Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

geometri sorusu

Schwarzkopf

Öne çıkan mesajlar

Schwarzkopf said:

@vivivale evet dogru cevap 20.
ben de benzerlikten buldum ama emin olamadım çözüm yöntemimden cünkü diger şıklarda saglıo gibi kontrol ettim.

çözüm yöntemini söylermisin hangi üçgenler arasında benzerlik kurdun?

abi ABC ücgeni ikizkenar,esitlikler de verilmis,20+80=100 büyük ücgende bilinmeyen kenarın acısı 80 gelir,ikizkenar.

sonra esitliklere bakıyoruz,EC ye a,AE ye b dersin,ikizkenar oldugundan diger kenarda a+b olmalıdır,AD a olur BD b olur.

ADE ücgeni de ikizkenar olur,AD ve DE a,a olur,x de 20 gelir,ikizkenar oldugundan.

benzerlikte kenar acı kenar olması lazm,oradan benzerlikleri kurarsan cıkıyor sonuc.
Sosyal ağlarda paylaş

işte benim de ilk çözdügüm yol buydu, ama sonra neden AD EC ye eşit olsun ki deyip, aksini de gösterince başka yoldan yapmaya çalıştım. mesela 4+5=2+7 ama uzunlukların farklı olması gibi... ama senin benzerliği nerede kullandıgını anlayamadım, belki bu yolda bunu anlayamadıgımdan kendimle çelişiyorum hala off
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:

Schwarzkopf said:

@vivivale evet dogru cevap 20.
ben de benzerlikten buldum ama emin olamadım çözüm yöntemimden cünkü diger şıklarda saglıo gibi kontrol ettim.

çözüm yöntemini söylermisin hangi üçgenler arasında benzerlik kurdun?

abi ABC ücgeni ikizkenar,esitlikler de verilmis,20+80=100 büyük ücgende bilinmeyen kenarın acısı 80 gelir,ikizkenar.

sonra esitliklere bakıyoruz,EC ye a,AE ye b dersin,ikizkenar oldugundan diger kenarda a+b olmalıdır,AD a olur BD b olur.

ADE ücgeni de ikizkenar olur,AD ve DE a,a olur,x de 20 gelir,ikizkenar oldugundan.

benzerlikte kenar acı kenar olması lazm,oradan benzerlikleri kurarsan cıkıyor sonuc.

bold olan yeri nasıl öyle söyledin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...