Schwarzkopf Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 arkadaşlar basit gibi görünüyo ama bi bakarsanız... Attached files Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 açamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 bakamıyoruz ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 .png uzantıyı ekleyemedim sanırım xD nasıl ekleniyo arkadaşlar yardım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 resmi upload et imageshacka falan ordaki direct linki kopyala buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 teşekkürler dartanian Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 110 mu cevap? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 şıklar 10,15,20,30,40 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 orası bariz geniş açı ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 şekli ben çizdim aldatıcı olabilir ama şıklar onlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 cvp 20 abi benzerlik sorusu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemss Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 80 çıkması lazım çizdiğine göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 100 derece ordaki çizime göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 C den D ye dalgalı çizgi çek.Boşluklara çiçek çiz.Cevap net. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 @vivivale evet dogru cevap 20. ben de benzerlikten buldum ama emin olamadım çözüm yöntemimden cünkü diger şıklarda saglıo gibi kontrol ettim. çözüm yöntemini söylermisin hangi üçgenler arasında benzerlik kurdun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Schwarzkopf said: @vivivale evet dogru cevap 20. ben de benzerlikten buldum ama emin olamadım çözüm yöntemimden cünkü diger şıklarda saglıo gibi kontrol ettim. çözüm yöntemini söylermisin hangi üçgenler arasında benzerlik kurdun? abi ABC ücgeni ikizkenar,esitlikler de verilmis,20+80=100 büyük ücgende bilinmeyen kenarın acısı 80 gelir,ikizkenar. sonra esitliklere bakıyoruz,EC ye a,AE ye b dersin,ikizkenar oldugundan diger kenarda a+b olmalıdır,AD a olur BD b olur. ADE ücgeni de ikizkenar olur,AD ve DE a,a olur,x de 20 gelir,ikizkenar oldugundan. benzerlikte kenar acı kenar olması lazm,oradan benzerlikleri kurarsan cıkıyor sonuc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 işte benim de ilk çözdügüm yol buydu, ama sonra neden AD EC ye eşit olsun ki deyip, aksini de gösterince başka yoldan yapmaya çalıştım. mesela 4+5=2+7 ama uzunlukların farklı olması gibi... ama senin benzerliği nerede kullandıgını anlayamadım, belki bu yolda bunu anlayamadıgımdan kendimle çelişiyorum hala off Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 vivavale said: Schwarzkopf said: @vivivale evet dogru cevap 20. ben de benzerlikten buldum ama emin olamadım çözüm yöntemimden cünkü diger şıklarda saglıo gibi kontrol ettim. çözüm yöntemini söylermisin hangi üçgenler arasında benzerlik kurdun? abi ABC ücgeni ikizkenar,esitlikler de verilmis,20+80=100 büyük ücgende bilinmeyen kenarın acısı 80 gelir,ikizkenar. sonra esitliklere bakıyoruz,EC ye a,AE ye b dersin,ikizkenar oldugundan diger kenarda a+b olmalıdır,AD a olur BD b olur. ADE ücgeni de ikizkenar olur,AD ve DE a,a olur,x de 20 gelir,ikizkenar oldugundan. benzerlikte kenar acı kenar olması lazm,oradan benzerlikleri kurarsan cıkıyor sonuc. bold olan yeri nasıl öyle söyledin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 biliyorum gecerli degil ama tecrübe :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 tamam buldum sanırım :) benzerlikten yaptım. şekli çizip kopyalayayım ya buldugumu zannetmişim gene gene çeliştimm :X offf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 cizim olumune hatalı. soruyu da manipule ediyo. srsly. imkansız oranın o cizgilerle geniş acı olmaması. hele 20 olması imposible Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 ilk defa mi geometri sorusu gordun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paintte 15 saniyede çizince dandik oldu ama idare edersiniz. Şekli biraz mantıklı bir hale soktum bir de açılara göre. B=80 AC=AB Bundan sonra kafama göre BC'ye eşit bir FC çektim. BFC=80 BCF=20 FCE=60 FC=EC'den FEC eşitkenar. Sonrası da blabla işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar