yav Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 karalama defteri'nde niye anket açamıyoruz? yakın bir zamanda şöyle derin bir bilim kurgu serisine başlayayım diyorum bu 2 seri var aklımda. Isaac Asimov'un Vakıf Serisi ile Frank Herbert'in Dune serisi... 2 sene önce sanırım, Arthur C Clarke'ın Rama serisini okumuştum ve baya hayran kalmıştım seriye genel olarak. Yine rama gibi içinde birçok farklı alandan parçaların birlikte barınabileceği sıkılmadan okuyacağım bağlanacağım bir seri okuyayım diyorum. Ekşın sahnelerinden çok siyasi, felsefi yönü kuvvetli olsun (ama sıkmadan) hani böyle alternatif bir evren çizsin, hafif ütopik veya distopik ülkeler gezegenlerde falan geçsin isterim. İki seriyi de bitirmiş birisi var mıdır bilmiyorum ama gene de bi sorayım pati'nin fikrini alayım dedim. 2-3bin sayfa kitap sonuçta boru değil, baya vakit ve emek istiyor. Sonuna kadar değmesi lazım. Gerçi ikisi de bu kadar ünlü olduğuna göre hangisini okursam okuyayım kayıp olmayacaktır. Ama olsun. Siz yazın bişeyler okuduysanız/başlayıp bıraktıysanız eğer...
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Dune'un orijinal serisi muhteşemdir. Din, iktidar hırsı ve komplolarla örülü harika bir hikaye.
yav Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 orjinal serisi derken? hakkaten bi sürü dune kitabı var. Bunun esası nasıl tam olarak? kaç kitap var, adları ve sıraları nasıl..
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/The_Night's_Dawn_Trilogy
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 dune serisi biraz entresan ozellikle ikinci kitaptan sonra baya bi felsefeye sariyo sanirim ucuncu kitapin msela butun konsepti gelecegi gormenin gelecegi kisitlamasi uzerine belirli bi sure sonra cidden siyirmaya basliyosun ozellikle inglizce okursan itabin dilide git gide agirlasiyo 6inci kitap biraz gene aksiyona donuyo ama kesinlikle okunmali foundationdanda ben sadece bir veya 2 kitap okudum sanirim aimovun kitaplari hep akici hep basit dile sahip ve basarilidir iki seri karsilastirilirsa bence ikiside okunmali bi asimov kitabi bence bi cocuga verilebilecek en guzel hediye bence ozellikle ben robot felan foundation iste bi adim otesi
senko Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 simdiye kadar kac tane bilim kurgu serisi cikti ki zaten benim bildiklerim dune rama vakif baska yok adam gibi, hatta soyle 4-5 yazar disinda bilim kurgu yazmis adam yok lan ?!?
Norak Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 Harry Harrison'un The Stainless Steel Rat serisini okuyun güzeldir, soracıma, william gibson un Neuromancer i de içeren the Sprawl trilogy sini ekleyin yanına
Öne çıkan mesajlar