Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bunun cevabı ne

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şöyle ki, 3 üçgenden en sağdaki üçgenin mavili kısımlarını birinci ve ikinci üçgenin içersinde beyaz bölgelerde iki farklı yere kesişmeyecek şekilde tam oturtabiliyorsun. Seçeneklerde de buna tek uyan yine A seçeneği.
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

Şöyle ki, 3 üçgenden en sağdaki üçgenin mavili kısımlarını birinci ve ikinci üçgenin içersinde beyaz bölgelerde iki farklı yere kesişmeyecek şekilde tam oturtabiliyorsun. Seçeneklerde de buna tek uyan yine A seçeneği.

oha asdfasdaf yok sksen bulamazdım bunu
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

bunların mantığı 1-2-3-4 diye sırayla degişim degil miydi yoksa 4 tane içinden üçüncüyü diğerlerinin içine koyma şeklinde birşey ilk defa gördüm.
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

onu ben de düşündüm ama 2den 3e giderken kuralı bozuyor. (sıralı olarak tahmin ettim 4 üçgeni.) Ha eğer 1 le 2yi tek 3le aradığımızı tek olarak düşüneceksek mantık o da, soruda belirtilmesi lazım en azından. 1->2 ise 3->? diye. Yoksa 1->2->3->? diye anlaşılıyor.

her mavinin bir sonrakiyle nokta veya kenar bağlantısı olması koşulunu düşünürsek d seçeneği çıkıyor ama fazla random olacağından bağlantının o olduğunu da sanmıyorum.
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

onu ben de düşündüm ama 2den 3e giderken kuralı bozuyor. (sıralı olarak tahmin ettim 4 üçgeni.) Ha eğer 1 le 2yi tek 3le aradığımızı tek olarak düşüneceksek mantık o da, soruda belirtilmesi lazım en azından. 1->2 ise 3->? diye. Yoksa 1->2->3->? diye anlaşılıyor.

iyi de birden ikiye, ikiden üçe üçten dörde diye düşünmek zorunda mıyız? ben sadece üçüncünün birinci ve ikinci içersine yerleşebilmesine baktım. yani 3 arasında sırasız bir bağıntı kurdum. sıralı bişeyse tekrar düşüneyim. bu sorular "pattern recognition" sorusu değil mi? ben de bir "pattern" buldum :p
Mesaj tarihi:
İlkinde kesişim yok ikinci de bir noktada var üçüncü de kenar olmuş belki gene nokta olacak keşişim çünkü üçgende bir kenardan daha üstün keşişme olmuyor.
Birde üsten başlayarak sayılar verdim 1-2-3 diye ilki 1-5-9 ikinci 4-6 sonuncu 7-8-9 oluyor toplayınca 40. yıl çıkacak diye korktum baya.
  • Yeni Oluştur...