Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elvan Atina 2004'te 5000 metre koştu

Abus

Öne çıkan mesajlar

said:
zydar, 23 Ağustos 2004 21:18 tarihinde demiş ki:
Elvan Abeyleylaylom türk değil, kazansada kaybetsede bence bir şey farketmez. Bence Türkiye Cumhuriyetinin gücünü türkiye doğma büyümeli bir türk yapması gerekir. Sizce yanlış mı düşünüyorum?

evet yanlış düşünüyorsun[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

said:
cemad, 23 Ağustos 2004 22:33 tarihinde demiş ki:
said:
Eternal, 23 Ağustos 2004 22:20 tarihinde demiş ki:
e biri kossaydı bizim pembe patilerden daha iyi olurdu be
ne bu elvan mıs melvanmıs bırak kardeşim
birinci 12.42 mi ne küsürle 1. oldu. wolimpiyat rekoru da 12.40. elvanın dünya rekoru ise 12.24 mü ne. aradaki farkı anlamışsındır herhalde. elvanın bu sonucxu inanılmaz birşey

dünya rekoru 14:24:68, Elvan'a ait
Olimpiyat rekoru da meşhur Gabriela Szabo'ya ait 14:40.79 ile
bu akşamki yarışın sonucu da 14:45.65

Elvan 12. olmuş bu arada...[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 23 Ağustos 2004 22:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

pek anlamam, amatörce bir yorum yapacağım. bu olimpiyatlarda izlediğim kadarıyla, rekorla şampiyonluğun pek alakası yok. bir tane uçuk var buna tezat giden, o da süreyya ayhan. tavşan atlet gibi, kendisiyle yarışıyor o kız. stili öyle, taktiği öyle. ancak elvan öyle değil, diğerlerinin temposuna ayak uydurdu gördüğünüz gibi başlarda, rekora değil, şampiyonluğa koştu.

taktik olarak biraz sıçmıklık yaşadık. çünkü bir yarışta yorumcuların dediği gibi, temponun bir artıp, bir durulması veya azalması hayra yorulamaz. siz de elbet koşmuşsunuzdur bir şekilde, profesyonel olmasanız da. koşarken tempoyu indirip sonra yeniden yükseltmek filan, buna alışık değilseniz veya hazırlanmamışsanız, sizi normalden daha fazla yorar. çünkü sabit tempo değil, sürekli bir ivme yaşanıyor.

bu etiyopyalı atletler de, açıkçası tam yerlerinde tempoyu arttırdı. elvan'ın başta grupla beraber koşması, ve açıkçası diğerlerinin seviyesine kendisini ister istemez çekmesi saçmaydı. yani şöyle anlatayım:

siz 1kmyi 10 dakikada koşuyorsunuz tek başınıza. bir arkadaşınız 15 dakikada koşuyor. siz bu arkadaşınızın temposuna göre ilk 500metreyi koşarsanız, kötü bir hadise olur haliyle. insanın maksimum hızı da belirli bir yere kadardır. oradaki atletler, daha kısa mesafede elvan'dan daha iyi olabilir. ancak orada o tempoyla zaten daha kısa mesafe koşulmuş oldu. maksimum hızları daha fazla olanlar, güçlerini daha fazla koruyup, elvan'ı geçebildi.

bir de bunun dışında, elvan 4. iken yere düşmüş. 11.liğe kadar düşmesinin bir sebebi de bu. bunu kameralar göstermedi, zira o sıralarda yarışın son anları koşuluyordu ama yarıştan sonra yorumcular söyledi.

ha elvan neden 4. idi o sırada, onu da yukarda kendimce açıklamaya çalıştım. bunun dışında elbette başka şeyler de olabilir. sakatlık, psikolojik baskı ve olimpiyatlarda olması gibi..

[Bu mesaj BombaciMulayim tarafından 23 Ağustos 2004 22:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Elvan Abeyleylaylom türk değil, kazansada kaybetsede bence bir şey farketmez. Bence Türkiye Cumhuriyetinin gücünü türkiye doğma büyümeli bir türk yapması gerekir. Sizce yanlış mı düşünüyorum?

O bayrağı benimsemiş
marşımızı söylemiş
sonuç olarak bu topraklarda doğmamış ama ben bu topraklarda doğmak isterdim bu toprağın vatandaşı olmak isterim demiş.

Türklerin % kaçı türk acaba? Tabiki belki daha büyük haz alırdık ama yenilsede yensede farketmiyor demek çok yanlış.Sonuçta göğsünde türk bayrağı var[signature][hline]Yalancı şahidimdir ay benim / Her gece denize vurur yakamoz / ben aşkı senle yaşayamazsam varsın olmasın...
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
izleyemedim bu koşuyo fakat elvan 1. elemeyecek diye bir düşünce vardı bende

valla etiyopya ya bizim için koşarsın yada ülkeye iremessin diye baskı yapmıştı elvana o baskıdan sonra herhangi bir tehdit mi oldu acaba
başarı kazanmaması ve onlara bırakması konusunda[signature][hline]Grandmaster Hamburger
Sosyal ağlarda paylaş

ya göğsünde Türk Bayrağı var bilmemne şunu demiş bunu demişl diyorsunuz da..
Hepsi faso fiso
Elvan keşfedildi
Keşfedilmese, Parayla Türkiye'ye getirilmese nası sarfetçek o lafları bana açıklayabilirmisiniz?
Elvan'ın Türkiye'den haberi olcak mı acaba?
Türk insanının tipiyle hiç bağdaşmayan ve asıl kökeni belli olan insanı bizim bayrağımızla yarıştırıyoruz.
Kimi kandırıyoruz?
Kendimizi mi?
[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür

it's teargas in my eyes // Gizli bahçem

[Bu mesaj Prawler tarafından 24 Ağustos 2004 00:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 24 Ağustos 2004 00:42 tarihinde demiş ki:
izleyemedim bu koşuyo fakat elvan 1. elemeyecek diye bir düşünce vardı bende

valla etiyopya ya bizim için koşarsın yada ülkeye iremessin diye baskı yapmıştı elvana o baskıdan sonra herhangi bir tehdit mi oldu acaba
başarı kazanmaması ve onlara bırakması konusunda

Elvana büyü yapmışlar ondan böyle oldu tehdit falan hikaye[signature][hline]Lil'Alur for Shar
Sosyal ağlarda paylaş

said:

eet yqanlıs dusunuyosun

said:
Eternal, 23 Ağustos 2004 22:20 tarihinde demiş ki:
e biri kossaydı bizim pembe patilerden daha iyi olurdu be
ne bu elvan mıs melvanmıs bırak kardeşim

eger bu lafı cıddı cıddı soyluyosan sadece lol yanı ızledınmı hanı o yarısın son 100 150 metresınde bı kutucuk cıkıyor WR dıye acıyım sana world record ne demek sence ordakı derece kıme aıt

--------------

nese yapamadı sonucta madalya alamayacagını anlayınca ııce bıraktı kendını bence[signature][hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

Sosyal ağlarda paylaş

çoşmayın abi
kendimi bi an sakarya meydan muharebesinde hissettim

sonuçta elvan türk bayrağını taşımız bizi temsil etmiş.
Herkesin etnik kökenini araştırırsak oooo

Türklerin çoğu arap
dibine kadar inmek mi lazım?[signature][hline]Yalancı şahidimdir ay benim / Her gece denize vurur yakamoz / ben aşkı senle yaşayamazsam varsın olmasın...
Sosyal ağlarda paylaş

Türklerin çoğu Arap'ta
Olay etnik köken olayı değil
TAAA DÜNYANIN Bİ UCUNDAN PARAYLA ATLET SATIN ALMAK SONRA ONUN BAŞARISINI BİZİM BAŞARIMIZMIŞ GİBİ GÖSTERMEK..
PARAYLA BAŞARI SATIN ALMAK YANİ..

budur olay[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..

Sosyal ağlarda paylaş

lol praw kız burda ordakısınden cok daha mutlu sonucta bı ınsaat sırketı kesfettı yukardada bırı demıs su anda etopya ıcın deılde turkıye ıcın yarısıyosa o bır turktur

bıde o yurtdısından adam getırmeyı mrk etme butun ulkler yapıyor[signature][hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

Sosyal ağlarda paylaş

ha sen dersin ki atlet Tr de doğmamış, sonradan gelmiş yerleşmiş buraya falan filan tamam derim de.
Seninle, ülkenle hiç alakası olmayan birini alıp TR vatandaşı yapıp, arkasına sponsor olup dolarları saymak çok hoş birşeymidir acaba?[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..

Sosyal ağlarda paylaş

said:

onuda gördük (bknz. süreyya ayhan) sonuç?
ne olursa olsn Türkiye'yi temsil ediyor..

100 metre de portekizli sprinter 2. oldu . adam bi önceki olimpiyatlarda nijerya adına yarışmş... ama yarış bitince elinde portekiz bayrağıyla tur attı..
elvan nın durumu bundan kat kat daha üstün bişey bence çünkü o yeni Türk olmadı... O kazanınca Türkiye'ninde kazanıcaını biliyor.. Bunun bilincinde yarışıo..[signature][hline]A Robin Red breast in a Cage
Puts all Heaven in a Rage
BiTcH_oFBaT's gallery
BiT¢H_oFBaT[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

jacabo o zaman bütün ülkeler kendilerini kandırıyorlar.[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...