Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Bilgisayar ortamında müzik yapmak istiyorum. 3-4 yıl önce falan biraz ilgi duydugumda buzz machine adlı programı kullanmıştım biraz ama pek fikir sahibi değildim. Şimdi tekrar uğraşmak istiyorum bu işle en azından canım sıkılana kadar. Böyle oturup uğraşarak kıvırabileceğim, tutorialı bol bir program arıyorum. cubase var ama zor mu gelir acaba başlangıç seviyesi için, midi klavye falan almayı planlıyorum, hangi programı önerirsiniz? Ses kartı da almam gerekir mi?
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Cubase sevmiyorum, uzun uzun tartışmıştık daha önce zaten. Bir ses kartı al. Yanında Tracktion al derim ben eğer yeni başlıyorsan ve ucuz olsun diyorsan. Eğer 600-700 TL var diyorsan M-Powered bir Pro Tools kurabilirsin. Eğer Tracktion yolunu izleyeceksen ucuz ses kartı olarak tek şeçim (forumda işi bilen kime istersen sor: tek şeçim)E-MU 0202'dir. Ama kayıt yapmak değilse amacın Sibelius edin bir yerden, sonra teori öğrenmeye başla. Eğer gitar çalmayı biliyorsan Guitar Pro da çok iyidir. Özellikle son versiyonu uçuk bir şey. Tracktion kullanarak müzik yapabilirsin ama kaydedecek enstrümanın yoksa her halükarda midi ve nota işine gireceksin. Öğren teoriyi, nota yaz sonra VST ve Tracktion ile haledersin işi. Reason da olabilir midi klavyeye partner olarak. Virus refilleri mükemmeldir.
senko Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 ben her isimi fruity loopsta goruyorum baska program kullanmayi bilmedigimden :d baslangic icinde ideal bisiye benziyor, ben onla ogrenmistim kayittir masterdir fln ev ortaminda nasi yapilir
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 birincil amacım programları kullanarak sanal şekilde müzik yapmak. işin içine enstrüman katmak geri planda aslında, onun şuan için bir önemi yok.
senko Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 fruity loops o zaman :d bitane midi klavyen de varsa harika seyler cikiyor ortaya vsi enstrumanlarla fln gerci her muzuk programi ile yaparsin bunlari... fruity loops guzel ama
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Tracktion daha sağlam bir DAW bence ama FL daha newbie friendly. Yine de Tracktion derim ben.
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 senko said: fruity loops o zaman :d ▓▓▓▓▓▓▓▓░░░░ %78 =P Mesajlarınız için teşkkürler abi, sıradan bakacağım bütün yazdıklarınıza.
nomsaR Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 fruity loops falan bakacağına reason'a bak.
senko Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 gerge'nin dedigi gibi iste newbie isi fruity loops.
Mino Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Bir de ne tarz müzik yapacaksın? Ona göre program içinde kullanılan yazılım enstrüman tavsiyeleri de verilebilir.
Soris Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Ableton. Canlı performans içinde birebir.
Öne çıkan mesajlar