Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öss yerine IB ve SAT

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
http://www.gaziantepyazarlar.com/News/Haber/09112010/Universiteye-giriste-IB-ve-SAT-alternatifi.php

haber kaynağını facebook'ta gördüm doğru gibi duruyor ama.
said:
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteye girişte uygulamayı düşündükleri seçenekleri anlattı. ``Üniversiteye giriş sınavlarıyla ilgili biraz daha ilerleme kaydetmek istediklerini`` söyleyen Özcan, Uluslararası Bakalorya olarak tanımlanan IB ve SAT sınavlarının dünyada kabul gören sınavlar olduğunu belirterek, bu sınav sonuçlarına göre Türkiye`deki üniversitelere öğrenci almayı düşündüklerini ifade etti.
Mesaj tarihi:
yok baskani gene bilgisi olmadigi bir konuda dusunup plan yapmadan konusmus iste

-SAT ile IB yi kiriter yapip disari kacan ogrencileri yurticinde tutalim!!11

oldu, bu sekilde durdurursun eminimki beyin gocunu, beyin gocunu narkasidna yatan disardaki ayni ise verilen 1/4 oraninda ucretleri, gelir ustundeki %50 ye yakinb vergilendirmeyi, beyaz esyayi hala "luks" sayan bir maliyeyi filan gecelim komple hayat kalitesi icin gidiyor o cocuklar

turkiyede kalsalar cogu zaten semih universitesine filan gidicek, disarda burslu kazanmiyorlarki ozel okullarin ozel ogrencileri bahsettigi kitlenin ciddi bir bolumu
Mesaj tarihi:
iste onu diyorum

SAT OSS den cok daha kolay, yurt icindeki okullar sat ile ogrenci alsa burslular tam puana yakin alicak (ki benim OSS ye girdigim senede devlet ve burslular icin tam puanin uzerinde puan yapman gerekiyordu, ortaogretim basari puani hede hodo)

ayni sinavla parasi olan bu parali adam disarda gayet kaliteli okullara gidebilicekken turkiyede kalip semih universitesinemi gidicek?

"bu isi bu ogrenciler turkiyed ekalsin diye yapcaz" demesi dunaydan bihaber oldugunu gosterir ki zaten "turkieyde yabancidil sorunu var, onu cozmek istiyoruz bu yontemle iyi yabanci dili olanlar kalsin" diyor

o cocuklarin iyi yabanci dili var cunki kucuk yastan yabanci dil egitimi veren okullarda okuyorlar, zengin ailelerdende geldikleri icin baska kulturlere ulasma imkanlarida daha fazla

ben kendimden biliyorum, kucuk yastan kolejde yetisip liseye gecince nereye geldim ben demistim, lisedeki arkadas cevremde ingilizce bilen tek adam bendim, adamlarla ne oturup MMO oyniyabiliodum, ne FRP den haberdarlardi kral tv filan izliyen, futboldan oteye muhabbete gidemiyen tipler cogunluktaydi

simdi yuksek lisans yapiyorum, lisans ogrencileirni gozlemliyorum ingilziceleri rezalet, yuksek lisansa basladigimdan beri akademik ceviri yapiyorum surekli cunki yuksek lisans ogrencileri icinde bile dogru durust ingilzice bilen yok, universitenin yaptigi ingilzice sinavi boel saka gibi biseydi ona ragmen 60-70 alanlar geziyor

sen youtube u yasakla, genclerin yabanci kulturlerle etkilesimini sinirla, koskoca bakan "gavurun sitesinde ne isimiz var" desin, bilgisayar oyunalrina konsollara %48 gibi rekor vergile uygula, ozendirmek icin yabanci kitap ithalatina indirim yapmak yerine vergiey bog, adam gibi egitim politikalari izleme

sonra univeristelerde yabanci dil seviyesi dusuk diye yakin, japonlar ile ayni ayardayiz ingilizce konusamama konusunda, internette bir turku oncelikle kotu ingilzicesinden cikartiyorum ben misal

ama armut pis agzima dus herzamanki gibi

ha cok guzel ozetlicem, keske beyfendilere su asagida yazicagimi okutabilske

Universitelerde bile ezbere dayali bri egitim sistemini destekliyen bir ulkede yabanci dil sevieysinin gelismesini bekliyemessin, baska bir dili ogrenip gelsitirebilmenin formulu cok basittir: Pratik, Pratik ve Pratik cunki yabanci dili ezberlesen bile kelime dagircigi gelismiyor ise bosuna kurek cekersin

gerci bunu anlatsak bu adamalr gider cocuklara 4000 kelime verir ezberleyin sinav yapicaz der -_-
  • Yeni Oluştur...