Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rijkaard'in sucu ne?

THARKAS

Öne çıkan mesajlar

De oda insan belliki zıvanadan çıktı. Hergün TV'de bir sürü dana adamı çok sert eleştirdi. Kimse yahu oyuncularda oynamıyor sanki demedi. Bir Rıdvan söylüyor bunları. TD'de bir yere kadar oyuncu sahada uyursa TD istediği kadar taktik yapsın. Ama bir kaç adam dışında hepsi aşırı eleştirdi.

Futbolcularda çıkıp bir maçta canla başla oynasaydı. Ben olsam lan yazık bu Rejkard'a der çıkar sahada nefesim kesilene kadar koşarım. Futbolcuda vicdansız. Adamda belki defalarca uyardı. Baktı olmuyor tak etti söyledi.

Bir sürü sızma haber var neden bu kadar çok. Bir yandan yönetim istediği oyuncuları almadı deniyor. Bir yandan oyuncular Rejkard'ı sevmedi oynamadı deniyor. Bir sürü şey söyleniyor. Hepsimi yalan abicim. Rejkard'ın hiç mi haklı tarafı yok.

O değil Rejkard gibi bir sürü TD geldi kariyerli hepsimi kötü.
Sosyal ağlarda paylaş

Takım dönmüş zaten popişini. Yiyip içip yatıyorlar uzun zamandır. Hagi geldi hala aynı tas aynı hamam. Hagi'de benzer şeyler söylüyor ama çaktırmadan.

Ülkede oyuncular duygusal. TD'lerde prolarla çalışınca demek pro gibi davranıyormuş. Adam herkese hak ettiği muameleyi göstermiş işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Laraken said:

baban olsa bu kadar savunmazsın rijkaard'ı onu da anlamış değilim. olan olmuş, bitmiş. hataydı değildi farkeder mi?

Ben şu ülkedeki futbol zihniyetinden rahatsızım sadece. Rejkard gider başka bir Rejkard gelir. Ülke futbolu döüp dolaşıp aynı yere geliyor.

Kimse TD'leri, yönetimleri, oyuncuları aslında suçlamamalı. Bu zihniyete sahip 3 büyükler taraftarı varken ne yönetim zihniyeti değişir ne oyuncu. Problem zihniyette. Rejkard sadece örnek çok gördük heryerde başarılı olmuş TR'de sıçmış TD'leri.
Sosyal ağlarda paylaş

Laraken said:

bir teknik direktör maçtan sonra basın toplatısında suçu direk futbolculara atıyorsa bitmiştir zaten. o saatten sonra elma falan satsın, öğretim görevlisi olsun ne bileyim ticarete atılsın.

Hagi de bitti o zaman. Az önce izledim basın toplantısını. Oyuncular kendini vermiyor diyor. Hatta ocak ayından önce bile oyuncu gidebilir falan diyordu. Başarıya aç oyuncu istiyorum diyor.

Bakalım buna ne diyeceksiniz Hagi'de aynı şeyi yaptı. Belkide bir bildikleri var. Belki de bu oyuncular cidden sorumsuz.
Sosyal ağlarda paylaş

sene sonunda arda ile baslayıp servet ile sonlanan bi temizlik lazım. takımdaki turk oyuncuların 80% i gitmezse yine aynen boyle devam ederiz seneye de. hatta gelecek sene hedefimiz avrupa kupalarına katılmak olarak acıklanır. ya da sampiyonluk yolunda kayserispor'u zorlamak istiyoruz da diyebiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben çok üzüldüm F.R. 'ın gitmesine. Kimdi anımsamıyorum, (Bulletride veya Rewendor olabilir), biri burada patide çok güzel açıklamıştı. Hatta TV yorumcularından bile iyi özetlemişti durumu.

Rijkard buraya bir futbol kültürü yaratması için getirilmişti. En az beş yıl sürer kültürün oluşmaya başlaması. İsterse GS bu beş yılda orta sıralarda kalsın ama bu Servet ve benzeri futbolcu leş-kapris düzeni ortadan kalkardı.

Eleştiriler:
1- Futbolcu psikolojisinden anlamıyor, türk fubolcu rererö...

İşte takımı ilk terketmesi gereken zihniyet budur. Eğer GS avrupanın önde gelen kulüplerinden birisi olmak iddasında ise, parasını almış futbolcu kapris yapamaz. F.R. eğer Antalyaspor veya Kasımpaşa T.D. olsa tamam, oyuncuları gıdılarını okşayarak oynatsın derim ben de. Adamına göre gaz versin, naz çeksin, kaprisle uğraşsın. Avrupanın hangi dev kulübünde vardır bu? Baroş neden gıdısını uzatmıyor? Neden Kewel'ı bir kere kapris yaparken görmedik? Sabrinin hiç isteksiz gayretsiz oynadığını göreniniz var mı? Ama diğer davullar para dışında bir de naz niyaz bilmem ne istiyor. İşte Avrupa kulübü ile Alaturka arasında farklardan birisi bu.

