Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 Geçenlerde demokrasinin parlayan yıldızının biliyorsunuz boğaziçine gelmesi, kendi yönetimini beğenmeyen öğrencilerin üzerine biber gazı sıkılması ile sonuçlanmıştı. Bu da şimdi boğaziçi akademisyenleri tarafından verilen bir bildirge: said: Bildiriyle yanıt Öğretim üyeleri dün, "Başbakanın bir üniversite 'ziyareti', demokrasi ve akademik özerklik" başlığıyla yayınladığı protesto metninde, Erdoğan ve beraberindeki bakanların üniversite ziyareti sırasında yaşananları sert bir dille eleştirdi. Bildiride o gün yaşananlar şöyle anlatıldı: "O cuma günü Boğaziçi kampüsü dışarıdan getirilmiş olan çeşitli resmi ve sivil emniyet güçleri tarafından adeta 'teslim' alındı. Üniversitenin sokak ve meydanları öğrencilere ve öğretim üyelerine yasaklandı. Hükümete yönelik eleştirilerini pankart ve sloganlarla dile getirmek isteyen öğrenciler tartaklandı, ablukaya alındı, üzerlerine biber gazı sıkıldı. Çevik Kuvvet bazı binaların içine, odalara kadar girdi, öğrencileri kovaladı. Bu orantısız ve abartılı polis gücü ve şiddet karşısında öğrencilerimizin hiçbir şiddete başvurmadan sivil protesto geleneklerini koruyabilmelerini bizim şansımız ve öğrencilerin kutlanması gereken bir erdemi olarak görüyoruz. Daha büyük olayların çıkmamış olması öğrencilerimizin olgun tavırları sayesindedir." Yetkililere kınama "Çevik Kuvvet, başbakanlık korumaları ile sivil polisin sınır ve hukuk tanımaz tavırlarıyla üniversite özerkliğini ayaklar altına aldığı, ifade özgürlüğü ve temel demokratik hakları hiçe saydığı" belirtilen metinde şöyle devam edildi: "O gün üniversitemizin köklü gelenekleri, ilkeleri ve akademik onuru çiğnenmiştir. Olanlardan büyük üzüntü duyuyor, bunun sorumluluğunu taşıyor, ilgili emniyet ve hükümet yetkililerini kınıyor ve onları da sorumluluklarının gereğini yapmaya çağırıyoruz." Demokrasinin yıldızı lol
Archangel_ Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 hani bana dokunmayan yılan bin yaşasın dı
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 kaçırıcan bi flamethrower, dalıcan araya, noooldu len diye bağırcan bi yandan megafondan.
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 hafif bile konuşmuşlar, o gün işim çıkmıştı da okuldaydım, protestoyla bile alakam olmamasına rağmen adamlar engellemek için her şeyi yaptı, harbi harbi kovalanan öğrencileri de gördüm. kimin okuluna geldin de kime yol yasaklıyosun kimi kovalıyosun diye sorarlar adama.
yav Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 şöyle güzel bişi yapmışlar: http://haber.sol.org.tr/sonuncu-kavga/universitemizin-akademik-onuru-cignendi-haberi-35787
aquila Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 devletin okulu, devletin kolluk kuvveti.
yav Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 devlet üniversitesi ile devletin üniversitesi farklı farklı olmalıydı yani eskiden üniversitelere polis giremiyomuş yahu masal gibi geliyo kulağa hey gidi
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2010 aquila said: devletin okulu, devletin kolluk kuvveti. "devlet okulu" ile "devletin okulu" aynı şey değil. zaten devlet okulu olmasıyla alakalı da değil durum, herhangi bir vakıf üniversitesinde de aynı şeyi yapıp tepe tepe girebilirler içeri. üniversitelerin belli başlı kuralları, kanunları var, en basidinden Cüce'nin dediği gibi polis giremiyor mesela içeri, ya da girememesi lazım yasal olarak.
Hao Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 öğrencilerin hakettiğini düşünüyorum, daha tatlı olabilirdi müdahele evet abartılmış, ne sorunu varmış boğaziçililerin allahaşkına ? % 95 i zengin - elit ailelerin çocukları değil mi ? komik oluyorsunuz.
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 olur mu arkadaslar demokratik devletlerde polisler kampüse girerek öğrencilerin demokrasiden faydalanmasına yardımcı olur cık cık cık
Spidee Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Hao said: öğrencilerin hakettiğini düşünüyorum, daha tatlı olabilirdi müdahele evet abartılmış, ne sorunu varmış boğaziçililerin allahaşkına ? % 95 i zengin - elit ailelerin çocukları değil mi ? komik oluyorsunuz. lol
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Hao said: öğrencilerin hakettiğini düşünüyorum, daha tatlı olabilirdi müdahele evet abartılmış, ne sorunu varmış boğaziçililerin allahaşkına ? % 95 i zengin - elit ailelerin çocukları değil mi ? komik oluyorsunuz. işte ülkenin başbakanının bir üniversiteye polis ve biber gazı ile girmesinin vahimiyetini "öğrenciler haketmiş hepzi zaten zengin" basitliğinde yorumluyabilen demokrasiden nasibini almış ideal vatandaş.
fizban Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Hao said: öğrencilerin hakettiğini düşünüyorum, daha tatlı olabilirdi müdahele evet abartılmış, ne sorunu varmış boğaziçililerin allahaşkına ? % 95 i zengin - elit ailelerin çocukları değil mi ? komik oluyorsunuz.ahahhahaehaeuhaeuahhahaeuhaeuaheuahe bir tane pankart asmak istediği için tartaklanıp okul dışına itilmek isteyen insanlar. ve haketmişler. bi de %95'imiz zengin elit ailelermiş. boğaziçi'ni kazanamadığı için çok üzülüp sinirden çok çeşitli laf sokanları görmüştüm ama bu ilk oluyor. tebrikler.
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Hao said: öğrencilerin hakettiğini düşünüyorum, daha tatlı olabilirdi müdahele evet abartılmış, ne sorunu varmış boğaziçililerin allahaşkına ? % 95 i zengin - elit ailelerin çocukları değil mi ? komik oluyorsunuz. Hadi dediğin doğru diyelim (ki komik bir iddia), zengin ve elit ebeveyn sahibi olunca çevreye, siyasete, ülkenin gidişatına duyarlı olunamıyor mu? yorum yapmadan önce biraz düşünün bi kafanızı zorlayın biraz. süzgeç hiç mi yok, var da mı çalıştırmıyosunuz anlamadım ki?
Mortis Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 boğaziçinin %95 i elit ve zengin? canın saolsun
yav Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Hao said: öğrencilerin hakettiğini düşünüyorum, daha tatlı olabilirdi müdahele evet abartılmış, ne sorunu varmış boğaziçililerin allahaşkına ? % 95 i zengin - elit ailelerin çocukları değil mi ? komik oluyorsunuz. troll di mi arkadaş? :/
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 http://mosquito.25.free.fr/LFS/Fakes/en/Troll%27s%20Brain%20and%20memory.gif
Hao Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 çocuk esprileri yapıyorlar ve ciddi ciddi gülüyorlar. neyse abi siz haklısınız.
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Hao said: çocuk esprileri yapıyorlar ve ciddi ciddi gülüyorlar. neyse abi siz haklısınız. yanlış anlaşılma olmasın, espirilere değil sana gülüyoruz biz :)
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 evet ya baya enteresan böyle insanlar görünce sanki yeni bir canlı türü görmüş kadar şaşırıyorum bazen sonra geçiyor
Hao Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Rewendor said: yanlış anlaşılma olmasın, espirilere değil sana gülüyoruz biz :) aquila said: ben gulmuyorum su an. KAPAK ?
Öne çıkan mesajlar