Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bunun cevabı ne

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Ardeth said:

Şöyle ki, 3 üçgenden en sağdaki üçgenin mavili kısımlarını birinci ve ikinci üçgenin içersinde beyaz bölgelerde iki farklı yere kesişmeyecek şekilde tam oturtabiliyorsun. Seçeneklerde de buna tek uyan yine A seçeneği.

oha asdfasdaf yok sksen bulamazdım bunu
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Şöyle ki, 3 üçgenden en sağdaki üçgenin mavili kısımlarını birinci ve ikinci üçgenin içersinde beyaz bölgelerde iki farklı yere kesişmeyecek şekilde tam oturtabiliyorsun. Seçeneklerde de buna tek uyan yine A seçeneği.

bunların mantığı 1-2-3-4 diye sırayla degişim degil miydi yoksa 4 tane içinden üçüncüyü diğerlerinin içine koyma şeklinde birşey ilk defa gördüm.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

onu ben de düşündüm ama 2den 3e giderken kuralı bozuyor. (sıralı olarak tahmin ettim 4 üçgeni.) Ha eğer 1 le 2yi tek 3le aradığımızı tek olarak düşüneceksek mantık o da, soruda belirtilmesi lazım en azından. 1->2 ise 3->? diye. Yoksa 1->2->3->? diye anlaşılıyor.

her mavinin bir sonrakiyle nokta veya kenar bağlantısı olması koşulunu düşünürsek d seçeneği çıkıyor ama fazla random olacağından bağlantının o olduğunu da sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

onu ben de düşündüm ama 2den 3e giderken kuralı bozuyor. (sıralı olarak tahmin ettim 4 üçgeni.) Ha eğer 1 le 2yi tek 3le aradığımızı tek olarak düşüneceksek mantık o da, soruda belirtilmesi lazım en azından. 1->2 ise 3->? diye. Yoksa 1->2->3->? diye anlaşılıyor.

iyi de birden ikiye, ikiden üçe üçten dörde diye düşünmek zorunda mıyız? ben sadece üçüncünün birinci ve ikinci içersine yerleşebilmesine baktım. yani 3 arasında sırasız bir bağıntı kurdum. sıralı bişeyse tekrar düşüneyim. bu sorular "pattern recognition" sorusu değil mi? ben de bir "pattern" buldum :p
Sosyal ağlarda paylaş

İlkinde kesişim yok ikinci de bir noktada var üçüncü de kenar olmuş belki gene nokta olacak keşişim çünkü üçgende bir kenardan daha üstün keşişme olmuyor.
Birde üsten başlayarak sayılar verdim 1-2-3 diye ilki 1-5-9 ikinci 4-6 sonuncu 7-8-9 oluyor toplayınca 40. yıl çıkacak diye korktum baya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...