Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Canlı Yayında Ot İÇTİ

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

prodigy said:

Sevmedigin biseyden zevk almak gibi dusunme sevdigin seyden daha cok zevk almak gibi dusun.Bagimli olmak zorudna diilsin ki buna.Gece eglenmeye cikicak insanlarin %90 i alkol aliyo neden ? eglenmek icin.esrarida ayni onun gibi dusun.Adam 2 hafta icmez cok sevdigi bi konsere gidicek icer gider x5 eglenir..1 ay sora baska bi olayda yine icer gibi.Sonucta bagimlilik diyosan herseye bagimli olursun.Esrarin tibbi olarak kanitlanmis bi bagimliligi yok yani psikolojik.e sen psikolojik olarak 123424 seye baglanip kendine zarar verebilirsin(ailene cok baglisindir kiz arkadasina baglisindir ne biliyim calismaya bagimlisindir)

Zaten farkettiysen bağımlı olmaktan kastettim...Tıbbi olarak durum hakikaten nasıl bilmiyorum ama çevremden gözlemlediğim ot bağımlılık yapmıyor pek geçerli değil...Ha dediğin gibi fiziksel bir madde bağımlılığı olmayabilir fakat bir iş,aile bağımlısı olmak gibi de değil bence...
Olaya zevk alma olarak bakarsan dediğin doğru olabilir kaldı ki ben de gece çıkarken alkol alırım..Ama mesela bir sınava gireceksem alkol almam,veya günün herhangi bir saatinde kafamın güzel olmasına ihtiyacım olmaz,çünkü benim o tarz bir bastırmaya ihtiyacım yoktur.Çünkü ciddi olunması gereken,berrak düşünmem gereken durumlar olur.Benim gözlemlediğim (tamamen yanlış da olabilir veya etrafımda gördüklerim öyle olmuş olabilir)
ot bağımlısı insanların veya düzenli ot içen insanların hayatın günlük meselelerinde bile,veya sıradan bir güne ot içerek başlayıp,durumları olayları pek ciddiye almadan yaşamaları...
Benim için "bugün de çok sıkıldım kafam dağınık dur bi ot içiyim de kendime geliyim " bu tarz bir bağımlılıktır,çünkü zihni bastırmayı ister insan bu durumda...
Yani durmadan ot içen biriyle hiç sürekli muhabettiniz oldu mu bilmiyorum,bir süre sonra işler o kadar da güzel gelmiyor dışarıdan,ben etrafımdaki insanların durmadan gülümseyip birşeyleri ciddiye almamasını istemem mesela,kastettiğim de buydu...
Sosyal ağlarda paylaş

prodigy said:

-007- said:

Daha önce başka bi başlıkta uzun uzun konuşulmuştu bu konu kaynaklardan alıntılarla falan.

Esrar psikolojik ve maddesel bağımlılık yapıyor. Kullanan adam savunmaya geçmesin, konu kullananların kişiliği değil ve kullanan etkisini %100 bilecek diye bişey yok.

Evet tibbi olarak kanitlanmamis olabilir ama sen diosan yapiyodur bagimlilik.

nasıl tıbben kanıtlanmamış ya esrar bağımlılığıyla ilgili bir sürü makale var :)
Sosyal ağlarda paylaş

@Sotto

Iste senin dedigin etkiler esrari keyf almak icin arada bi icmekten ote bunu yasam tarzi haline getiren insanlarin yasadigi seyler.Alkolu hayat tarzin haline getirirsin alkolik olursun.Isine bagimli olursun cevrendeki insanlari aileni esini kaybedersin vs vs.
"Benim için "bugün de çok sıkıldım kafam dağınık dur bi ot içiyim de kendime geliyim " bu tarz bir bağımlılıktır,çünkü zihni bastırmayı ister insan bu durumda..." said:

Abi hayatinda hic bi sinavin kotu gectikten yada kiz arkadasinla kavga ettikten sora hadi bu aksam icki icelimde bi kafam dagilsin demedin mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

@prodigy

Yapmışımdır elbette ki,ben zaten hiç alkol almadığımı vs söylemedim..İlk sayfalarda acıdan kastettiğim bu noktaydı aslında,ben kız arkadaşımdan ayrılmışsam eğer,ve kafayı buluyorsam o akşam,o eylemi gerçekleştirirken bile ileride bunun aslında daha hüzne yol açacığını bilirim...Genelde sorunları üzerine kafayı bulmuş biri,etkisi geçtikten sonra kendini daha depresif hisseder,bu yüzde yüz böyle olmayabilir,ama alkol aldıktan sonra,ve etkisi geçtikten sonra,"iyi ya o kadar da önemli değilmiş kız arkadaşımdan ayrılmam" diyen olduğunu sanmıyorum..Demekki sorunlar çözülmüyor,sadece üstleri örtülüyor...
Yani ben bu örnekleri verirken yanlış anlaşılmasın.Sen kafayı bulmadın mı Sotto,evet buldum,ama bunu durum her kötü gittiğinde,en basit sıkıntı anında yapmadım,bağımlılıktan kastettiğim buydu...Yani dediğin tarz bir nedenle kafayı bulmam o kadar sık gerçekleşmez mesela,veya her insanın bir dolu küçük büyük sorunları olabilir kendince,ancak bunları herseferinde kafayı bularak engellemeye çalışmanın sonu nereye varır..Ve eğer her sıkıntı anında ilk başvurulan durum kafayı bulmak oluyorsa,bu bağımlılık değildir de nedir?...
Zaten belli bir süre sonra sıkıntı olmasa bile -sırf hayat diğer zamanlarda, kafa güzelkenki olduğu kadar güzel olmadığı için- bu tarz uyuşturucalara başvurulabilir,ki bu da bağımlılık oluyor...
Yine toparlayacak olursam,ben insanları ot içtiler vs diye yargılamadım zaten en başta..Demek istediğim herhangi bir uyuşturucuya bağımlı olmaları bence kötü birşey dedim.Ve nedenlerini söyledim...
Sosyal ağlarda paylaş

Yani iste dedigim gibi tamamen kisiye bakiyo sen bunu biseyleri bastirmak diil de arada bi eglenmek icin kullaniyosan bence hic bi sorun yok.Ha ama hayattan kacmak icin bunu yasam tarzi haline getirdiysen problem o zaman basliyo ki bence herseyin bagimliligi zararli.Ama sonucta hepimiz insaniz yani bi problemimiz oldugunda kafamizi dagitmak uzaklasmak istiyoruz..bu esrar olur uyumak olur spor olur arkadaslarinla cikip gezmek olur.Ama her sorunda iciyosada kisilige hayat tarzi yapma olayina geliyo iste..
Sosyal ağlarda paylaş

Sonuç olarak illegal olmamalı. Milletin keyfine devlet ne karışıyoki hayret bişey. Belki sorumluluklarını sallamayıp vurdumduymaz bi hayatı seven insan var. Çoğunluk bu kötü dedi diye öle hayatı seven adamın suçu ne. Zaten bu tür yasakları getirenler oy toplamak için yapıyorlar temelde. Yani halkın çoğu muhafazakar olunca ister istemez böyle saçmalıklar oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

insan herşeye bağımlı olabilir bence

çay bağımlısı seks bağımlısı falan bağımlısı çeşit çeşit var

insanın kendisiyle alakalı birşey bence bu

bazı şeyleri keyif için muabbet için yapanlarla bazı şeyleri ihtiyaç haline getirip onsuz yapamam tribine girenleri ayrı tutmak gerek

daha öncede yazmıstım.birşeylere bağımlı tipler normal hallerindeyken pek elle tutulur adamlar olmuyorlar yani.bağımlı olmasalarda ne kendilerine ne etrafa hayrı olmayan adamlar oluyorlar.e bu adam bağımlıymış değilmiş pek farketmez
Sosyal ağlarda paylaş

prodigy said:

Yani iste dedigim gibi tamamen kisiye bakiyo sen bunu biseyleri bastirmak diil de arada bi eglenmek icin kullaniyosan bence hic bi sorun yok.Ha ama hayattan kacmak icin bunu yasam tarzi haline getirdiysen problem o zaman basliyo ki bence herseyin bagimliligi zararli.Ama sonucta hepimiz insaniz yani bi problemimiz oldugunda kafamizi dagitmak uzaklasmak istiyoruz..bu esrar olur uyumak olur spor olur arkadaslarinla cikip gezmek olur.Ama her sorunda iciyosada kisilige hayat tarzi yapma olayina geliyo iste..

ya her şey bağımlılık yapmaz. problem de zaten maddenin ne olduğu değil. problem bağımlılık.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...