2- Futbolcularında suç bulan T.D. adam değildir, Topçu da değildir, delikanlı TD oyuncusunu suçlamazzzzz....

Lütfen premier lig TD'lerinin maç sonrası konuşmalarını VE ingiliz basınının sorularını dinleyin. Konuşmanın 2/3ü oyuncuların eleştirisi üzerinden döner. Hem kendi hem de rakibin oyuncularını isim vererek eleştirir. (eleştiri=methiye+tenkit) Bundan doğalı olamaz. Ama bizim alışkın olduğumuz "amman oyuncu küser, amman morali bozulur, söyleme, yağ çek,..." bık bık bık. Profesyonel futbolcu küsemez arkadaş... çocuk mu bu? 9 yaşında mı? İş yerinde müdürden patrondan eleştiri alınca hangimiz küsüp işimizi savsaklıyoruz? Onlar da işini yapıyor.

3- "4-3-3 de israr ediyor oysaki x-x-x yapsa GS daha iyi oynar.

Eh buyrun o zaman maça göre idare eden bir sürü T.D. var. Ersun yanalı hatta Yılmaz Vural'ı getirin. Bir sene sonra kovup, Abdullah Avcı'yı getirin. Sonra onu kovup ikinci Bülent kaptan, dur dur ... görev çağırıyor deyip n'inci Fatih Terim dönemini başlatın. ee? hani futbol kültürü? Avrupa devlerinin hepsinin bir oyun tarzı var. Bana kim GS şöyle bir takımdır, oyun düzeni de şu kadar yıldır budur diyebilir?

4- Hakem eleştirisi

Sadece A.Madrid maçından sonra eleştirmiştir ciddi anlamda hakemi. o maçtan başka doğrudan hakeme yönelik sözü yoktur F.R.ın. bir iki maçta israrlı sorulara, hakem yanlış karar vermiş olabilir dedi, o kadar.

5- Spor Adamlığı

En gerekli olduğu zamanda dahi, Fenerbahçe maçında sporcuya yakışmayacak şekilde davrandığı için Keita'yı kadro dışı bırakabilmiş, sportmenliğin, centilmenliğin galibiyetten daha önemli olduğunu vurgulamıştır. Örneğin, GS futbolcusu olsa Bilica penaltı noktasını kazamazdı, kazarsa kadro dışı kalırdı. Futbol kültürü, sadece galibi alkışlamak değildir, ve taraftarın da %30u buna hazırdı galatasarayın. Beş yıl içinde bu oran %50nin üzerine çıkabilir ve GS gerçekten bir Avrupa takımı olabilirdi.

Büyük bir fırsatı tepti G.S. Önce Haldun Üstünel, sonra Frank Rijkard. çok üzücü çoook. Birazdan Hagi'yi kovarlar. Sonra gene 1-2 seneliğine başkasını getirirler. öööylee gider bu tren.
Sosyal ağlarda paylaş

Reikard'ın gitmesiyle bu takımın düzeleceğini zannedenlerin analizci yeteneklerinin olmadığına inanıyorum ben.

Reikard'ın suçu var. Güzel bir takımı oynatamadı. Ama bence hepsinden daha çok taraftarın suçu var. Takıma kattıkları hava sıfır. Çok gaz, elit, kendini beğenmiş bebelere ait oldu taraftarımız sahip çıkmaya çıkmaya. Bir Karabükspor seyircisinden farklı oldumuza inanmıyorum.

Yeni stadla beraber bu ne kadardeğişir bilmiyorum ama çok sanmıyorum. Ben de oyuncu yerinde olsam, böyle bir taraftarla karşılaşmaya çıksam, halı sahada nasıl oynarsam öyle oynarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne alaka yahu, baya sacmaladın. Taraftar ne yapsın? Maca gelip stadı mı doldurmadı? Deplasmana mı gitmedi? Store'dan alısveris mi yapmadı? Dunku maca kadar kimseyi yuhalamamıslardı takımda, Rijkaard'a da hep destek cıktılar. Sen de gelip burda ben olsam halı sahada oynarım de. Allahtan senden cok fazla yok o tribünlerde.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar emin olun yeni stadla birlikte galatasaray yükselişe geçecektir. bu futbolcular, yönetim, teknik adam, taraftara rağmen olacaktır. paranın olduğu yerde huzur vardır.

gel gelelim reykardın futbol kültürü oluşturacağı tezine. bu ülkeye, agresif, sert, çirkef futbol ekolünü getiren galatasarayın çıkıp da futbol kültürü getirecek takım olarak vaadedilmesi saçma. 90'lı yılların Fenerbahçe'si nasıl oynuyorsa şimdi de tüm lig o şekilde oynamalı. ligin az gollü oluşunun temeli oynatmayan futbol zihniyeti.

galatasaray yerli oyunculardan kurtulursa, yeniden çanakkale dardanel vb. takımlardan adam toplarsa bi nebze düzelebilir...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...