Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Salih Memecan İstifa Eder mi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
CHP'ye daha iyi bir lider arayışı içinde olan sevgili pek muhterem arkadaşlar, ne bekliyorlar merak ediyorum? İsa'yı mı, Musa'yı mı?

Böyle diyerek milletin oyununa geliyor, partiyi onlara kontrol ettiriyorlar haberleri yok. Yılların politikacısı Baykal'ı böyle parti dışı bıraktılar, şimdi ekonomik olarak iyi bir bilgi seviyesine sahip Kılıçdaroğlu'nu egale edip, yerlerde sürünen CHP imajını komple yerin dibine sokacaklar, haberleri yok.

Yeni bir Atatürk'ün çıkıp geleceğini sanıyorlar herhalde...
Mesaj tarihi:
DeaN said:

CHP'ye daha iyi bir lider arayışı içinde olan sevgili pek muhterem arkadaşlar, ne bekliyorlar merak ediyorum?

En azından dün a dediğine bugün b, akşamına da c demeyen bir adam... Yaptığı işler ya da göstermek istediği tepkiler için saçmasapan mazeretler üretmekten kaçınan, "sen gittin ne oldu boyun mu uzadı? Omurgasız, haysiyetsiz" gibi yakıştırmalardan en azından kaçınan biri.

Bir laf vardır, imam omurgasız derse, cemaat anne tüccarı der. Bu böyledir. Savunmayın bu adamı daha. Çok pis dibe vuracak. CHP bu değil, olmamalı da. Atatürk'ün partisi dediğimiz CHP'mizin genel başkanının Devlet Bahçeli'nin söylemlerini bile aşacak şekilde hakaret etmesi kesinlikle kabul edilemez...(Devlet Bahçeli'yi küçümsüyor değilim ama sözlerinden dolayı suçlu ilan edilmiş bir parti lideridir). Memecan'ın istifasını istiyorsunuz da en azından hepimiz tarafından önemsenen başbakanlık makamına (RTE demiyorum bakın) saygısızlık edebilecek kadar ileri giden hadsiz birinin neden dolayı istifasını istemiyorsunuz? RTE var diye kimse başbakanlık makamına küfür e-de-mez... Kalitesiz politikacılardan bıktım usandım. Kılıçdaroğlu CHP genelbaşkanı olmamalıydı... Ama artık çok geç. Dediğin gibi parti artık dönüşü olmayan bir yola girdi. Geçmiş olsun...
Mesaj tarihi:
Malesef siyasette başarı tam olarak dün a dediğine bugün b yarın c demekten geçiyor zira adam gibi adamsan, dürüstsen ve taviz vermezsen siyasette başarılı olabileceğin devirler geride kaldı.

Şimdi halka çaktırmadan her kesimi tavlamak için kıvırabildiğin kadar kıvırıp halkı güzelce uyutma yeteneği öne çıkıyor siyasette
Mesaj tarihi:
başlığı açan arkadaş ne ummuş ne bulmuş bence.
karikatür hiç güzel degil, eğer dansözlügü anlatıcaksa bunu başka bir metafordan anlatmalıydı, ama başlıgı açan arkadaş fail olmuş.
Mesaj tarihi:
Tamam, Memecan'in yalakaligi malum, soz konusu karikatur de aptalca, ama karikaturler son derece acimasiz bir idl kullanma hakkina sahipler bence. Muhalefet lideri de dansoz olarak cizilebilir, basbakan da, Muhammed de.
Mesaj tarihi:
Siyasette etik ahlakı savunurken, bunu Erdoğan'a göre şekillendirmeniz bariz abez.

Çiftçiye "ananı al git" diyecek kadar ahlaklı, "madencilerin ölmesi kader" diyecek kadar umursayan, kendi politikacıları dışında herkesi halka karşı kışkırtmaktan başka politika gütmeyen meydanlarda bir politikacı üzerinden kimse kimseye ahlak dersi veremez.

Peki Kılıçdaroğlu'nun yaptığı doğru mudur?

Bana kalsa değildir. Kılıçdaroğlu belge, kanıt adamıdır, istatistik-sayı adamıdır. Ancak adam tabanda ki, enerjik ve kendini kurtuluş savaşı atmosferi içerisinde hisseden kemalist kafaların baskısına dayanamıyor olsa gerek, koltuğunu korumak için genel-geçer politik söylemlere sarılıyor. Oysa ne güzel di, Melih efendiyi televizyonda rezil ederken Gandhi.

Ancak yine de Erdoğan'dan çok, Kemal Kılıçdaroğlu batıyorsa gözünüze, bence "objektif olmak" tan dem vurmayın. Açık açık, ben şu tarafım diyin.

Gerçekten, etrafımda çok az rastladım adam gibi "ben akp'liyim" diyen insan. Ama nedense dolusuna AKP söylemli insan mevcut ve bunların iddia ediyorum belki de çoğu AKP'ye oy verdiğini belirtmek istemiyor.

Şimdi tekrar soralım, daha tarafını belli etmekten uzak bir insanın siyaset içerisinde ahlak dersi vermesi kabul edilebilir mi?

Sahi, AKP gençlik kollarından mı geldiniz kuzum?
Mesaj tarihi:
Bu arada dabıl post yapıyorum ama

Erdoğan'ın misal bir karikatürü ile Kılıçdaroğlu'nun bir karikatürü arasında farklı bir durum söz konusu.

Karikatüristler, mizahi politik olarak kullanırken bunu halk tabanına göre yaparlar ve halkın sorunlarına, çarpıklıklarına göre mizah yapmak zorundadırlar. Evet zorundadırlar, değil demeyin. Çünkü hitap ettiği kitle odur.

Erdoğan misal zam yaptı. Bu halka olumsuz olarak yansıyacağından, karikatüristlerin Erdoğan'ı komik bir şekilde ele alması gayet normaldir.

Ancak parlamentoda bile gittikçe azınlık durumuna düşen bir muhalefet liderini, sırf başbakana karşı çıktığı için halka karşı kışkırtmak politik bir yalakalığı gösterir bize. Bu halka değil, muhalefete olumsuz bir şekilde yansıyan bir olaydır çünkü. İşin içinde politika vardır, mizahin keskin dili, eleştirilene değil, eleştirilene karşı çıkan keskinlere batırılır bu durumda.

Dolayısıyla Salih Memişcan haksız beyler.

Yaptığı politik bir yalakalık.
Mesaj tarihi:
aquila said:

bu adam benim extended familyamda olabilir, ayrica oha upennden fulbright burslu mimarlik phdsi varmis.

aldam fulbrayty burslu ve mimarlık doktoralıymış. fakat akademik kariyer ile özel sektördeki mimarlığın getirisi karikatürüstlikten az olduğu için bu eğitimini değerlendirememiş.

doktora görünce saygı duymaklazım dağılalım boşuna tartışıyoruz.
Mesaj tarihi:
Viktor said:

gandi kemal ciddi anlamda birseyler yapmaya calisiyor, statukocu parti yonetimi ile tutucu bir secmen kitlesi var, sokakta baska, parti merkezinde baska, mecliste abska konusan bir adam yaratiyor buda

bi yanda palpatineden beter bir manipulasyo nadami olan onder sav var

obur yanda hala genelbaskanmis gibi gezen, televizyonlara cikip aciklamalar yapan baykal var

ustune yaptigi acilimlar ucuz oy malzemesi haline getiriliyor, iste universitede cozucem bu isi dedi hemmen provakator cikti bitane ilkogretime indirmeye calisti filan

zor adamin isi, cidden yerinde olmak istemezdim

degisime direnen bir partiyi degistirmeye calismak cidden cok zor olmali

http://img42.imageshack.us/img42/6850/ondersav31.jpg
Mesaj tarihi:
Ülkemde o kadar dar kafalı ve birbirlerini yaftalayan adam var ki.Özellikle sol görüşe ait çoğunlukta bu var. Bunu onlara ait mizah dergilerinde, kültür eklerinde ve dergilerinde görebiliyorsunuz.

Eğer sizin düşünüzdeki biri sizi insan yerine koymayıp saçmasapan karikatürler çiziyorsa, siz de daha fazlasını çizersiniz. Salih Memecan'ın söylemleri gayet az kalır o yüzden karşı tarafın çizimleri yanında işin adalet boyutuna bakacak olursak. Ama ben devlet adamlarını ve ciddi konuları karikatürize etmeyi doğru bulmuyorum çünkü sınırlarını bilen insanlar olmadığımız için.

Aslında karikatür dünyasında da bir iki kişi dışında takip ettiğim birileri yok çünkü siyasetle ilgili karikatürü saçma ve gereksiz buluyorum. Sınırını ayarlamayan ve köpek gibi etrafa saldıran her iki kesimden insan da mevcut. Dünyada da Danimarka vs gibi yerlerde işin nerelere geldiğini de görmüştük.

Yasaklasan da despot oluyorsun gerçi, en iyisi bazı arkadaşların da dediği gibi sallamamak karikatürleri devlet adamıysan. He deyip geçmek.
Mesaj tarihi:
Siyaset karikatürleri en gereksiz karikatürler olmuştur hep benim için. Uykusuz alırım bakarım adamlar her boku karikatür konusu yapmışlar falan. Direk atlıyorum zaten oraları
Mesaj tarihi:
Ne güzel yazmışsın Dean. Sana tek birşey diyeceğim. Bunu daha önce bir arkadaş ile daha tartışmıştık. Büyük ihtimalle okuyunca hatırlayacaktır.

