Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Notebook alcam help

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şimdi ne kadar ucuz o kadar iyi :D Abaratarak 800€ civarında bişeyler alabilirim.
Asus X77VN

her özelliğini anlıyorum ama pc almayalı çooooook uzun zaman oldu. merak ettiğim nokta işlemciler artık neye göre daha iyi :S ghz'si falan filan eyvallah da bu i'ler var core 2 duolar var bişiler var

mesela bununkisi
Intel Core 2 Duo P8700 (2.53 GHz, 1066 MHz FSB, 6 MB L2 Cache)
şu an bulunan işlemciler arasında vasat mıdır vasatın üstü müdür iyi midir nedir bu? birisi açıklayabilirse hoş olar
Mesaj tarihi:
core 2 duo < core 2 quad.
eski bi de bunlar. artık intel atom, i3, i5, i7 felan satılıyor.

oyun oynayacaksan tabii ekran kartına önem vermek lazım, o tipleri de pahalı oluyor.
Mesaj tarihi:
hah o i'leri sorcam onlar ne ayak abi? oyun oynarım da öyle gidip de hayvan hayvan şeyler oynamam strateji neyim oynayan bi adamım. s.t.a.l.k.e.r. oynayasım var bi de işte bi de gta 4 aldım bu pcmde oynayamadım onlar içimde kalmasın gerisi çok büyük mesele deil :D

ekran kartı güzel 1gb bişiler ddr3 yani ne bileyim laptop en nihayatinde hayvani bişey olmasına da gerek yok diye düşünüyorum.

ama core 2 duo tırt mı şimdi?
Mesaj tarihi:
paranın yettigi en iyi ekran kartını sec notebook uzerinde.

i5 de Hyper threading yok ( yani 4 işlemci ) , i7 sanal olarak 4 islemci daha ekliyor ve toplamda 8 islemci oluyor. vede daha dusuk cpu hızıyla daha yuksek performans saglıyor ( turbo boost teknolojisi )

i7 daha ustun ama sonucta i5 de hayli hayli isini gorur.

core 2 duo ları bosver.
Mesaj tarihi:
Abi adam nasaya program mı yazıcak?
Oynayacağım gta4 falan demiş gidip i5,i7 demişsiniz.
P serisi intel işlemciler gayet iyi ve yeterli normal kullanım için.
Ha ne bileyim modelleme yapıcaksan,son çıkan oyunları laptoptan takip edicem diyorsan kovalanabilir o işlemciler de yani oyun oynayacaksan neden laptop diye de sorarım yani.
Mesaj tarihi:
Arkadaşlar hazir konu burda varken sormak istedim.Kardeşim mobilya bölümünde okuyo.Auto cad den cizim fln yapicaklarmis.Bide office işleri lzm.Bu auto cad i rahat calistirabilcek bi notebook yada netbook ne onerirsiniz.Ne kadar ucuz olursa okadar iyi hatta oyun fln oynanmasin zaten dersle pek isi yok tamamen kopar.
Mesaj tarihi:
Abi adam nasaya program mı yazıcak?
......

-------------------
bunu sana cevap vermek icin degil yazın ornek oldugu icin cevaplıyorum lutfen ustune alınma.

notebook ölü yatırımdır. paran var ve 2 senede bir yenileyebiliyorsan ne istersen al ama kısıtlı butcen varsa ve illada notebook diyorsan ( ki oyun icin desktop secilmelidir dedigin gibi ) vede arada oyunda oynamak istiyorsan paranın alabilecegi en iyi ( iyi gorecelidir :) bana gore ekran kartı, sana gore cpu olabilir. ) makinayı almalısın ki 2 sene sonra 100 euro icin aglama. bunun nasa programıyla alakası yok sadece baglanan paranın ne kadar uzun sure degerli kalmasıyla alakası var.

saygılar arkadaslar
Mesaj tarihi:
batuhan senin ihtiyacında aynı ekran kartı 1gb lık olmalı ki buyuk cizimleri acmak ve autocad render özelligi kullanıyorsan basın agrımasın.

64 bit isletim sistemi kullanıyorsan 4gb ram olmasına onem goster. 32 bitse 3gb kullanabilirsin.

gene aynı cpu i5 veya i7 secimi yap. cpu cache bellek lazım olacak sana.

yinede sunu belirtmeliyim autocad ve notebook yasamı biraz zor olabilir çözünürlük acısından harici ekranın yoksa.
Mesaj tarihi:
Yok benim degil kardesim icin masa fln cizicek sanirim oyle detayli seyler yok cokta para bağlamak istemiyorum şu anda evde bi masaustu var zaten.Teşekkür ederim yinede önerin için.
Mesaj tarihi:
Acer aspire hede Hodode karar kıldım
Core i5-460M 2x 2.53GHz • 4096MB (2x 2048MB) • 320GB • DVD+/-RW DL • NVIDIA GeForce GT420M • 3x USB 2.0/Gb LAN/WLAN 802.11bgn • HDMI • 2in1 card reader • Webcam (1.3 megapixels) • multi-touch trackpad • 15.6" WXGA glare LED TFT (1366x768) • Windows 7 Home Premium (64-bit) • Li-Ion battery • 2.60kg • 24 months warranty
Özellikleri bunlar. 700 € fiyata göre beni gayet tatmin edebilecek gibi duruyor. Ekran kartı ekstra olarak Ramden yiyip 1 den 2 gbye kadar cikabiliyomus. Yarın sabah sipariş edicem yorumu olan?
Mesaj tarihi:
i3 fiziki olarak 2 çekirdekli ama 4 gibi gösteriyor. bunu biliyorum

arkadaşın dediği doğruysa:
i5 fiziki 4 çekirdeği var o kadar.

