Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Visual Studio 2010

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şimdi bugün vs 2010'a geçiş yaptım. Özellikler falan iyi güzel fakat bi database yüzünden başıma gelmeyen kalmadı. Kullandığımız databaselerden biri mssql 2000 ve vs 2010'da buna destek kalkmış sanırım. Buna dayanarak 2 sorum var:

1) Bu desteği yeniden sağlayan bir plugin benzeri bişey varmı?

2) Yok böyle bi plugin yoksa database upgradei ne kadar sürer? Birim olarak mb/dk aliyim mümkünse :D
Mesaj tarihi:
2008e geri don vs2k10un daha biii suru seyi bozuk
xp vs vista gibi yani.
hatta ustune "biz bunu bozduk geri isterseniz visual assist proyu satin alin" diyorlar.
bi de .net framework 4.0 zorluyor.
lol.
zorunlu olarak kullaniyorum (proje liderleri sagolsun...) ama butun projeleri 2008 compatible yapiyorum cunku proje liderimi ikna etme asamasindayim.
Mesaj tarihi:
Ya bende işte yeni bilgisayara yükledim. Şimdi vs 2008'i de denedim ama onunda bağlanmak için patchini yapmak gerekiyodu onu da bulamadım. Bıraktım işi gücü bunla uğraşıyorum.
Mesaj tarihi:
abi sen eminmisin doğru yollardan bağlanmaya çalıştığına ?

edit: höö pardon. sql2000 bütün vs sürümlerinden desteği kaldırılmış. yeni öğrendim :/
ve eklerim bu olaya: yıl 2010 sql 2000 kullanıyosunuz. fakirmisiniz?
Mesaj tarihi:
Ya çıktığı gibi kullanmaya başlamadık biz de :) 2005 çıkmaya yakın kurulmuştu heralde, çıktıktan sonra da yapmışız bi eşeklik hemen ona geçmemişiz. 5 yıl diyelim daha güzel gözüküyo göze :P
Mesaj tarihi:
bilmiyorum nasıl halledilir de.
en basitinden aklıma şu geliyor:
aynı db yapısı 2008 veya 5'e geçirilir.
sonra bi alt proğram yapılır datayı senkrönize eder...

en basiti bu bence? hatta sql senkronize programları vardı. bi araştır ;)
Mesaj tarihi:
Ya büyük ihtimalle upgrade işlemi de basit bişeydir de. Ben yine de database bölümünü çok kurcalamak istemiyorum. Yılların verisi var bi patlarsa, bende patlarım.

VS2010 cephesinde bi adım ilerledim. OLEDB database olarak eklenebiliyo sql 2000 falan ama bu seferde linq kullanamıyorum. Nerdeyse bütün sitelerde de linq kullandığım için yine tıkandım.
Mesaj tarihi:
Şimdilik sadece ihtiyacım olan bölümü geçirmeye çalışıcam. O da 1-2 gblık bi database sanırım. 2000->2008 arası ne kadar tutar acaba, bilgisi olan veya daha önce yapan var mı?
Mesaj tarihi:
El-Barto said:

Şimdilik sadece ihtiyacım olan bölümü geçirmeye çalışıcam. O da 1-2 gblık bi database sanırım. 2000->2008 arası ne kadar tutar acaba, bilgisi olan veya daha önce yapan var mı?

ahahha abi bende bişi sandım ya :D
al yedeğini bi güzel. hiçbişi olmaz :D
Mesaj tarihi:
Neyse sorunum çözüldü ama vs 2010'la ilgili başka bi sorumu daha burada soriyim. Şimdi bunun projeleri .net 4'le yaratılıyo ama sanırım hiç bi windows sürümünde default olarak .net 4 yüklü değil. Framework'un boyutunu da tam bilmiyorum ama her girene baştan yükletmek olmaz heralde :)
Target olarak hem 3 hem 4 nasıl yapabilirim bilen varmı?
  • Yeni Oluştur...