Şu anda o kadar farklı bir duruma getirildik ki (üstüne basa basa söylüyorum) CHP'liler olarak, parti içi muhalefete kesinlikle karşı çıkan, herhangi bir şekilde muhalif duran birini anında ötekileştirerek başka bir parti mensubu ilan eden garip bir bilinç hali içindeyiz.

Garip olan şu ki, bu o kadar iyi açıklıyor ki statükoculuğu, değişmezliği, sabit görüşlülüğü... Futbol takımı gibi desteklememiz gerektiğini falan düşünüyor çoğu kimse. Her olan bitene gözlerini kapatman gerektiğini, ne yapılırsa yapılsın, dibine kadar yanlış da olsa yönetim kanadına üçlü çekmeyi, yalancılık, iki yüzlülük, yaranmacılık olmadan siyaset olamayacağını benimsetilmiş durumda çoğu kimse. Sanki başka hiç bir şansımız yokmuş da, elimize verilen ekmek karnesi gibi bir dayatmacılıkla kaderimize makhum olan biteni kabullenmemiz gerekliymiş. Bunu kabul etmeyenler partili sayılmayacak, ötekileştririlecek ve bu yola zorla sokulup sindirilmeye çalışılacak.

Benim sorunum bu zihniyet. Ha bu problem Deniz Baykal zamanında yokmuydu? Vardı, dibine kadar bu statükoculuğu işleyenlerin başında gelmekteydi. Ama Kılıçdaroğlu ile arasında da bir fark vardı. Adam ne söylediyse arkasındaydı. Dik duruyordu. Önder Sav'a rağmen...

Ne diye anlatıryorsam bunları artık bilmiyorum. Sanırım at gözlüğü takıp, fanboyluk yapmadığım için ötekileştrilmemden kaynaklanıyor. Kabul etmiyorum şu andaki durumu. Hepsi bu.
Mesaj tarihi:
Turkceplease said:

etmemeli.insan katliami yapmış hitlere rte benzetenler etmiyorda dansöze benzetilincemi edicek

salih memecan'ıda akp gençlik kollarına alalım ozaman.
Mesaj tarihi:
Ya arkadaş, bugün 50 yıllık rayların üzerinde deneme çekimi için hızlı tren uygulaması yapıp kaza yapan, içinde 20 kişinin öldüğü kaza sebebiyle 1 kişi bile istifa etmiyorsa bu ülkede, ne memecan istifa eder ne başkası. Taksim'in göbeğinde bomba patlıyor, bir allahın kulu ihmalimiz var diyemiyor, diyemediği gibi istifa da etmiyor. İstifa ne ya, onur ne anasını satiyim, şeref ne? Hangi ülke?
Mesaj tarihi:
|Joker| said:

Ya arkadaş, bugün 50 yıllık rayların üzerinde deneme çekimi için hızlı tren uygulaması yapıp kaza yapan, içinde 20 kişinin öldüğü kaza sebebiyle 1 kişi bile istifa etmiyorsa bu ülkede

adam üstüne bir de böyle bir durumda görevimi bırakmam doğru olmaz diyor löl
Mesaj tarihi:
Bir politikacı görevi halkına hizmet etmektir.

RTE bariz bir şekilde bu görevi bir çok kez suistimal etmiştir. Dolayısıyla halkın okuyacağı mizah dergileri de, kendilerine yani halka yapılan bu suistimali mizah ile dışa vurur.

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı olay nedir?

Adam muhalefet konusunda hafif AKP ağzı takınmış, esprili bir yöntem uygulamış.Peki neden?

Çünkü adam da, mizah dergileri gibi muhalefet yapmak yükümlülüğü taşıyor. Ancak ahlaklı bir hareket mi tartışılır.

Ancak Memecan'ın yaptığı karikatür neden eleştiriliyor? diye sorabilirsiniz. Şu yüzden eleştiriliyor. Halka gösterilen bir karikatür, halka değil iktidara yapılmış bir olayı eleştiriyor ve bunda da belki de eleştirdiğinden daha seviyesiz bir şekilde gerçekleştiriyor.

Bu yüzden boşa objektif olmaya, niye RTE'de gülüyorsunuz da, Kılıçdaroğlu'nda gülmüyorsunuz demeye çalışmayın.

Çünkü RTE yaptıklarından, Kılıçdaroğlu ise yaptıklarından değil muhalefetinden dolayı eleştiriliyor burada.

E hepiniz de CHP'li olup, Gandhi Kemal'i beğenmeyen kitle değilsiniz. O halde Anlam karmaşası yaşamayalım.
  • Yeni Oluştur...