Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Canlı Yayında Ot İÇTİ

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

Hangi anlamda kullanılıyor "kimyasal"?

said:
Tetrahydrocannabinol (pronounced /ˌtɛtrəˌhaɪdrɵkəˈnæbɨnɒl/ tet-rə-HYE-drə-kə-NAB-i-nol) (THC), also known as delta-9-tetrahydrocannabinol (Δ9-THC), Δ1-THC (using an older chemical nomenclature), or dronabinol, is the main psychoactive substance found in the cannabis plant.

Bu anlamda kullanılmıyorsa hangi anlamda kullanılıyor merak ettim. :)

İngilizcede spirit kelimesiyle soul kelimesi arasında baya bi fark var bak onu da öğren. :)
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tetrahydrocannabinol

Şaka maka cidden insanlar ağır sallamış bu başlıkta.

Başlıktan inciler:

"esrar bağımlılık yapmaz"

"ot kimyasal değil"

"esrar sigaradan alkolden daha zararsız"

Bu mesajlar ağır saçmalık, inanma gibi bi hata yapmasın kimse hepsinin zıttı ispatlı. :)

yaw başlığı zorla biz şöyleydik biz böyleydike getiriosun

kişiden kişiye degişir.ben lise bitimine doğru 2 sene süren ve abartı diyebilceğimiz derecede maruz kaldım:).

hiç birinde de derdim var damardan almalıyım tarzı deildi.muabbet geyik pes oynama film izleme tarzı etkinliklerle beraberdi

ve yaklasık 5 senedir hiç alakam yok.cunku artık o ortamım yok.ihtiyaçta duymadım.

ben niye bağımlı olmadım.arkadaşlarım niye olmadı
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Bağımlılığın keskin sınırları yok çünkü. Bir anda pat diye başlamaz, başladıysa kişi fark da etmeyebilir ilk başlarda.

Ayrıca genetik faktörler de var kişiden kişiye az da olsa fark edebiliyor bağımlılığa yatkınlık.

bir anımı kalmıs abi.2 sene diyorum.suan 25 yaşıma giricem.ve senelerdir alakam yok

sigara içmiyorum.alkol tüketimim ara sıra.

birşeylere bağımlı olan tipleri ele alalım.genellikle sorunlu insnalar oluyorlar.onlar domastese bile bagımlı olabilirler.

3-5 tane canki tinerciyi baz alarak yorum yapıosunuz
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

İntihar etmek ve ötanazi özgür iradeye bağlı olmalıdır demek ne kadar normal tartışılır. Özgürlüğün tanımını ve ana kriterlerini düşünmeden "özgürlük her şeyi yapabilmektir" demek aptallığın önde gideni bana sorarsan. Mesela senin gibi düşünen biri muhtemelen "adam öldürme özgürlüğü"nü de savunur lol. Özgürlük her şeyi yapabilmek değildir. Kimsenin başkasının haklarını çiğneme hakkı yok. Bu sınırların bir ucu kişinin kendisine de dokunur, nasıl başkasını öldürme özgürlüğümüz yoksa hukuken kendimizi öldürme özgürlüğümüz de yoktur ve olmamalıdır.

Şu beyin kusmugunun güzelliğe gel.

said:
Bu sınırların bir ucu kişinin kendisine de dokunur, nasıl başkasını öldürme özgürlüğümüz yoksa hukuken kendimizi öldürme özgürlüğümüz de yoktur ve olmamalıdır.

Hele şu mantık fırtınası başımı döndürdü.
Sosyal ağlarda paylaş

abvblizzard said:

Sentetik.

ayrıca smiley koyunca daha az aptalca olmuyor postların.

Sentetikle kimyasal lafı aynı değil bak. Smiley olup olmamasını kişisel mesaj yazım tarzını geç mesajındaki anlama gel "kimyasal o anlamda kullanılmıyor" diyerek fail olmuşsun. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

-007- said:

Bağımlılığın keskin sınırları yok çünkü. Bir anda pat diye başlamaz, başladıysa kişi fark da etmeyebilir ilk başlarda.

Ayrıca genetik faktörler de var kişiden kişiye az da olsa fark edebiliyor bağımlılığa yatkınlık.

bir anımı kalmıs abi.2 sene diyorum.suan 25 yaşıma giricem.ve senelerdir alakam yok

birşeylere bağımlı olan tipleri ele alalım.genellikle sorunlu insnalar oluyorlar.onlar domastese bile bagımlı olabilirler.

Psikolojik bağımlılık olayı var esrarda. Maddesel bağımlılığı da ispatlandı ancak sigara kadar yüksek değil. Kişisel durumu ve sende bağımlılık oluşması için gereken dozu kesin olarak bilmediğim için bişey diyemicem bildiğim kadarını aşıyo yani.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

abvblizzard said:

Sentetik.

ayrıca smiley koyunca daha az aptalca olmuyor postların.

Sentetikle kimyasal lafı aynı değil bak. Smiley olup olmamasını kişisel mesaj yazım tarzını geç mesajındaki anlama gel "kimyasal o anlamda kullanılmıyor" diyerek fail olmuşsun. :)

Ya doğada kendiliğinden yetişmiyo sentetik olarak kimyasal yollarla üretiliyo ondan kimyasal deniyo. Kahvenin içinde de kimyasal etken madde var kafein diye şaka mısın sen herşeyi literal algılıyosun?
Sosyal ağlarda paylaş

abartı ve 2 sene diyorum.aldıgım dozları biriktirsem şuan bahçede kafes içinde aslan olan villada otururdum

2-3 tane bebe zayıf karakterliler gidip dikakt çekmek için kendini adam hissetmek için bağımlıyız bi kanka keşiz diye geziyor.olay bu yani
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Red said:

-007- said:

Psikolojik bağımlılık olayı var esrarda. Maddesel bağımlılığı da ispatlandı ancak sigara kadar yüksek değil. Kişisel durumu ve sende bağımlılık oluşması için gereken dozu kesin olarak bilmediğim için bişey diyemicem bildiğim kadarını aşıyo yani.

su "bildigim kadarini asiyo yani." yi 2 sayfa once demeliydin bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bilgiler ortada bak alıntı falan yapmışım isteyen açsın öğrensin burda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi baya bi kişi var ve istisnasız her konuda bilgisiz fikirlerini paylaşma ve savunma eğilimine giriyorlar.

abvblizzard said:

Ya doğada kendiliğinden yetişmiyo sentetik olarak kimyasal yollarla üretiliyo ondan kimyasal deniyo. Kahvenin içinde de kimyasal etken madde var kafein diye şaka mısın sen herşeyi literal algılıyosun?

Off "kimyasal madde" lafından sentetik algılıyosun şaka gibi..

Burda mesaj atmadan önce cidden lise seviyesinde mesaj yazmak gerektiğini öğreniyorum her an.

"Kimyasal madde" doğadan toplanan maddede de bulunur. Sentetik ayrı bi kavram. Olay algıda değil bilgi seviyesinde. Kelimelerin anlamları belli de bilen yok.

Red said:

007 james bond kanunlarına göre insan kendine ait ruhu kendine ait bedeni bile öldüremiyormus

Bunu diyen ben değilim 1-2 ülke hariç tüm dünyadaki hukuk sistemi. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...