Scheriff Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 powerline adaptörü olarak geçen aletler varmış.burda istanbuldaki mevcut elektrik hattı sorun çıkarır mı? apartman 6-7 yıllık falan modemden interneti elektrik hattına verip başka prizden de şu aletle wireless olarak interneti dağıtsam evin diğer ucunda ne kadar verim alırım? kullanmış olan, bilen var mıdır? tabiki amaç odamda duran wireless routerdan sinyali evin diğer ucundaki salona ulaştırabilmek. daha güçlü anten aldım ama pek fayda etmedi. repeater falan alsam ve wireless'ın 3 birim çektiği yere koysam o yine 3 birim olarak dağıtıcak diye biliyorum 5 birime çıkarmicak. ama maliyet olarak repeater daha ucuza geliyor(50-70$)elektrik hattı olayında 2 parça almam gerekicek ve 100-150$ arası bişi oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 elektrikle internet VE-RIM-SIZ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 o kadar acı yazdın ki kimse cevap veremedi resmen başka.. telefon hattından internet kullanıo bütün ülke ya elektrik hattından neden olmasın:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 ya arkadaş son bikaç ayda 50 kere yazıldı şu konu da 10 yıldır falan piyasada var heralde. belki daha da fazla. zaten daha da eski teknoloji. zibidinin teki bi gazla girişimciliğe mi soyundu noluyo anlamadım ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 powerline interneti daha once yazdim burada acikladim, fakat adaptor ile lokal ag kullanimi tamamen baska bir hikaye. verimsiz denilemez, gayet sorunsuz baglanti kurulabiliyor, eski bir teknoloji sayilmaz fakat kullanim alani nispeten kisitli, ve turkiyede satilan cihazlar yetersiz ve pahali. adam gibi pl adpt ile gayet rahat bi network kurulabiliyor. ama ev kullanicisi icin onermem o ayri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Türkiye'de uygulanıyor mu şu anda bu sistem bilmiyorum elektrik hatları üzerinden evinize dsl gibi bir sistem bağlanıp, modem üzerinden her alet ne kadar yakıyor anlık takip edebiliyorsunuz, elektrik faturasını live takip ediyorsun yani. Bu alanda da kullanılıyor powerline. Yani sayaç sayımları direk elektrik hattından merkezi bir sistemden izlenecek şekilde, ekstra hat çekimi olmadan kullanıcı takip edebiliyor. smart meter anahtar kelime Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 KHaRoN said: powerline interneti daha once yazdim burada acikladim, fakat adaptor ile lokal ag kullanimi tamamen baska bir hikaye. verimsiz denilemez, gayet sorunsuz baglanti kurulabiliyor, eski bir teknoloji sayilmaz fakat kullanim alani nispeten kisitli, ve turkiyede satilan cihazlar yetersiz ve pahali. adam gibi pl adpt ile gayet rahat bi network kurulabiliyor. ama ev kullanicisi icin onermem o ayri. benim istediğim de bu zaten. adam gibi bir pl adpt ile local ağ kurmak. tercihen adaptörlerin teki de wireless olsun istiyorum. amerika'dan alma şansım var adaptörleri. gerçi yine de çok ucuz değiller. repeater almak daha doğru gibi fiyat olarak. ama repeater'ı koyacağım odada telsiz telefon da var ve içinden çıkılmaz bir sinyal kalabalığı olmasından çekiniyorum. sen ev kullanıcısı için niçin önermiyorsun? fiyatından dolayı mı? @mr_hand arama çalışıo olsa ben de biliyorum açmadan önce bakmayı..sakin:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 metro.net var bu hizmeti veren. 10mb internet veriyorlarmış. taşınacağım yerde var bu ama, fiber optik internet diyor bizim sitede. onu bi araştırmam lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Ben ev kullanicisi icin onermiyorum, cunki cogu evde profesyonelce uygulanmamis bir elektrik hatti , ve hattinin detaylarini bilmeyen onlarca kullanici var. homeplug lar, sunduklarina gore oldukca verimli olmalarina ragmen dogru uygulanmadiklarinda herseyden etkilenme potansiyeline sahipler. Saymak gerekirse; 1 filtre edilmemis homeplug vericisi (homeplug filtreleri ayri, ayni adsl de kullanilan splitter gibi) 2 belli sigorta sistemlerinde(siemens mesela powerline katili ornek vermek grekirse) sinyalin %50 lere kadar veri kaybina ugramasi (farkli odalar farkli sigorta olacaktir haliyle) 3 farkli ve geri uyumlu olmayan standartlar. 4 turkiyede duzgun cihaza erisim ve fiyat. farkli standartlari saymiycam veya aciklamiycam, su anda guncel olmak isteyen bir ev kullanicisinin tatmin edici hizlarda problemsiz homeplug ag kullanmasi icin kullanmasi gereken tum cihazlar homeplug AV standardinda olmali. Troughput duzgun kurulmus bi sistemde 60 ila 80mbps olacaktir, rica ediyorum kimse kablosuz aglar 300mbps demesin, troughput un mesafe ve cihaz kalitesi esas alindiginda pratige yansimasi 25mbps seviyelerinde olunca kendimizi sansli hissediyoruz. ote yandan 2010q4 ile birlikte homeplug av2 standardize edildi, ve cihazlar 11q1 ile birlikte piyasaya cikicak, bu cihazlar ile 600mbps lik bir agdan bahsediyor olacagiz. bu standartla ister plasma tv nizi calistirin, ister utu yapin, ister sigortaniz uyumsuz olsun, veri kaybiyla bile AV standartlarinin ustunde troughput sahibi olacaksiniz. simdilik ozet gecilmesi gereken kisim bu kadardi, daha soru olursa cevaplamaya calisirim. arastirmak icin de bakilmasi gereken markalar , netgear, linksys, corinex. fiyat v.s. icin karsilastirma olanagin olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 evdeki elektrik hattına dair hiçbir fikrim yok. yeni sayılabilecek bir bina olmasına güveniyorum sadece ama teknik detayları öğrenmeden bu işe kalkışmak biraz süprizlere açık sanırım corinex'in ürünlerine baktım wireless adaptoru var bitane o baya başarılı ama etherneti bağlayacağım adaptoru de ekleyince masraf 150$ a falan çıkıyor ki max 100$'a hatta çok daha ucuza wireless extender / repeater falan alabiliyorum radyasyonu sinyal karmaşıklığını falan boşverip wireless takılcaz gibi..bu iş bidahaki bahara anca.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 konuyla ilgili şöyle bir test vardı. elektrik hattından internet kullanıyor bu testte... http://www.youtube.com/watch?v=Sue1Zvmh8JA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar