Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

337. Dönem (Aralık-2010) KD. ve YD. Subay Adayları

Brook

Öne çıkan mesajlar

valla Allah sabır versin diyorum şimdiden. hali hazırda 335. kısa dönem piyade/istihkam çavuş olarak da hepinizi gözlerimiz yollarda beklediğimizi söylemek istiyorum.

yedek subay muhabbetine gelirsek. iyi bir yere düşerseniz yedeksubaylık 5/5 tir. o yüzden her türlü büyük bir şehirde yedek subaylık kısa dönem erlikten iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkasokak said:

soyma muhabbeti ilk muayenede olmuyor sanırım. sadece iç çamaşıra kadar soyup, boy kilo kontrolü yapılıyor.

Vallahi yerinden yerine değişiyor. Benim bir arkadaşım Karabük'de yaptırdı tecilini, ilk kez muayene oldu, komple soymuşlar. Başka bir arkadaşım donla kalmış, ben hiç soyunmadım soru cevap şeklinde gelişti hehe
Sosyal ağlarda paylaş

335. dönem bir yedek subay olarak tüm arkadaşlara kolay gelsin derim.

1)Sakin olun ve hiçbir şeyin uzaktan veya önceden göründüğü gibi olduğunu unutmayın. Gideceğiniz süre ve yer neresi olursa olsun bu kural geçerli. Ki bunu "kısa dönem er" olmak isteyip tüm hazılıklarını buna göre yapmış, fakat 10 Ağustosda "yedek subay" ibaresini karşısında bulan biri olarak söylüyorum.

2)Yedek subay olmak da bu kurala dahil. Sabah 8.30, aksam 5.30 çalışma saatleri özel sekötrden daha iyi ve 1.750 (dil tazminatı dahil, aksinde 1.600 küsür olmalı. askeri hakim-savcı çıkarsa 2.700, doktor isen 3.110) maaş askeriyenin olanaklarıyla beraber baya iyi bir gelir. Hele 19 gün acemilikte biraz dişi sıkıp, derece yapıp aynen evinize dönme şansınız da var.

3)Sınav bakımından; 335. dönemler olarak Ankara Polatlı Topçu ve Füze Okulu'nda acemilikte 400 küsür asteğmendik ve aramızda yaptığımız araştırma sonucu gösterdiki yedek subay sınavının tamamını doğru yapanda, yarısını bilerek boş bırakan da vardı, bilerek yarısını yanlış yapanda. Ben ise 50'de 40-42 fln yapmıştım. yani sınav için rahat olun çok da bir işe yaramıyacak, seni seçmişlerse çoktan seçmişlerdir.

4)Sınav için bir önceki geceden gidip numara almayı unutmayın, çok faydasını görürsünüz ertesi gün. 2 aralık akşam 8-9 gibi gidin alın.

5)Askerde revir ile ilgili olarak; revire giden herkese, problemi ne olursa olsun aynı iğne vuruluyor. Antibiyotik değil, bildiğin serum fizyolojik o ve etkisi sadece placebo. Ama işe yarıyor (Kaynak: şu an karşımda kahve içip sırıtan doktor asteğmen arkadaş)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...