Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

insanın kendi hedeflerinin çevresindeki diğerleriyle uyuşmaması

uyurgezer

Öne çıkan mesajlar

çoğunuz biliyorsunuzdur, son iki yıldır afrikada birleşik dünya koleji denen bir okuldaydım ben. avustralya'dan da burs kazandım, gidecektim. ama çok düşündüm. ben 7 yıldır davul çalıyorum ve gerçekten hoşuma giden bir şey.

geçen çarşamba okuldaki üniversite danışmanına hemen üniversiteye başlamak istemediğimi ve müzikte kendimi iyice geliştirmek istediğimi söyledim. okul öğrencilerin kolektif başarısı konusunda çok iddialı yani bizim ne düşündüğümüzle pek ilgilenmiyorlar. her sene harvard, yale, stanford, dartmouth ve cambridge gibi yerlere adam yolluyorlar.

cuma günü beni çağırdı müdür odasına. baktım üniversite danışmanı (ingiliz), öğrenci danışmanım (hong kong'lu), müdür yardımısı falan oturuyorlar dik dik bakaraktan bana. işte başladılar aşağılamaya böyle. ingilizleri bilenler bilir ne kadar aşağılayıcı konuştuklarını. işte üniversiteye başlamazsam çulsuzun teki olurmuşum falan.

ailemde pek sıcak bakmıyor bir yıl ara vermeme.

kafam karışık.

tavsiyeleriniz vardır kesin.
Sosyal ağlarda paylaş

unut o düşündüğünü

Çok istiyorsan, eylül 2011'de başla işte kuzey'de güzel bir üniversiteye. Zaten 1 yıla yakın boş vaktin kalmış olmuyor mu?

Aklını başına devşir :P

Okulu uzatırken bir yandan müziğe yoğunlaşabilirsin ama okumaya tamamen ara vermek bence de saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

uyurgezer said:

ara verip caz kompozisyon ve davul performans konularında iyice geliştirmek istiyorum kendimi. birde sahne tecrübesi tabi.

üzgünüm ama bu dediğin çok zor. bi zorunluluk gibi hissedip çalışabileceğini düşünmek en büyük hatan olur. okula devam et. ama yoğun bi şekilde kapan çalış, orası ayrı. hatta gerekirse okul derslerini falan aksat ama bırakmak niye?
Sosyal ağlarda paylaş

davulcu olmak istiyorsan üni okumaya gerek yok. Bırak gitsin.ailende karışamaz.tavrını koyarsın kendini geçindirip davula yogunlaşabileceksen.
Yok ben hobi olarak bi Grup falan kurup 3-5 yıl takılcam diyorsan bence gerek yok.okula devam boş zamanlarda davul.
Zor bi durum degil senin ki.
Okulun feto nun okulu mu bu arada?
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

davulcu olmak istiyorsan üni okumaya gerek yok. Bırak gitsin.ailende karışamaz.tavrını koyarsın kendini geçindirip davula yogunlaşabileceksen.
Yok ben hobi olarak bi Grup falan kurup 3-5 yıl takılcam diyorsan bence gerek yok.okula devam boş zamanlarda davul.

hayatınızda hiç gerçek bi caz davulcusu görmediyseniz bu arkadaşın söylediği de doğru tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

ben de bunu demek istemistim ama becerememisim.

bu arada sunu da ekliyim, eger gecim derdin yoksa ben sana davulu secmeni oneririm. daha sonra universite bitirip sevmedigin bi ise girip calisirken "ben napiyorum burda ya?" demezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi bi okulda muzik egitimi alabilirsin, ara vermenin bi anlami yok bu seviyede. ozellikle ara verince yapicagin belli bisey yoksa baya anlamsiz.

bi de kuzeyi niye kacirdigini anlamadim, 2 gune mezun oluyosan eylule kadar bos zamanin bile oluyo.

uni okuyup sevmedigi bisey yapmasina gerek yok, uni okurken davulu veya muzigi birkmasini dusunmekte sacma, okulda sevdigi seyi destekleyen seyler de okuyabilir, muzikle ilgili tonla bolum var.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende futbolla arada kalmıştım zamanında. Ama futbol müzik gibi değil. Yaşın geçtimi ki çok çabuk geçiyor hiç bir klup ciddiye almıyor seni.

Ama müzik öyle değil. Bende gitar çalıyorum. Çoğu zaman çalamıyorum. Grubumda vardı beraber çaldık bayağı falan. Ama işte enstruman da ciddi çalışma istiyor. Fakat müziğin yaşı yok her zaman geliştirirsin.

Futbol olsa yetenekliysen başlarım üniye derdim. Ama konu müzik. Okul boyunca davulunlada sıcak kal. Okul bitince pro davul eğitimi alırsın. Müzik kaçmıyor yani. Yaşı falanda yok. Yaşları 40larında harika Deep Purple çalan bir grup vardı müthişti. Adamlar evli barklı işlü güçlü. Ama müziğide seviyorlarmış hiç bırakmamışlar beraber götürmüşler.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
her sene harvard, yale, stanford, dartmouth ve cambridge gibi yerlere adam yolluyorlar.

böyle bir okuldaysan bence bu olanaklardan faydalan derim. davulu üniversitede çok rahat çalarsın merak etme hele sen bi yukarda ismi geçen üniversitelerden birine gir :p o yüzden bence şuan ne yapıyosan bırak yukarda ismi geçen yerlere girmek için ne yapman gerekiyorsa (ders mi çalışcan MUN'a mı gircen bilmem) onu yap. Üniversitede girersin gruba falan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...