i7 fiziki 4 çekirdek var ama her birini iki tane gibi gösteriyor yani 8 işlemcili gözüküyor.
Mesaj tarihi:
İstanbuldan falan alamam almanyadayim amazon.de rules. Ayrıca esas amac oyun degil yazmam gereken bı ton protokoll var yasamıyorum su anda ve geç teslim edicem. Hani almisken yine beni bı 5 yıl götürsün istiyorum (sonuncu 4.5 yıl goturduydu.) ha oyun da oynuyorum mesela stalker oynamak istiodun eski laptop kaldırmamıştı icimde ukte olmuştu
Mesaj tarihi:
http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=91089&ad=CASPER-NiRVANA-CN.GLT-4500A-T4500-2GB-320G-W7S-Tasinabilir-Bilgisayar

bundan var bende, bi gta 4 ü çalıştıramadım onun haricinde su gibi akıyor. 900 liraya almıştım bende bi ara daha yüksekti, fiyata göre özellikleri çok ucuz ama daha iyisi vardır tabii ki.
Mesaj tarihi:
aklını karıstırmak gibi olacak siparis vermediysen ama ben olsam acer almam ucuz markadır vede ati varken nvidia 420m secmem oyunda oynayacaksam. (2 gb oluyormusa aldanma. 512 mb olsun ati olsun derim ben ekran kartı)
Mesaj tarihi:
Onceki laptopumda atı radeon vardi çok rezildi valla. Fujitsu Siemensdi o mesela ve aynı yorum yapildiydi alma ucuz marka falan filan 4,5 yıl gitti valla :)
Mesaj tarihi:
rufix said:

paranın yettigi en iyi ekran kartını sec notebook uzerinde.

i5 de Hyper threading yok ( yani 4 işlemci ) , i7 sanal olarak 4 islemci daha ekliyor ve toplamda 8 islemci oluyor. vede daha dusuk cpu hızıyla daha yuksek performans saglıyor ( turbo boost teknolojisi )

i7 daha ustun ama sonucta i5 de hayli hayli isini gorur.

core 2 duo ları bosver.

I5'te Hyper Threading var , zaten hyper threading yazdığın üzere 4 işlemci demek değil. Bir çekirdiğin aynı anda iki işlemi yapabiliyor olması demek.
I3 -> No Turbo boost , HT
I5-> Turbo boost + HT (2 ve 4 çekirdke mevcut Q serisi 4 çekirdek)
I7 -> Turbo boost + HT
Mesaj tarihi:
rufix said:

aklını karıstırmak gibi olacak siparis vermediysen ama ben olsam acer almam ucuz markadır vede ati varken nvidia 420m secmem oyunda oynayacaksam. (2 gb oluyormusa aldanma. 512 mb olsun ati olsun derim ben ekran kartı)

şimdi şöle, acer'da tamamen şansa kalıyo iş. adamların teknik servisleri dahil tamamen şans. örneğin problemli olduğunu bildikleri bişey aldın, acer teknik servisi en kötüsü. problemsiz bişey denk geldi, ama yine de bi şekilde sevislik oldun, acer servisi idare ediyo.

dell'in servisi çok iyi görünüyo, -şimdiye dek ihtiyacım olmadı, daha doğrusu oldu ama yeni oldu, bayram tatili girdi araya görüciiz nasıl olduklarını- ama bilgisayarları da gayet adam akıllı üretiliyo.

asus da iyi diye biliyorum, ama garantisi bittikten hemen sonra cortlayan asus da gördüm bikaç kez.

dell'de tek sorunun driver olabilir. adamların sitesi gayet iyiymiş gibi görünse de arada bi bazı driverları bulamadığını farkediyosun. abuk sabuk yerlerden google'ı altüst ederek buluyosun sonunda.

ayrıca dell'de şöyle bi avantaj olabilir, çoğu modeli üzerinde ubuntu veya freedos yükleyip verebiliyolar. yani windoz lisansı ödememiş oluyosun, daha ucuz oluyo bilgisayar. sonrasında kendi başının çaresine bakıcan tabii işletim sistemi için.
Mesaj tarihi:
Abi git Lenovo al. Türkiye sınırları içinde gördüğüm en düzgün çalışan ve ilgili servis onların =)
Ayrıca bozulma oranları da inanılmaz düşük laptopların. Çevremdeki herkese Lenovo önerdim bir tek kişi geri gelmedi küfrederek.
  • Yeni Oluştur...