Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stajer Öğretmen

bingildak

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Aranız önceden stajer öğretmenlik yapmış, yapan veya konu ile ilgili bilgis olan avukat veya öğretim üyeleri var mı bilmiyorum ama, yelpaze çok geniş olduğundan belki burdan yardımcı olabilirsiniz.

Kız arkadaşım Amerikan Kültür derneğinde 1 yılı aşkın bir süredir stajer öğretmen olarak çalışıyor. Önümüzdeki ayın 22'sinde stajının kalkması gerekiyor. Ama iş verenler etik davranmıyorlar. Stajer öğrencileri durmadan köşeyi sıkıştırıp, fazla fazla öğrenci grupları verip, nöbetçi olarak yazıp, telafi dersleri verdirip hiçbir ücret ödemiyorlar. Stajerler hayır diyemiyor çünkü sürekli üstü kapalı "stajını yakarım ha" baskısı var. Şimdi ordaki görevli kişi kız arkadaşım 10 haftalık bir grup vermeye çalışıyor. Halbuki 5 haftadan az kaldı stajının bitmesi. O da "bu grubu verirseniz bitiremeyebilirim, isterseniz başa biri alsın" tarzı bir şey söylemiş, bu durum üzerine köşeye sıkıştırmak amaçlı "eğer istemiyorsan ilişki keselim" tarzı şeyler söylemiş.

Şimdi yasal olarak, iş veren "stajını yaktım" veya ilişki kesiyorum deyip, 15 aylık emeği yok edebiliyor mu? İş veren ne yapabilir? Ve biz kendimizi buna yasal olarak nasıl savunuruz?

Kız arkadaşım bu süre boyunca eşşek gibi çalıştı, sömüre bildikleri kadar sömürdüler, kimsenin almadığı vakitlerde grupları üstlerine yıktılar, telafi telafi diye ücretsiz saatlerce ders verdirdiler, haftasonları nöbet yazdılar para bile vermediler. Kısaca demek istediğim bu mudur? Bu kadar emeğe, bu kadar uğraşa rağmen bunu yapabilirler mi? Biz kendimizi savunmak amacı ile ne yapabiliriz?
Sosyal ağlarda paylaş

adı ustunde stajyer.ögretmen olarak yapmadım fakat her zaman böyle oluyor

tecrübe için katlanmak lazım.fazla dert etmemek gerek.dunyada stajyer olupta bu tarz sorunlar yaşamayan varsa çok şanslıdır :)

ha ben staj yaptıgım meslekle ugraşmadıgım için stajı bırakmıstım.abartmışlardı cunku.
Sosyal ağlarda paylaş

stajı kaldırmak işverenin elinde evet.özelde durum nedir bilmiyorum ama devlette mesela bi rehber öğretmen ve müdür puanlama yapıp stajının kalkıp kalkmıcana karar veriyo.ha bide aldığın eğitimin sınavlarından en az 60 alman gerekiyo.yalnız bizimle beraber bu eğitimleri alan bi eleman vardı daha önceden dersanede almış eğitimi ama geçersiz sayıldı dersaneninki şimdi tekrar alıyo.AKD ninki hangi gryba giriyo bilmiyorum ama malesef bildiğim kadarıyla stajı kaldırmak idarecinin elinde bi yerde
Sosyal ağlarda paylaş

Sigortalı çalışana nasıl bu kadar zülüm ediliyor ben anlamıyor? Diğer alanlardaki staj anlayışı ile stajer öğretmenlik sanırım biraz farklı. Normalde bir yerde universite de yaptığın stajla pek benzerlik göstermiyor. Peki kişinin kendini savunmak için herhangi bir hakkı yok mudur yasal olarak? Yani eşşek gibi aralıksız 14 ay çalıştıktan sonra, 15. ayda ver allah ver insanın kaldıramıycağı kadar ders verildiğinde ve kaldıramadığında yaktım senin 14 ayını demek nasıl yasal olabilir? Anladığım kadarı ile mağdur olmaktan başka bir seçenek yok bu durumda. Mevzuatı bilen biri olsa aslında, gerekirse avukat tutucam mahkemeye taşıyıcam. Çünkü o kadar uygunsuz iş yapıyolar ki. 1 değil 5 değil bu staj mevzuudan başka neler neler dönüyor, alehine kullanıcam veya gözlerini korkutmaya çalışıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

Merhabalar,

Aranız önceden stajer öğretmenlik yapmış, yapan veya konu ile ilgili bilgis olan avukat veya öğretim üyeleri var mı bilmiyorum ama, yelpaze çok geniş olduğundan belki burdan yardımcı olabilirsiniz.

Kız arkadaşım Amerikan Kültür derneğinde 1 yılı aşkın bir süredir stajer öğretmen olarak çalışıyor. Önümüzdeki ayın 22'sinde stajının kalkması gerekiyor. Ama iş verenler etik davranmıyorlar. Stajer öğrencileri durmadan köşeyi sıkıştırıp, fazla fazla öğrenci grupları verip, nöbetçi olarak yazıp, telafi dersleri verdirip hiçbir ücret ödemiyorlar. Stajerler hayır diyemiyor çünkü sürekli üstü kapalı "stajını yakarım ha" baskısı var. Şimdi ordaki görevli kişi kız arkadaşım 10 haftalık bir grup vermeye çalışıyor. Halbuki 5 haftadan az kaldı stajının bitmesi. O da "bu grubu verirseniz bitiremeyebilirim, isterseniz başa biri alsın" tarzı bir şey söylemiş, bu durum üzerine köşeye sıkıştırmak amaçlı "eğer istemiyorsan ilişki keselim" tarzı şeyler söylemiş.

Şimdi yasal olarak, iş veren "stajını yaktım" veya ilişki kesiyorum deyip, 15 aylık emeği yok edebiliyor mu? İş veren ne yapabilir? Ve biz kendimizi buna yasal olarak nasıl savunuruz?

Kız arkadaşım bu süre boyunca eşşek gibi çalıştı, sömüre bildikleri kadar sömürdüler, kimsenin almadığı vakitlerde grupları üstlerine yıktılar, telafi telafi diye ücretsiz saatlerce ders verdirdiler, haftasonları nöbet yazdılar para bile vermediler. Kısaca demek istediğim bu mudur? Bu kadar emeğe, bu kadar uğraşa rağmen bunu yapabilirler mi? Biz kendimizi savunmak amacı ile ne yapabiliriz?

üzgünüm ama budur diye biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...