Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gülen Hareketi (Gülen Movement)

Ardeth

Öne çıkan mesajlar

Cassiline said:

Onu diyorum ben de işte. Sadece belli bir gruba inen bir kitap değilse bu, neden senin yorumuna ihtiyacı olsun ki bir insanın bu dini öğrenmek için.

Verirsin kitabı, alır okur, kararını verir.

çünkü kitabın kendisi de beni yorumlayın diyor. islamın özü de içtihattır. kuranın zamansız olmasının sebebi de bu zaten
Sosyal ağlarda paylaş

asıl sorun şu ki ;

bu forumdaki itaat/biat kültürüne söven insanların gerçek hayatta masonlara, rotaryenlere, lionslara sempatiyle bakıyor oluşu çok tatlı bir ironi bence :p

iki hareketin yöntemleri birbirinin aynısı, biri islam kaynaklı, diğeri kudüs-mısır miti.

birisinin taşeronu siyasal islam iken diğerininki kemalizm..

biri toplumun orta-alt katmanından besleniyorken, diğeri orta-üst-beyaz türk kesimini kullanıyor.

kadrolaşmaları, adam kayırmaları, itaat etmessen popoya tekme atabilirlilikleri.. hepsi aynı..
Sosyal ağlarda paylaş

Cassiline said:

balon said:

Sınavdan sıfır aldım, bir dahaki sınava girmiyorum gibi bir şey bu söylediğin yani. O zaman niye dersi aldın diye adama sorarlar.

Almıyor işte insanlar o dersi. Ama sen gidip onların hayatına burnunu sokup "Bakın böyle bir seçmeli ders alıyoruz biz, siz almamışsınız bu dersi ama derste bize böyle gösterdiler, alın bak dersi, vallahi çok güzel ders" demeye devam ediyorsunuz inatla.

Bi dersi tavsiye edemez misin?
Sevdiğinden alamaz mısın?
Saçmalamaya devam ediyorsun inatla.

@fede: Cemaatlerde kaldıysan sen de benim gibi damgalandığım şakirtler safındasın, kasma. Bıyıkları bırakıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Hao said:

iki hareketin yöntemleri birbirinin aynısı, biri islam kaynaklı, diğeri kudüs-mısır miti.

biri toplumun orta-alt katmanından besleniyorken, diğeri orta-üst-beyaz türk kesimini kullanıyor.

kadrolaşmaları, adam kayırmaları, itaat etmessen popoya tekme atabilirlilikleri.. hepsi aynı..

Hao haklı.

Mason locaları genel anlamda "patron birliği" olayından başka bir şey değil. Kudüs-Mısır-Duvar işçisi mitleriyle göz boyamış, amaçları aslında patron sendikası gibi ekonomik anlamda bir "kardeşlik" masonların ki.

Fetullah ise emperyalizmin orta doğu planları ihtiyacınca doğmuş, amacı silahlı mücadele dışında da bölgede kontrol ve hakimiyet sağlamak olan bir kukla. E hali hazırda coğrafyanın afyonu din iken, dini bir kukla da şart tabi.

Dolayısıyla "ben kirli amaçlara karşıyım" diyecekseniz alt karakterlere değil, doğrudan emperyalizme karşıt durabilmeniz gerekir.

E o zaman da fanboy oluyosunuz, bak nolcak şimdi gördün mü...

edit : Ayrıca emperyalizm her zaman tek taraftan ibaret değildir, kendi sahte düşmanlarını da yaratır. Bugün ılımlı islamı kullanan emperyalizm, yarın gayet güzel kemalist nüfusuda kullanabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:

lol emperyalizm
amerika bütün fetullah adamlarını mimliyor. çıkan tekrar giremiyor uzun zamandan beri. security checkde gg
ki yani bakan forceu falan da işlemiyor

http://forum.paticik.com/thumbnails/de8/b8c/ac9/cfc/1f5/920/476/f3b/3b9/89f/c9_450xNULL.jpg

Kaede said:

bol keseden atmaya devam

http://rob.nu/wp-content/uploads/2009/09/FacePalm.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Hao said:

asıl sorun şu ki ;

bu forumdaki itaat/biat kültürüne söven insanların gerçek hayatta masonlara, rotaryenlere, lionslara sempatiyle bakıyor oluşu çok tatlı bir ironi bence :p

asil senin tanimadigin insanlar hakkinda "fetullaha sovuyorlar demekki masonlar" seklinde yorum yapman en buyuk ironi

bir tarafi elestirmek icin illa obur tarafta yer almak gerekmiyor, basit ulkemin basit insanlarinda yerlesmis bir algidir bu genelde, biat kulturunden cikmak bunun bir numarali faktorudur ayrica

feneri elestiriyorsan ya besiktaslisin ya galatasarayli
akp yi elestiriyorsan kesin chp lisin
cemaatleri elestiriyorsan masonsun
microsoftu elestiriyorsan sony fanboyusun
apple elestirirsen microsoft fanboyusun

daha uzaaaaaaaaaaar gider bu liste

hadi bu sacmasapan zihniyeti gectim yahu ozelestiri diye birsey var dunyada, insanlar asirlardir kendilerini bile elestiriyorlar, tuttuklari kurumlari elestiriyorlar

elestiri kotu brisey dgeildir, atasozu var dost aci soyler diye ama sorsan acili adana dan oteye gidemiyor o aci soylemek

elestirmemek aslinda kotudur, ben fenerliysem ve adamalr kotu oyniyorsa tabiki elestiricem
CHP li isem sacmasapan isler yapiyorlarsa host diycem, gidip bir tarafin yaptigi hersey en dogru SAK SAK SAK SAK SAK +REP REP REP die gezmek biat tan ote karaktersizliktir, karaktersiz insanlarda icinde olduklari olusumlara bir deger katmazlar olsa olsa piyon olurlar
Sosyal ağlarda paylaş

Hao said:

asıl sorun şu ki ;

masonu bilemiycem de lionsa, rotaryde dinini sormuyolar. birilerine yardim yaparken de o insanin diniyle, politik gorusuyle ilgilenmeden yapiyolar yapicaklari yardimi.
feto cemaatiyle karsilastirinca bayai sempatik oluyolar acikcasi. itaat etmek diye bi olay da yok bildigim kadariyla, sen cok film izlemissin sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:

ben budistim de bize böyle bi emir gelmedi yukardan sağı solu convert edin diye.

http://pardaf.ro/wp-content/uploads/2010/07/hang-drum.jpg
http://www.wololo2.supersitio.net/filesweb/7884/wololooooooooooooooooooooo.gif
siz ince çalışıyorsunuz estel, karda yürüyüp iz bırakmıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

Hao said:

asıl sorun şu ki ;

asil senin tanimadigin insanlar hakkinda "fetullaha sovuyorlar demekki masonlar" seklinde yorum yapman en buyuk ironi

bir tarafi elestirmek icin illa obur tarafta yer almak gerekmiyor, basit ulkemin basit insanlarinda yerlesmis bir algidir bu genelde, biat kulturunden cikmak bunun bir numarali faktorudur ayrica

feneri elestiriyorsan ya besiktaslisin ya galatasarayli
akp yi elestiriyorsan kesin chp lisin
cemaatleri elestiriyorsan masonsun
microsoftu elestiriyorsan sony fanboyusun
apple elestirirsen microsoft fanboyusun

daha uzaaaaaaaaaaar gider bu liste

hadi bu sacmasapan zihniyeti gectim yahu ozelestiri diye birsey var dunyada, insanlar asirlardir kendilerini bile elestiriyorlar, tuttuklari kurumlari elestiriyorlar

elestiri kotu brisey dgeildir, atasozu var dost aci soyler diye ama sorsan acili adana dan oteye gidemiyor o aci soylemek

elestirmemek aslinda kotudur, ben fenerliysem ve adamalr kotu oyniyorsa tabiki elestiricem
CHP li isem sacmasapan isler yapiyorlarsa host diycem, gidip bir tarafin yaptigi hersey en dogru SAK SAK SAK SAK SAK +REP REP REP die gezmek biat tan ote karaktersizliktir, karaktersiz insanlarda icinde olduklari olusumlara bir deger katmazlar olsa olsa piyon olurlar

kardeş fethullaha sövüyolar demekki masonlar demedim. fethullaha sövüp masonlara sempatiyle bakanlar ironik dedim. boşuna yazdın o koca yazıyı :s
Sosyal ağlarda paylaş

Hao said:

uzaktan yakından alakası yok sallamışın (üstüme alındım çünkü konuyu açan benim, böyle şeyler söylerken daha spesifik olun o yüzden bence). böyle oluşumların hepsi insanların saçmalıkları. ama bir gün gelir de ne bileyim bizim masonlara cart curta karşı sesini yükseltebilecek tek oluşumumuz saçma bir gülen cemmati olursa da baya acınacak haldeymişiz derim.
Sosyal ağlarda paylaş

bu fetullah hakkaten iyi çalışıyo

ben bu gülen movement olayını satranç oynarken duydum ilk defa bi kaç ay önce.

endonezyalı bi çocuk randomdan karşıma rakip geldi
ben hiç konuşmam normalde sadece oyun oynarım ama bu eleman bi şekil muhabbet açtı

itü'de kimya okuyomuş, türkçesi pek iyi değilmiş.. ingilizce konuştuk zaten.

neyse, benim türk olduğumu öğrenince çok değişik sorular sormaya başladı ben noluyoruz lan moduna girdim de canım konuşmak istemiyo pek

"said nursi'yi tanıyor musun?" dedi

yok dedim

"said nursi gibi başka bir isim'i tanıyor musun?" dedi

yok diyorum

isimlerin tabi böyle baya islamı çağrıştırdığını anlıyorum da ne ayak bu eleman diye düşünürken

hoop,

ingilizcesini tam hatırlamıyorum da; "ben gulen movement'a bağlıyım" dedi

ben anlamadım ilk bikaç saniye.. sonradan düşünce haaasssss oldum.

sonra dedim dediğin bu insanlar çok da mühim değil sen nerden biliyosun ne işine yarıyo napıyolar sana falan diye girdim

çocuk da çok efendi ve aklı başında bi şekilde konuşuyor. Öyle taraf gibi değil.

dedim bu isimlere kadar bilinmesi gereken bi ton insan var. M.Kemal'i tanır mısın?

cevap aynen şöyle:"evet ezanı yasaklayan adam değil mi"

-_-

dedim yok öyle bişey, ezanı türkçeleştirdi m.kemal, millet dinini doğru düzgün anlasın diye cart curt

satranç yalan oldu tabi
ben de gaza geldim

dedim bu işler böyle böyle, senin de kafanı yıkıyolar. Sadece belli bi kısımdan insanları okumanı sağlayıp bu tip türkiyeyi aydınlatan insanları yanlış tanıtıyorlar cart curt denedim bişiler

öyle mi, çok nazik ve iyi davranıyorlar aslında allah allah falan dedi

önerdiğin bi kitap var mı bakayım madem dedi..

tam hatırlamıyorum ne önerdiğimi açıkçası sfdl bişiler demiştim ama

dedim sana anlatılanları sorgula aklını başına devşir adam gibi araştır her şeyi. dini kullanıp politik güç yaratmaya çalışıyolar cart curt

patiye konusunu açacaktım da c/p yapılmıyodu chatteki yazılar şimdi de yarım yamalak anlatmış bulundum da

şaşırdım ve etkilendim

işin fena yanı, bu adamların donanımlı, ne konuşacağını, karşısındaki "farklı"ya nası davrancağını çok iyi bilmesi

öte yandan bizim elemanlara uzaylı gibi bakıp adam gibi yönlendirememiz, argümanları adamı ikna edecek şekilde kurmada sorunlar yaşamamız...

fena
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...