Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bobiler usülü muhalefet

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
@rock

Rock said:

Yiğidi öldür hakkını yeme diye bir söz vardır. 2002'den beri akp nin sadece kötü icratlarını görüp iyileri yok saymak bir iki yüzlülüktür. Acaba hiç arkadaşlarının da işe bu yönüyle baktığını düşündün mü? akpnin yaptığı birşeyi beğenmek, övmek insanı illa akpli yapmazki. Örnek olarak pek çok chpli mhpli arkadaşım konu metrobüsten açılsa istemeden de olsa beğendiklerini söylerler. Ama buradaki istanbul dışında oturan chpli bir kaç arkadaşta, ilk açıldığında metrobüsün nekadar boktan birşey olduğuna dair söylemediklerini bırakmadılar.

Metrobüsü ben hiç "çok saçma" diye nitelendiren görmedim, şayet çoğu kişi beğenip, taşıma aracı olarak tercih ettiği ancak zamlardan şikayetçi olduğu için AKP'yi eleştiriyor bu konuda, daha da geçen yine zam yaptılar misal.

Rock said:

Çamur at izi kalsın kampanyası kime yapılırsa yapılsın iğrençtir. Kılıçtaroğlu'na da yapılan ozaman iğrençti, sonra da zaten nekadar yalan bir haber olduğu ortaya çıktı. Ama şöyle kesin bir gerçek varki Kılıçtaroğlu'nun beklenen başarıya ulaşamamasında bunun hiö bir yeri yok.

Kılıçdaroğlundan beklenen başarı neydi?

Referandumdan kasıtsa dediklerin, referandum da "hayır" cephesi gayet de iyi oy almıştır, "sürpriz sonuç" olarak da nitelendirilen AKP, hedeflediği oranlara önceki seçimlerde de, referandumda da ulaşamamıştır.

AKP gerilemeye başlamış bir siyasi oluşumdur artık. Şayet Erdoğan'ın son zamanlarda sert tutumları da bunu kanıtlar. Ayrıca söylendikçe abez gelen ama gerçek bir durum vardır ki, batı Tayyip'ten gittikçe desteğini çekmektedir.

Kılıçdaroğlu'yu eleştirmekse kastın, Kılıçdaroğlu halkla iletişim ve laf ebeliği konusunda daha acemi bir politikacı. Ancak Kılıçdaroğlu'nun iyi yönleri de yok mu? Var, deli gibi ekonomik düşünür, ekonomiden diğer politik liderlerden daha bilgilidir önceki mesleği gereği.

Rock said:

Kılıçtaroğlu Baykal'ın kendi arkadaşlarının ihanetiyle tahtını kaybettikten sonra yerine getirilen bir sıcak hava balonuydu. Bu balon şuan hava kaçırıyor, en fazla seçimlere kadar dayanıp orda patlıyacak.

CHP'yi tartışıyorsak eğer, aslında liderlerden çok kitleden bahsetmek gerekir.

Baykal döneminde herkes "şu herif bi bıraksa parti iktidar olucak" diyordu, aslında kimsenin analizlerden böyle bir çıkarım yaptığı da yoktu. Ağızdan dolma, dosttan duyma bilgilerle bu kanıya inandılar.

Oysa Baykal yılların kurnaz politikacısıydı, Baykal zamanında bu kadar CHP ile dalga geçiliyormuydu? Hayır. Kaldı ki Baykal olması gerektiği gibi siyaset yapıyordu, elbet kemalist fikir yapısı her insan için farklı tarafda görülebilir ancak Baykal partisinin ilkelerini gayet başarılı bir şekilde yerine gerçekleştirdiği için, iyi bir politikacıydı.

Rock said:

Son söylediklerin bizi yine aynı noktaya getiriyor. Bir insan akpyi eleştiriyor diye chpli sayılamayacağı gibi akpyi övdüğü için akpli sayılamaz. Çevrenize at gözlüğüyle bakmaya devam ettiğiniz sürece akpyerinden oynar ne de Türkiye adam gibi gelişebilir.

Rock, belli ki objektif bakmaya çalışıyorsun olaylara ancak yanılgılardasın. Kendi adıma konuşayım, sana CHP'yi eleştiriyorsun diye burada muhalif olmuyorum. Aksine ne CHP'liyim, ne de CHP'ye oy veririm. Ancak sen CHP'yi eleştirmekten çok, CHP'yi eleştiri nedir? sorusunu bilmeden eleştiriyorsun. Dolayısıyla toplumda var olan modaya, yani "beyler paranın, iktidarın rengi artık yeşil, vurun kırmızıya" modasına hizmet ediyorsun.

Dolayısıyla başta rezil bulduğun "çamur at izi kalsın" kampanyasına karşı olduğunu sanarak, aslında bu kampanyaya imzanı çakıyorsun.
Mesaj tarihi:
DeaN said:

Rock said:

Ama buradaki istanbul dışında oturan chpli bir kaç arkadaşta, ilk açıldığında metrobüsün nekadar boktan birşey olduğuna dair söylemediklerini bırakmadılar.

Metrobüsü ben hiç "çok saçma" diye nitelendiren görmedim, şayet çoğu kişi beğenip, taşıma aracı olarak tercih ettiği ancak zamlardan şikayetçi olduğu için AKP'yi eleştiriyor bu konuda, daha da geçen yine zam yaptılar misal.

Metrobüsün ilk açıldığı zamandan bahsediyorum, ayrıca forumda İstanbul dışında yaşayan tek kişi sen değilsin.

DeaN said:
Kılıçdaroğlundan beklenen başarı neydi?

Kılıçtaroğlundan beklenen ne referandum du ne de halka laf ebeliği yapmasıy dı. Beklenen chpyi akpye alternetif oluşturacak şekilde değiştirmesiydi. chpnin nekadar geliştiği ortada. Şuana kadar gösterdikleri tüm güç kazanımı da sıcak hava sayesinde.

Rock said:

DeaN said:

Rock said:

Son söylediklerin bizi yine aynı noktaya getiriyor. Bir insan akpyi eleştiriyor diye chpli sayılamayacağı gibi akpyi övdüğü için akpli sayılamaz. Çevrenize at gözlüğüyle bakmaya devam ettiğiniz sürece akpyerinden oynar ne de Türkiye adam gibi gelişebilir.

Rock, belli ki objektif bakmaya çalışıyorsun olaylara ancak yanılgılardasın. Kendi adıma konuşayım, sana CHP'yi eleştiriyorsun diye burada muhalif olmuyorum. Aksine ne CHP'liyim, ne de CHP'ye oy veririm. Ancak sen CHP'yi eleştirmekten çok, CHP'yi eleştiri nedir? sorusunu bilmeden eleştiriyorsun. Dolayısıyla toplumda var olan modaya, yani "beyler paranın, iktidarın rengi artık yeşil, vurun kırmızıya" modasına hizmet ediyorsun.

Dolayısıyla başta rezil bulduğun "çamur at izi kalsın" kampanyasına karşı olduğunu sanarak, aslında bu kampanyaya imzanı çakıyorsun.

İnsanlarda bu tahamülsüzlük oldukça benim verecek başka bir cevabım yok.
Mesaj tarihi:
iyide metrobüs gayet boktan bi olay? 21. yüzyılda yaşıyoruz eloğlu kaç sene önce 8 kat metro döşemiş yerin altına biz tercihli yolda metrobüs yürütmekle gurur duyuyoruz, ha her fırsatta kullanıyor muyum, evet kullanıyorum çünkü gerizekalı belediyemiz başka alternatif üretemiyor, başka alternatif üretçek insanlara da halkımız oy vermiyor.
Mesaj tarihi:
metrobus evet kotu ama bu adamlar da allahi cok sevselerde allah degiller malesef istanbulda metro olmamasi onlarin sucu degil he geldiklerinden beri metro nun km si baya bi artti o ayri tuneller falan yaptilar oda cok iyi etkiledi trafigi bilmiyorum kaciniz araba kullaniyo trafikte ama onceleri hatirliyorum 13 14 yasinda iken florya dan merter e bi saatte giderdik sabah trafiginde simdi maximum kaza bile olsa 30 dk
Mesaj tarihi:
Rock sakin ol abicim, kendi mesajını alıntılayıp "tahamülsüzlük" olarak nitelendiriyorsun :D

Bir de İstanbul'da yaşamadığımı ima ettin, o halde İstanbul'da olsam bende metrobüs ne lan derdim. O halde sende metrobüsü saçma buluyorsun diye bir düşünce aldı beni, nolcak şimdi.

Sakin ol hele, gel otur soluklan
Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:

iyide metrobüs gayet boktan bi olay? 21. yüzyılda yaşıyoruz eloğlu kaç sene önce 8 kat metro döşemiş yerin altına biz tercihli yolda metrobüs yürütmekle gurur duyuyoruz, ha her fırsatta kullanıyor muyum, evet kullanıyorum çünkü gerizekalı belediyemiz başka alternatif üretemiyor, başka alternatif üretçek insanlara da halkımız oy vermiyor.

yaklaşık 22m nüfusu ile Mexico City de her yerde metrobüs var. Hem de bizimkilerden epey uyduruk.
8 katlı metro dediğin şehirlerin hepsine gittim. Bir o şehirlere birde İstanbul'a bir bak. farkı anlayabilecek misin?

ek: mexico city'de metro yok manasında anlaşılmasın.
Mesaj tarihi:
DeaN said:

Rock sakin ol abicim, kendi mesajını alıntılayıp "tahamülsüzlük" olarak nitelendiriyorsun :D

Bir de İstanbul'da yaşamadığımı ima ettin, o halde İstanbul'da olsam bende metrobüs ne lan derdim. O halde sende metrobüsü saçma buluyorsun diye bir düşünce aldı beni, nolcak şimdi.

Sakin ol hele, gel otur soluklan

Sürekli aynı şeyleri yazmaktan sıkıldım ama sinirli değilim. İnsanları yaftalamanızın yanlış olduğunu söylemem tahamülsüzlükse, evet bu konuya karşı tahammülüm yok.

"Metrobüsü ben hiç "çok saçma" diye nitelendiren görmedim," kısmını "diye nitelendirmedim" olarak okumuşum.
  • Yeni Oluştur...