Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Büyük Ortadoğu Projesi.

Nuzu

Öne çıkan mesajlar

-007- said:

Perfectionist said:

Beyni yetmeyen söylemiş zaten. O tartışmasın.

Tartışmalarda beyinden çok bilgi yetmesi gerektiğini düşünmeden sadece beyin yetmesinin yeterli olduğunu düşünen forum insan modeli şekil 1 A.

Böyle ortamda böyle bi konu işte bu yüzden verimli ve mantıklı tartışılmaz mesela.

Bu şey gibi: Sağlık problemini doktora sormak yerine foruma sormak.

Ciddi konuyu bilgisiz adamla tartışmak zaman kaybı bu kadar basit.

Yani bu başlıkta birşeyler paylaşmak, çok bilmesen bile fikir alışverişi yapmak saçma öyle mi? Konu bizi çokta ilgilendirse, biraz çetrefilli olunca "zaten bilgimiz yetmez" mi diyeceğiz? Pardon nerde tartışılmalı bu konular?

Turkceplease said:

Perfectionist said:

Beyni yetmeyen söylemiş zaten. O tartışmasın.

senin bildiklerini çok merak ediyorum.yarım akıllı arkadaş

Alı olan alınır değil mi? O lafı sen söyledin birkaç sayfa önce. Senin dediğini yazınca mı kabahat oldu? :)

Buarada ben senin mahalle arkadaşın değilim. Adam gibi konuş. Gerçek hayatında söyleyemeyeceğin lafları burada tanımadığın insanlara karşı kullanma.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen ne absürd bir insansın.Tanımadığın adama beyni yetmez diyorsun sonra edep terbiyeye davet ediyorsun.

Dostum kapasiteyi beyne odaklama olayını anlamadım.Sadece uzmanlık gerektiren bir tartışma.Fener gs derbisi değil bu.Konu hakkında ' bilgi ' sahibi olmak içinde ciddi manada araştırma gerekiyor.Böyle wikipedia dan falan okuyup gelmekle olmuyor kast ettiğim buydu.Birçok arkadaş fikir beyan edebilir ama doğrulu ve kalitesi açısından yeterli gelmez diye dedim.10 kerede söledim beyinsiz demedim diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisi yetmez demedin, "kapasitesi yetmez" dedin. Lafı çevirme.

Başlıktan alıp-vereceğin birşey yoksa niye hala yazı yazıyorsun ayrıca? Açma. Bakma. Dağıtan dağıtsın wikipedia linkini bilmemnesini. Paylaşacak birşeyin yoksa neden polemik yaratmaya çalışıyorsun? Di'ye /ignore, bana yarım akıllı falan?
Sosyal ağlarda paylaş

Perfectionist said:

Yani bu başlıkta birşeyler paylaşmak, çok bilmesen bile fikir alışverişi yapmak saçma öyle mi? Konu bizi çokta ilgilendirse, biraz çetrefilli olunca "zaten bilgimiz yetmez" mi diyeceğiz? Pardon nerde tartışılmalı bu konular?

Keşke insanlar en temel konularda bile bilgi sahibi olmadan ileri geri yalan yanlış laflar edip, utanmadan bi de bunu savunup üste çıkmaya çalışmak yerine sadece bilgi paylaşımı yapsa kaynak koyup.

Mantıklı kaynak paylaşımı hiçbi ortamda abzürt olmaz tabii ki, ancak dediğim gibi milletin istisnasız her konuda baya bi fikri var bu tip ortamlarda. Çoğu zaman laf anlatamıyorsun yani o derece. En basit kelime anlamlarını bilmeyen adamla tartışma yapılmaz anca kişisel atışma olur. Yoksa olay "zaten bilgimiz yetmez tartışmayalım" değil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Perfectionist said:

Keşke insanlar en temel konularda bile bilgi sahibi olmadan ileri geri yalan yanlış laflar edip, utanmadan bi de bunu savunup üste çıkmaya çalışmak yerine sadece bilgi paylaşımı yapsa kaynak koyup.

Mantıklı kaynak paylaşımı hiçbi ortamda abzürt olmaz tabii ki, ancak dediğim gibi milletin istisnasız her konuda baya bi fikri var bu tip ortamlarda. Çoğu zaman laf anlatamıyorsun yani o derece. En basit kelime anlamlarını bilmeyen adamla tartışma yapılmaz anca kişisel atışma olur. Yoksa olay "zaten bilgimiz yetmez tartışmayalım" değil yani.

Doğru diyorsun ben fazla iyi niyetli baktım olaya. Kahve muhabbetine döndükten sonra hiç tartışmamak daha iyi tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben sunu cok merak ediyorum. Paticik forumlarinda herhangi bir konu tartisilamiyacak mi DUZGUN VE SEVIYELI bir sekilde?

GIDIP MESAJLARINIZI BASKA TOPICLERDE KASIN. Mesela KISISEL Basligi altindaki GUNLUK konusunda " Bu gun Neler yaptim " konusu var. Oraya gidip " BU GUN GENEL BASLIGI ALTINDA BIR KONU VARDI, ONA SACMA SAPAN SEYLER YAZMAK ISTEDIGIM AMA O NUN YERINE GELIP BURAYA NIYETIMI YAZDIM Derseniz daha iyi olmaz mi ?

@gecko
@Turkceplease
@Masakari
@DeaN
@synorin
@Pipet

PM: Lutfen arkadaslar, eger bu konu hakkinda birseyler yazmak istemiyorsaniz yada birseyler bilmiyorsaniz BU KONU yu Kirletmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Turkceplease said:

çok derin konular bence buradaki hiç bi üyenin kapasitesi yetmez bunları tartışmaya.

Millet baskasini kendi gibi zannedermis lafinin kaniti heralde bu da.

bravo di. turkceplease, bir hırsızın herkesi hırsız, bir aptalın herkesi aptal sandığını bilmiyorsun çünkü kapasiten yetersiz kalmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Turkceplease said:

Marty said:

-007- said:

Turkceplease said:

çok derin konular bence buradaki hiç bi üyenin kapasitesi yetmez bunları tartışmaya.

Olay bu. Basit meselelerde bile bilgisi olmadığı halde fikri olan insanlar varsa böyle kimsenin bilgisinin tam olamayacağı derin bi mevuzuyu tartışmaya çalışmak en başından başarısızlık direk.

iste bu mantik: "bizim beynimiz yetmez,bizi birileri yonetsin."
"bizim aklimiz almaz, allah oyle yaratmis."
tartismaya gerek yok cunku beynimiz yetmez.

edit: marty ortadoğu üzerine yapmış olduğun çalışma ve tezleri paylaşırmısın hepimiz büyük ortadoğuyu öğrenelim senden.

"madem benim cok bi bilgim yok, birileri yazsin bisiler de okuyayim" diye bekliyodum acikcasi, onun yerine "madem benim cok bi bilgim yok, kimsenin de yoktur" diyenlerle karsilastim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...