reyou Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 aslinda sorunu amaci su sekilde bir ilin optimum nufus sayisi nasil hesaplanir atriyorum su anda istanbulun optimal nufusu kac, yada kayserinin mesela oranin nufusu mevcut kaynaklara gore azmi cokmu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 neye gore karar verecez? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 performanstan kasıt nedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 kayıtdışı ekonomi çok hesaplayamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 elektrik ihtiyacına göre kapasite var yok su havzalarına göre var yok istihdam olarak var yok çok zor yani. bütün kaynak ve kısıtlardan bir endeks belirleyip şehirleri puanlasan bile yine gerçekçi olmaz.. zor. ayrıca usta vatandaş her şehirde kendi fırsatını yaratır!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 cok cok cok basit yoldan, ildeki trafik sıkısıklıgını baz alarak optimumdan fazla ya da az diyebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mamothus Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 muhtemelen öncelikli değişken şehrin "master plan"idir tahminimce cunku sehrin ne yöne gelisecegi gelecekteki organize sanayi bölgeleri falan önceden bu plana göre hazırlanıyor.. ulusal 5 yıllık kalkınma planları (tarımsal nüfusun kentsel nüfusa katılması için yapılan çalışmalar gibi) ve iktidarın politikası da önemli bir değişken ama bunun hesaplanmasında o kadar değişken dışsallık var ki, bölgenin sosyoekonomik yapısı, ulaşım özellikleri hatta iklim bile bunun içinde.. ciddi bi çalışmaysa şerif mardin bi de ruşen keleş in kentbilim hakkındaki kitaplarına bi bak derim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 bi şehrin optimal nüfusunu saptamaya çalışmak için önce o şehri optimal hale getirmek lazım istanbul'da mesela çarpık kentleşme +bir ton çarpık bişeyleşme olmasa belki 30 milyon insan rahatça yaşayacaktı... bilemeyiz sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 çarpık bişeyleşme ahahahaha imba tespit istanbul hakkında sdfgsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2010 o kadar çarpık ki artık çarpıklaşma bile çarpık evet. back in the days çarpıklaşma meant something... diyen teyze yapsın biri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 bir ilin optimum nüfusunu neye göre hesaplayacaksıın? dünyadaki bütün büyük şehirler kendisine bakacak kaynaklardan mahrumdur. ne gıdası, ne suyu hiç bir ihtiyacına yetmez; ama dışarıdan gelir. optimumun kaç para olduğunu önce söylemen lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 kamu yönetimi vb. için güzel bir tez olabilir aslında. herşeyden önce kentlerin performans ölçütleri üzerine bir çalışma yapıp, metodolojini türkiye örneğinde kullanabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar