Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bobiler usülü muhalefet

ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

odiflame said:

muhalefet yönetme gücünü elinde bulundurmayan demektir. teorik olarak muhalefete muhalefet edemezsin. ateşi söndürmek için yangın söndürücü kullanılır, yangın söndürücüyü söndürmek için yangın söndürücü kullanılmaz. bilmem anlatabildim mi?

İyi anlatamamışsın canım. Bak Türk Dil Kurumu Sözlüğünde muhalefet anlamlarının sana aşağıda yazayım.

Muhalefet said:

a. (muha:lefet) 1. Bir tutuma, bir görüşe, bir davranışa karşı olma durumu, aykırılık. 2. Karşı görüşte, tutumda olan kimseler topluluğu. 3. Demokraside iktidarın dışında olan parti veya partiler. KAYNAK

Saolsun chp muhalefetin anlamını akp karşıtlığı olarak değiştirdiği için herkes sadece siyah ve beyaz renkleri görüyor. Bir insanın akp'yi onaylamayıp oy vermemesi chp'nin politikalarını(pardon chp'nin bir politikası yok) veya düşüncesini onayladığı anlamına gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:

odiflame said:

muhalefet yönetme gücünü elinde bulundurmayan demektir. teorik olarak muhalefete muhalefet edemezsin. ateşi söndürmek için yangın söndürücü kullanılır, yangın söndürücüyü söndürmek için yangın söndürücü kullanılmaz. bilmem anlatabildim mi?

İyi anlatamamışsın canım. Bak Türk Dil Kurumu Sözlüğünde muhalefet anlamlarının sana aşağıda yazayım.

Muhalefet said:

a. (muha:lefet) 1. Bir tutuma, bir görüşe, bir davranışa karşı olma durumu, aykırılık. 2. Karşı görüşte, tutumda olan kimseler topluluğu. 3. Demokraside iktidarın dışında olan parti veya partiler. KAYNAK

Saolsun chp muhalefetin anlamını akp karşıtlığı olarak değiştirdiği için herkes sadece siyah ve beyaz renkleri görüyor. Bir insanın akp'yi onaylamayıp oy vermemesi chp'nin politikalarını(pardon chp'nin bir politikası yok) veya düşüncesini onayladığı anlamına gelmez.

Bile bile epic fail olmuşsun :D

Bold ile yazdığın 1. ve 2. tanımlar politika dışı tanımlar olmakla birlikte, bold olarak yazmadığın 3. tanım politika ila alakalı ve odiflame'nin dediğiyle tamamen aynı.

lol.
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha geç bunları rock , zamanda yazan köşe yazarlarının lafları onları, chpnin politakası yok, chpnin muhalefet anlayışı sadece akp karşıtlığı falan.

Adamlar marketing ve reklam dahisi işte sizi de öyle etkilemişler.

http://www.chp.org.tr/ gir oku

Ben okumaya üşeniyorum ama en azından Zamandan, Yeni şafaktan okuduklarımı alıp satmıyorum.

16 tane konu var bak orda

chpyle de bir alakam yok ama aynı laflar bayıyor bir yerden sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:

odiflame said:

Muhalefet said:

fixed.
Sosyal ağlarda paylaş

@DeaN

Yazdığın şey muhalefeti neresinden anladığınını yeterince iyi bir şekilde göstermiş durumda. Benim birşey söylememe gerek yok.

GEd said:

ahaha geç bunları rock , zamanda yazan köşe yazarlarının lafları onları, chpnin politakası yok, chpnin muhalefet anlayışı sadece akp karşıtlığı falan.

Ben okumaya üşeniyorum ama en azından Zamandan, Yeni şafaktan okuduklarımı alıp satmıyorum.

Oraya klişe söylemleri yazmakla iş bitmiyor. 2002'den beri chp'nin halkın yararına bir tane işe yarar ve mantıklı icratı(en azından başaramasa bile girişimi) var mı yok mu onu söyle bana?
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:

@DeaN

Yazdığın şey muhalefeti neresinden anladığınını yeterince iyi bir şekilde göstermiş durumda. Benim birşey söylememe gerek yok.

GEd said:

Oraya klişe söylemleri yazmakla iş bitmiyor. 2002'den beri chp'nin halkın yararına bir tane işe yarar ve mantıklı icratı(en azından başaramasa bile girişimi) var mı yok mu onu söyle bana?

lol ben chpli falan değilim, ama hep aynı içi bayık söylemleriniz bayıyor ortalığı. Politikası yok diyorsun, al işte orda yazıyor politikaları diyorum bende sana. Kalkmış bana icraat diyorsun şimdi de. Bu dansözlük, taraf tutma, biat kültürü çok can sıkıyor.(bu sana değil ayrıca böyle davrananlara ve objektif olamayanlara)

Buna da cevap veririm çok ilgimi çekmese de bu konular ama ona da başka bir şey bulursun. Bu reklam oyunlarına uymayın az.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:

@DeaN

Sen bir şey söyleme zaten :)

Aksi takdirde yanlış örnekler verip, epic fail olman olası...

# Hayır, AKP'nin kirli yüzünü saklamak için CHP'ye saldıran zihniyet, gelip bik bik yapmasın hiç, hem niye duruyosunuz ki olm siz, yola devam hadi
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

Rock

Rock said:

@DeaN

GEd said:

lol ben chpli falan değilim, ama hep aynı içi bayık söylemleriniz bayıyor ortalığı. Politikası yok diyorsun, al işte orda yazıyor politikaları diyorum bende sana. Kalkmış bana icraat diyorsun şimdi de. Bu dansözlük, taraf tutma, biat kültürü çok can sıkıyor.(bu sana değil ayrıca böyle davrananlara ve objektif olamayanlara)

Buna da cevap veririm çok ilgimi çekmese de bu konular ama ona da başka bir şey bulursun. Bu reklam oyunlarına uymayın az.

Ben de akp'li değilim ama ben ne zaman buraya yazı yazsam akp'liymişim gibi cevap veriyorsun(sunuz).
Sosyal ağlarda paylaş

akpli değilim ama herkes beni akpartili sanıyor sözü bana iş yerimdeki bazı arkadaşlarımı hatırlattı. onlar da her laflarında akpartilerinin icraatlarını övüyorlar muhalefeti düzgün muhalefet yapmamakla suçluyorlardı. bende akplisiniz diyordum vallaha seçimde akpariye oy vermedik diyorlardı. baykal gitsin chpye oyvereceğiz ölümüz çıksın diyorlardı. kemal kılıçdaroğlu seçildi. ilk sözleri şu oldu kemalin yalancı olduğu ilk günden belli oldu baksana 400 tl lik etro gömlek giyiyormuş dediler.

işte böyledir akpartisine oyvermediğine vallaha diyen ama sürekli muhalefeti eleştiren baykalsız chpye oyvereğim diyen riyakarlar. dürüst olsun herkes. birileride çıksın ben akpye oy verdim destekliyorum desin. ellerini öpeceğim. vallaha :D
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:

@DeaN

GEd said:

gerçekten son 8 yıldır çok kötü yönetiyor chp ülkeyi, umarım bir sonraki seçimde başka bir parti gelir iktidara chp yerine
Sosyal ağlarda paylaş

odiflame said:

akpli değilim ama herkes beni akpartili sanıyor sözü bana iş yerimdeki bazı arkadaşlarımı hatırlattı. onlar da her laflarında akpartilerinin icraatlarını övüyorlar muhalefeti düzgün muhalefet yapmamakla suçluyorlardı. bende akplisiniz diyordum vallaha seçimde akpariye oy vermedik diyorlardı. baykal gitsin chpye oyvereceğiz ölümüz çıksın diyorlardı. kemal kılıçdaroğlu seçildi. ilk sözleri şu oldu kemalin yalancı olduğu ilk günden belli oldu baksana 400 tl lik etro gömlek giyiyormuş dediler.

işte böyledir akpartisine oyvermediğine vallaha diyen ama sürekli muhalefeti eleştiren baykalsız chpye oyvereğim diyen riyakarlar. dürüst olsun herkes. birileride çıksın ben akpye oy verdim destekliyorum desin. ellerini öpeceğim. vallaha :D

Yiğidi öldür hakkını yeme diye bir söz vardır. 2002'den beri akp nin sadece kötü icratlarını görüp iyileri yok saymak bir iki yüzlülüktür. Acaba hiç arkadaşlarının da işe bu yönüyle baktığını düşündün mü? akpnin yaptığı birşeyi beğenmek, övmek insanı illa akpli yapmazki. Örnek olarak pek çok chpli mhpli arkadaşım konu metrobüsten açılsa istemeden de olsa beğendiklerini söylerler. Ama buradaki istanbul dışında oturan chpli bir kaç arkadaşta, ilk açıldığında metrobüsün nekadar boktan birşey olduğuna dair söylemediklerini bırakmadılar.

Çamur at izi kalsın kampanyası kime yapılırsa yapılsın iğrençtir. Kılıçtaroğlu'na da yapılan ozaman iğrençti, sonra da zaten nekadar yalan bir haber olduğu ortaya çıktı. Ama şöyle kesin bir gerçek varki Kılıçtaroğlu'nun beklenen başarıya ulaşamamasında bunun hiö bir yeri yok. Kılıçtaroğlu Baykal'ın kendi arkadaşlarının ihanetiyle tahtını kaybettikten sonra yerine getirilen bir sıcak hava balonuydu. Bu balon şuan hava kaçırıyor, en fazla seçimlere kadar dayanıp orda patlıyacak.

Son söylediklerin bizi yine aynı noktaya getiriyor. Bir insan akpyi eleştiriyor diye chpli sayılamayacağı gibi akpyi övdüğü için akpli sayılamaz. Çevrenize at gözlüğüyle bakmaya devam ettiğiniz sürece akpyerinden oynar ne de Türkiye adam gibi gelişebilir.

@Sparkcaster

Muhalefet'in görevi nedir? Seçildikten sonra iktidarın ak dediğine karadeyip maşını almak mıdır yoksa iktidarın yaptığından daha iyi projeler üreterek daha güç kazanmaya çalışmak mı? Bu muhalefet ne yapar?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...