyor..bu arada diger ogretmende zaman teorisinde yardimci oluyor ve dikkat edersiniz daha fazla konusamam diyor..sonra frank donnienin kiz arkadasini bilerek eziyor tekrar izleyin isterseniz..ve boylece franki olduruyor ve boylece frank gecmiste donnieyi kaldirip kurtarabiliyor..yani olaylar bi sekilde olarak donnieyi bunlari yapmaya zorluyor ve sonunda tekrar ucagi esas gezegene yolluyor..filmin basindaki uyandigi yerle ucagi gonderdigi yer ayni..bu arada frank donnienin ablasinin erkek arkadasi..ve ucak duserkende eve onu frank birakiyor..zaten filmin basındada donnie eve donerken kirmizi araba gozukuyor.. kisiler ayrica tanjant evreninde olanlari hafif olarak hatirliyabiliyorlar esas evrende..frank yuzunu tutuyor,Patrick Swayze agliyor mesela..ve en sonunda ucak duserken ablasini eve frank birakiyor ve dikkat ederseniz kornaya basiyor baya bi buda herhalde donnie yi uyarmak icin olsa gerek.. donnienin filmin sonunda uyumaya devam etmesi ise tartisilir bir konu..bunlarin sadece bi hayal oldugunu dusunebilir,surekli bi dongu oldugunu dusunup kalkmazsa buna son vercegini dusunmus olabilir,veya olaylarin tekrar boyle gelisecegini umarak kiz arkadasini olmemesi icin intahar etmis olabilir.. zaten filmin guzelligi de burada herkes kendi begendigi gibi kabul ede.. filmin yonetmeni ve yazari olan richard kelly bunu lisede yazmis tebrik etmek lazim..ayrica soundtracklerde cok tatliydi..[hline]things you own end up owning you (tyler durden)anlamadiysan yardimci olur belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 cok kotu bir film. paralel evren geyiklerini cok daha basarili isleyen cok daha fazla film var. FAIL. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 su yazıyı yeni okduum ve oncesinde donnie darkodan bi bok anlamamısım sdf diorum :D:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 yazan da sallamis zaten bosver ehue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Bence Azmo sen filmi anlamamışın, bok atıyosun yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar