Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bi haber, yorumlari, ve zihniyet

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sakine ben gunahkarim dedi vs.

Aga tamam, haberi anlayabilirim, iran vs. Ama yorumlar ciddi sarsici lan, harbi bukadar cahil adamlar var yani. Baya bildigin "seriat gelsin, böyle yasayalim, oh, hersey cok daha guzel olacak" falan diyen,irandaki gibi yasamak isteyen adamlar var.

Birisinin seriati istemesini kinamiyorum, veya garipsamiyorum, en nihayetin de kendi tercihidir, istedigir, dusuncesidir falan nebiliyim. Ama "ne istedigini bilmeden" isteyen yada istedigi seyin neleri göturup neleri getireceginden sacmalayan bukadar cok insanimiz nasil olabilir? Bu kadar vahim bi durumdamiyiz?

Gördukce böyle seyleri kendi ulkemden soguyorum, surada -20de yasiyorum ve bu kadar boktan havaya, durgun asiri sakin yasam tarzina, cok özlememe ragmen dönmek istemiyorum bildigin. Nasil diyorum yani bi insan birazcik objektif olamaz? Veyahut bilmedigi, ufacik bi bilgi/fikir sahibi olmadigi bi konuda nasil bukadar cok kendinden emin bilirkisi gibi konusabilir?

Cik, cok kötu ciddi cok kötu.

asdrsw icimi döktum baya
Mesaj tarihi:
geçen yılbaşında taksimdeki turist bayana yapılan tacizi hatırlarsınız
bu bir türkiye manzarasıydı
hüseyin üzmez ve guardını alan islami kesimde türkiye manzarasıydı
bu ulkede çok ciddi algılama problemleri var
Mesaj tarihi:
evet çok cahil, yüzüne bakılmayacak, düşüncesiz insan var bu ülkede, peki neden öyleler acaba ? kim onlara zamanında :

said:
"ulan öküz anadolulu, sizin milliyetçilik'le komünizm'le ne işiniz var. milliyetçilik lazımsa biz yaparız. komünizm gerekirse onu da biz getiririz. sizin iki vazifeniz var: birincisi çiftçilik yapıp mahsül yetiştirmek. ikincisi askere çağırdığımızda askere gelmek. alın bu iti götürün" nevzat tandogan, 3 mayis 1944

demiştir, ve devletin tüm hücrelerinde bu görüş hakimdir ? anadolu insanı yeni yeni gözünü açmaya başladı hem maddi hem kültürel olarak, zamana ihtiyaç var sadece ıslah için.
Mesaj tarihi:
Korax bu dediginin bir çok nedeni var. Düşündüğüm nedenlerin başında halkın toprak agalarindan kurtarilmamis olması. Ekonomik bağımlılık altına girdiler. Halkevlerinin önü kesildi, köylü halk cahil kaldı. Eğitim de başarısız oldu. Sağ sol kavgası ardından darbe ile uğraştık. Halk varoşlastirildi, bazıları da almanyaya yollandı. Bunlar dinci paragöz tarikatların elinde kaldı. Onların dediklerine göre eğitildi. Sonra da bu dediğin gözü dönmüş kitle haline geldi. Chpnin büyük suçu var.
Mesaj tarihi:
Hao said:

evet çok cahil, yüzüne bakılmayacak, düşüncesiz insan var bu ülkede, peki neden öyleler acaba ? kim onlara zamanında :

said:
"ulan öküz anadolulu, sizin milliyetçilik'le komünizm'le ne işiniz var. milliyetçilik lazımsa biz yaparız. komünizm gerekirse onu da biz getiririz. sizin iki vazifeniz var: birincisi çiftçilik yapıp mahsül yetiştirmek. ikincisi askere çağırdığımızda askere gelmek. alın bu iti götürün" nevzat tandogan, 3 mayis 1944

demiştir, ve devletin tüm hücrelerinde bu görüş hakimdir ? anadolu insanı yeni yeni gözünü açmaya başladı hem maddi hem kültürel olarak, zamana ihtiyaç var sadece ıslah için.

ALLAH COK SUKUR YARABBI. TAYYIBINLE ACILDI GOZUM, MUSLUMANLAR DAHA ESIT OLUP DA EL KOL KESMEYE BASLADIGIMIZDA DAHA DA ACILACAK INSALLAH. BIR DE DORT KARI ALIP SAPIKLIGIMI ONLARLA DINDIRIP DAHA DINDAR OLURSAM KIM TUTAR BENI.

Amin.
Mesaj tarihi:
İlk olarak "nasıl bir halk bu yea" dersin, ardından "boşver abi bu halk çekmeli" der apolitiklik sürecine girersin, ardından da "ben Kanada'ya kaçıyorum abiee" der ve hayaller kurarsın.

Korax gibi düşünenler asıl hatası sanki halkın politik görüşü kendi bağımsız fikirlerinden ortaya çıkıyormuş gibi düşünmelerinden kaynaklanıyor.

Yoksul, yoksul olduğu için kültürel yozlaşmaya açık, kolay fikirlerin empoze edilebildiği, bağnaz ve suça meyilli insanların çok mu açık fikirli olmasını bekliyorsunuz?

Kaldı ki popüler kültür denen 21. yy emperyalizm aracı ile, yıllar evel çizilmiş bölgesel emperyalist politikaların adımlarından biri olan bağnaz fikirler altında beyinleri sulanmış bir halkın gayet tabi birileri için araç olması normal.

edit: Tam şurda bir havuz olacak!
Mesaj tarihi:
Toplum üzerinde var olan propagandalar ve provokatörler harici halkın cahilliğini ele alırsan Korax gibi yorum yaparsın.
Get emperyalizm here
Mesaj tarihi:
DeaN said:

İlk olarak "nasıl bir halk bu yea" dersin, ardından "boşver abi bu halk çekmeli" der apolitiklik sürecine girersin, ardından da "ben Kanada'ya kaçıyorum abiee" der ve hayaller kurarsın.

Korax gibi düşünenler asıl hatası sanki halkın politik görüşü kendi bağımsız fikirlerinden ortaya çıkıyormuş gibi düşünmelerinden kaynaklanıyor.

Ben 3 yil kadardir yurtdisinda yasiyorum zaten de apolitiklik surecine girmedim henuz. Girmis olsam umursayipta konu bile acmam. Bi de yukardaki haberun altindaki yorumlari okudunmu bilmiyorum. Benim demek istedigim neden bi insan isin aslini bilip bilmeden herseyi "en iyi ben biliyorum ulan!" mantalitesiyle yola cikar? Bok var gibi haber sitelerini gezip her haberin altina olduk olmadik sacmasapan mesaj yazar? Haberin gercekligini sorgulamazda mesela altina hemen "iyi olmus taslasinlar gebersin, turkiyeyede seriat gelsin!" der. Veyahut gelsin dedigi seyin geldiginde nasil sartlarla yasatacagini ince ince dusunmez? Aslinda bu bi yerden sonra kopuyo insanoglunu tepeden tirnaga sorgular buluyorum sonra kendimi.

Ben haksizsin demiyorum yanlis anlama, netice de koyun gibi yaptilar bu milleti. 2 tane köpek koydular iste, köpekler nereye cekse oraya gidiyo millet. Köpegi de kim beslerse cobani oluyo surunun. Ama bukadar da zihniyetsiz bilincsiz olunmazki aga. Yeminle diyorum yayginlasmasa internet daha iyiydi. En alakasiz hanzonun bile facebook'u var, hatun dusurme amaciyla artik. Bilgi amacli veyahut ne biliyim, icine sicmadan kullanilmiyo iste bisey bizim ulkede. Zihniyette degismiyo, öyle geldik gidioz, daha semer takan cok olur böyle oldugu surece de..
Mesaj tarihi:
biz sonuçta doğu toplumuyuz. her zaman otoriteye koşulsuz boyun eğme vardır. bizim için sorgulamak değil otoriteye boyun eğmek / saygı göstermek takdir edilen ve hatta "sevap" olan harekettir. bi cumhuriyet devrimi yaptık diye bi anda hepimiz avrupalı zihniyetini kazanıcaz mı zannediyorsunuz ki?
adamlar yüzlerce yıl otoriteye karşı kan döktüler, bu hale geldiler. biz ise kaderin cilvesi bir kaç dehanın çabası sayesinde bi yerlere gelebildik.

hala daha bi tebaa olarak yönetilirken (bunun örneklerini biliyosunuz) kimse kalkıp da halk bilinçlendi demesin. ama halk sesini daha çok duyurabiliyor diyebilirsiniz. ki bu durumunda akp chp mhp ile ilgisi yok devrimizdeki teknolojinin kazandırdıkları. eskiden bi yeri telefonla aramak için santralden sıra beklerken şu an bi insan binlerce medya ortamına anında mesaj gonderebiliyor. anında hızlıca gündeme ulaşabiliyor
Mesaj tarihi:
Iste orasi öylede, yani nebiliyim avrupali zihniyeti kazanmasinda, "herseyi ben biliom" demesin yarim akliylada. Nebiliyim, her duyduguna inanmasin elinde teknolojinin imkani varsa arastirsin mesela. Hizla haber sitesine girip her haberin altina sacmasapan yardiracagina efendi gibi hizla okuyup gecsin mesela, insan gibi yorum yapsin falan. Halk bilincsiz iste evet, napim, gördukce dayanamiyorum sacmasapan yorumlari, dusuncesiz fikirli oldugunu sanan ama bos beles insanlari.
Mesaj tarihi:
çünkü o kadar sığ yani bakış açısı. yok yani... kim ne yatırım yapmış adamlara makarna kömürden başka farklı bişi bekliyoruz ki? yılmaz özdil demişti öğretmenini süründüren bi toplumdan cacık olmaz gibi bişi. toplayamadım şimdi cümleleri :) biz de çocukları okula göndermek bile bi başarı :P sorgulamayan, okumayan bi zihniyet de kalıplaşmış, ona şart koşulan hayatı yaşamak ve yaşatmak zorunda. (işte hükümetimizin en başarılı olduğu konu halkımıza belli hayat standartını şart koşması sonra hakkı olanı verince oooo büyük iş yaptık diye alkış toplaması)
neyse...
şeriat gelsin iyi olur işte sabah ezanına kalkarız diyen bile var. milletin ağzı torba değil ki büzesin diyen iyi demiş.
Mesaj tarihi:
okul olayı biraz garip geliyor bana.

şöle, adamda sorgulama yok ki!

adam dediğim hoca bu arada. yetiştirdiği öğretmene sorgulama aşılamıyor, öğretmen çocuklara düşünen bir beyin nasıl çalışır gösteremiyor. ve sonraTÜM derslerimiz tamamen "bunun böle olduğunu kabul ettin!" olarak geçiyor. misal tarih... "şu kadar bin kişi ile tam yüzmilyör kişilik orduyu yenmişler!" deniliyor. ezberle geçsin. savaşın tarihini ezberle geçsin

sadece şunu söyleyeyim bir sınıfta tarih'te, din dersinde ve benzeri derslerde bi kişi çıkıp da "böyle saçmalık olmaz" demiyorsa bi bok öğrenmemişler demektir. ezberlemiş geçmiş işte.

özetle, okul->zihniyeti değişterecek yol diye bi denklem eğretidir. düşünen, çalışan, fikir üreten beyin->zihniyeti değiştirecek yol mantıklıdır.

bizde şu anda (ve öncesinde) okul sürü güdüsünü pekiştiren bir yerdir. koyunlar gibi sıraya girilir, bir kapıdan alınır, beraber kalkılır, oturulur. beraber selamlaşılır, beraber ezberlenir, beraber düşünülmez, başkalarına ait fikirler bu gruba doğrudan enjekte edilmeye çalışılır ama kendi düşüncelerini üretmeleri pek istenilmez. sürüye hoş geldiniz.

bu adamların aileleri de tırttır tabii. onlar da düşünmezler çok. "devlet baba yardım etsin", "devlet bize yardım etmiyir" kendilerinin üretebilecekleri en uzun cümleler olarak kayda alınmıştır. ha tabii bu kalıpları da elderlarından duymuş olabilirler. o da olası.

ya olm ne başka yorum yapacak ki bu adam? :D zihniyet? ne zihniyeti?
ezber be ezber... sokma akılla hayat geçiriyor elemanlar
Mesaj tarihi:
Dasacan okadar guzel anlattinki, iste olay bu. Benimde dellendigim nokta, ulan insan 1 keremi sorgulamaz yau? Hadi önceden elinde teknolojik imkanlar yoktu, biseyin aslini ögrenemiyodun. Ya simdi? Elinde bu imkan varken dogru biseyin aslinda yanlis oldugunu görup mindfuck'a giren adam görmezden geliyo. Yada almadigi icin kafa hayir ulan olurmu öyle sey diyo geciyo. Yahu 1 keremi sorgulamaz insan, isin aslini aramaz. Ama amelelik dersen diz boyu, haber sitelerinde sacmasapan yorumlar dedinmi, kadinlar matinesi gibi evlilik programlari dersen hepsinde varlar bu insanlar. "Gocasiynan meadem, böyle olacaaadi, niye bu argadas insan kisisi gendi gendine bunu böyle yapmadiydi ozeman?" dan öteye gecmiyo sorgulama felsefesi
Mesaj tarihi:
din öğretmenine hocam bu kadar fizik kimya görüyoruz yanlıştır demiyorum ama masalsı anlatmasanız demiştim :D

neyse tebaa toplumutyuz işte. tepemizdekilerin yanlışlarını haksızlıklarını yadırgamıyoruz

tarihe girmişken belirtmeden geçemedim. tarih çok kıytırık anlatılıyor bizde. sadece milliyetçilik aşılama amaçlı. bugün ilerliyemiyorsak bir neden de hala daha objektif bir cumhuriyet ilanı sonrası tarih kitabımız olmamasıdır.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

okul olayı biraz garip geliyor bana.

şöle, adamda sorgulama yok ki!

adam dediğim hoca bu arada. yetiştirdiği öğretmene sorgulama aşılamıyor, öğretmen çocuklara düşünen bir beyin nasıl çalışır gösteremiyor. ve sonraTÜM derslerimiz tamamen "bunun böle olduğunu kabul ettin!" olarak geçiyor. misal tarih... "şu kadar bin kişi ile tam yüzmilyör kişilik orduyu yenmişler!" deniliyor. ezberle geçsin. savaşın tarihini ezberle geçsin

sadece şunu söyleyeyim bir sınıfta tarih'te, din dersinde ve benzeri derslerde bi kişi çıkıp da "böyle saçmalık olmaz" demiyorsa bi bok öğrenmemişler demektir. ezberlemiş geçmiş işte.

özetle, okul->zihniyeti değişterecek yol diye bi denklem eğretidir. düşünen, çalışan, fikir üreten beyin->zihniyeti değiştirecek yol mantıklıdır.

bizde şu anda (ve öncesinde) okul sürü güdüsünü pekiştiren bir yerdir. koyunlar gibi sıraya girilir, bir kapıdan alınır, beraber kalkılır, oturulur. beraber selamlaşılır, beraber ezberlenir, beraber düşünülmez, başkalarına ait fikirler bu gruba doğrudan enjekte edilmeye çalışılır ama kendi düşüncelerini üretmeleri pek istenilmez. sürüye hoş geldiniz.

bu adamların aileleri de tırttır tabii. onlar da düşünmezler çok. "devlet baba yardım etsin", "devlet bize yardım etmiyir" kendilerinin üretebilecekleri en uzun cümleler olarak kayda alınmıştır. ha tabii bu kalıpları da elderlarından duymuş olabilirler. o da olası.

ya olm ne başka yorum yapacak ki bu adam? :D zihniyet? ne zihniyeti?
ezber be ezber... sokma akılla hayat geçiriyor elemanlar
katılmamak elde değil
  • Yeni Oluştur...