Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hani Referandum Sonunda Darbecilerle Hesaplaşacaktık?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
az evel yanlışlıkla gizledim mesajını. koydum zaten görüntülemeye tekrar ehaehu.

ama gerçekten siyaset bilimi ile siyasetin hiçbir alakası yok.

bilimini okuduğun zaman işin teorisini öğreniyorsun. ama malesef siyaset teoriden çok pratik üzerinden yürüyen bir alan. okulda da kitleleri manipüle etmeyi öğretmiyorlar malesef.
Mesaj tarihi:
ona bakarsan işletmenin de işletme ile alakası yok, ekonomide de bir ton teori var bir boka yaramayan..

bu alakası yok demek değil ama işte teoriyi mevcut duruma uyarlamayı başarırsan zaten okudukların bir işe yarıyor, senin case'in bunun zıttı.
Mesaj tarihi:
UrsusMaritimus said:

Arkadaşlar haybeye tartışıyonuz. Türkiyede ne domakrasi ne şeriat nede başka bi gerçeklik vardır. Tek gerçeklik vardır oda CEBİNİ DOLDURMA gerçekliiğidir. NOKTA.
sakin ol şampiyon.
Mesaj tarihi:
UrsusMaritimus said:

Arkadaşlar haybeye tartışıyonuz. Türkiyede ne domakrasi ne şeriat nede başka bi gerçeklik vardır. Tek gerçeklik vardır oda CEBİNİ DOLDURMA gerçekliiğidir. NOKTA.

Siyaset biliminde buna "Levent Kırca Sendromu" deniliyor.

Tam anlamıyla apolitik olmamakla beraber, politikaya karışmayıp, doğru ama basit olduğu için indirgenmemesi gereken bir sözcükle politik ihtiyaçlarını karşılamak anlamına geliyor.

Farklı bir versiyonu için: "ben kaçıcam abi, sizde g.tünüzü kurtarın gidin buralardan"
Mesaj tarihi:
sipeyskeyk said:

ona bakarsan işletmenin de işletme ile alakası yok, ekonomide de bir ton teori var bir boka yaramayan..

bu alakası yok demek değil ama işte teoriyi mevcut duruma uyarlamayı başarırsan zaten okudukların bir işe yarıyor, senin case'in bunun zıttı.

İşletme=/=İktisat
Mesaj tarihi:
yalan de abi hangisi olursa olsun hangi parti olursa olsun ben ihaleleri açık yapıcam adam kayırmıycam yada halkın refahı için düzgün şeffaf işler yapıcam diyomu ?

herkes cebini doldurmaya bakıyo gerisi yalan. Gerisi cebini doldurmak için insanları kullanma şekline bakıyo kimisi kemalizmi kullanıyo kimisi dini sömürü yapıyo.

edit imla.
Mesaj tarihi:
DeaN said:

sipeyskeyk said:

İşletme=/=İktisat

sen ne diyosun abi asdlakdşklas, neyse bana müsade bb.
Mesaj tarihi:
Çıkış noktasını bulmuşsun ancak çıkmıyorsun o halde Ursus.

Birileri sana fanboy diyecek ama böyle düşünüyorsan eğer yapman gerekenler düzenin politikasının dar kalıpları arasından çıkıp, düzeni sorgulamak olmalı.

Bkz: kapitalizm
Mesaj tarihi:
UrsusMaritimus said:

yalan de abi hangisi olursa olsun hangi parti olursa olsun ben ihaleleri açık yapıcam adam kayırmıycam yada halkın refahı için düzgün şeffaf işler yapıcam diyomu ?

herkes cebini doldurmaya bakıyo gerisi yalan. Gerisi cebini soldurmak için insanları kullanma şekline bakıyo kimisi kemalizmi kullanıyo kimisi dini sömürü yapıyo.

Valla AKP'yi gördükten sonra diğerleri şaka gibi kalıyor. Adamlar cep doldurmayı başka boyutlara taşıdı.
Mesaj tarihi:
sipeyskeyk said:

DeaN said:

sipeyskeyk said:

İşletme=/=İktisat

sen ne diyosun abi asdlakdşklas, neyse bana müsade bb.

Söylediğim de anlamayacak bir şey yok.

Ekonomik teorileri işletme gibi indirgenmeyecek bir konuma indirgedin, bende yanlışını düzelttim.

ok kib bb
Mesaj tarihi:
Hiç bir halk sömürülmeye razı olmaz. Kendilerine ninniler söylenmiş halklar sömürülmeye razı olur.

"Bu halk razı abi boşver yeaaa siyaseti falan" dememek, dürtmek lazım halkı.

YEAHHH MORE COMMUNISTTT PROPAGANDA!!!!1
http://spaliuke.files.wordpress.com/2008/04/digest20062_poster.jpg

Mesaj tarihi:
Atatürk ilkelerini benimsemiş kişilerin hadi şimdilik şeriat demeyelim ama, islam cumhuriyeti falan olmaya da elbette tahammülü olamaz. başımızdaki seçmece, nadide hükümetimizin, böyle bir amacı olmadığını, hatta bunun için yanıp tutuşmadığını iddia edebilir mi buradaki 'hani şeriat gelecekti diyordunuz? eki eki' diyenler?

Bir doğruyu söyleyin; atılan adımlar, laik, demokratik, bağımsız bir ülke olmamızı mı hedefliyor? yoksa, islam ağırlıklı, baskıcı, göbeğimizden dış ülkelere bağımlı bir ülke haline mi getirilmeye çalışılıyoruz?

tamam, belki çok isteseler de, şimdilik, ya da uzun vadede şeriat hedefleri olmayabilir, ama bu Türkiye'yi bir islam cumhuriyeti haline getirmek için canla-başla çabaladıkları gerçeğini ortadan kaldırmaz. (ki ben hiç bir zaman, 'şeriat geliyor' diyenlerden olmadım. türkiye'nin iran gibi olmadığına inancım da sonsuz. çünkü ne yazık ki akp nin halkımızı dindar olanlar ve kemalistler diye 2 guruba ayırma çabalarına karşın, halkımızın çoğunluğunun, kemikleşmiş bir Atatürk sevgisi ve bilinci olduğuna inanıyorum)
Mesaj tarihi:
ben seyi anlamıyorum.

sizin bu akpey fazla ınancınız var. bu adamlar öle dinleri imanları idealleri için falan uğraşıcak tipler değilki. ömürlerini dini yaymaya harcamazlar yanı.

memleket köle olur bunlarda köle başı işte.
Mesaj tarihi:
Bu yüzden olaya kemalist-yobaz perspektifinden değil, kapitalist-sosyalist perspektifinden bakmak gerek.

YEAHHH MORE COMMUNISTTT PROPAGANDA!!!!1
http://spaliuke.files.wordpress.com/2008/04/digest20062_poster.jpg

Mesaj tarihi:
X Y diye bakmak yerine, ülke sapı tuttu nasıl düze çıkarız diye baksak daha hayırlı olur bence.

Çünkü görünen o ki, bugün kankamız olan ülkeler artık emilecek kanımız kalmadığında barış ve demokrasi getirecekler memlekete.
Mesaj tarihi:
Trias said:

LathspeLL said:

Hala demokrasi ve Akepe kelimelerini bir araya getiren kaldı mı forumda acaba?

Bu konuları en son konuştuğumuzda hayvancılıkta dışa bağımlı hale tam olarak gelmemiştik, şimdi eti dışardan getiriyoruz. Kurbanlıklarıda dışardan getiriyoruz. Çok ilerledik çook.

demokrasi ile hayvancılığı aynı kefeye de koyanı ilk görüyorum.
Sen de 25 yaşsın değilmi?

Aynı kefeye koymadım, demokrasi cümlesini 1-2 sayfa öncede yazılan bişeyde geçince direk yazasım geldi, ardındanda 2 yıl evvelki tartışmaların üstüne eklenen bir konuya değindim geçtim.
Mesaj tarihi:
Estel_Anorien said:

siyaset bilimi okuyorum sizin kadar bilmediğime biliyorum demiyorum be birader.

AHAHAHAH

sosyal bilimcinin dramina hos geldin abi, gel bos sandalye var otur ildenizin yanina sadfdsaf
  • Yeni Oluştur...