Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mandalina üzerine yazı yazma hakkında bir soru

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Mandalinanın üzerine birkaç şey yazmam lazım. 3-4 gün üstünde kalması lazım silinmeden. Ne çeşit kalem kullanmalıyım yazının silinmemesi ve bozulmaması için bilen var mı?
Mesaj tarihi:
mandalinanın hucre yapısından dolayı üstüne yazı yazmak kolay olsa bile bunu 3-4 gün muhafaza etmek çok zordur.kullandıgın kalemlerin boyasıyla kısa sürede kabugundaki nano yapıdaki meyve asitleri reaksiyona girer.
foruma sorman iyi olmuş, ben olsam m.i.t. nin nanobio uzmanını bulup mail atardım.
Mesaj tarihi:
peki, bu duruma ozel kalemler gelistirilmemis mi? aside dayanikli. nasanin zilyon dolar harcayip uzay kalemi yapmasindan sonra, rusyanin kursun kalem kullanmasi gibi olmasin.
Mesaj tarihi:
nationalda vardı gecen belgeseli ama yarısını kaçırdım.ayvaya yazan kalem yapmışlar.25-30 gün duruyo ayvada ama ticari olarak üretilmesine en az 10 yıl var maliyetnden dolayı
Mesaj tarihi:
bana da biri japonlar diye anlatmıştı o kalem olayını, japonlar uzaya çıktı mı ki hiç? emin misin deyince sustu sonra.

kurşunkalemi kullanan ruslarmış aferin onlara.
Mesaj tarihi:
Ya 2 gün dursada olur aslında antalyadan kargoya vericem istanbula gidicek o sürece okunabilecek konumda olsa yeter. Yarın bir deneme yapayım dayanabilecek mi bakalım.
Birde yazacağım şeyler biraz uzun olduğundan tek çare kalem diğer türlü uğraştırır yoksa.
  • Yeni Oluştur...