Caranlothwen Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Selam, kurban bayramında avrupaya gezmeye gideceğim. ilk durak olarak isveç'i belirlemiştim ve gidiş isveç, dönüş amsterdam için biletlerimi almıştım. fakat isveç elçiliği vize işlemleri için randevulu sisteme geçtiği için ve bana randevuyu gidiş biletimden 2 gün önceye verdikleri için isveç yerine hollanda'dan vize bavurusu yaptım. şimdi ben ilk olarak isveç'e girmek istersem sorun çıkartır mı bu acaba?
Prosciutto Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 denk geldiğin pasaport polisine bağlı biraz. italyadan vize alıp hollanda'ya girmiştim, aldılar sonuçta içeri ama biraz fazla soru sordu adam.
Caranlothwen Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 son dakikaya kadar hiç bir şey belli olmuyor bunun stresiyle uyuyamam ki ben. almasalar içeri mal gibi kalacam yani. Ben bi The Terminal filmini izleyip alışayım bari
LucifeL Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Caranlothwen said: Selam, kurban bayramında avrupaya gezmeye gideceğim. ilk durak olarak isveç'i belirlemiştim ve gidiş isveç, dönüş amsterdam için biletlerimi almıştım. fakat isveç elçiliği vize işlemleri için randevulu sisteme geçtiği için ve bana randevuyu gidiş biletimden 2 gün önceye verdikleri için isveç yerine hollanda'dan vize bavurusu yaptım. şimdi ben ilk olarak isveç'e girmek istersem sorun çıkartır mı bu acaba?Hollanda konsolosluğu vize başvurunu il girişin İsveç olduğu için geri çevirebilir çünkü kural der ki;Bir yolcunun ilk girişi hangi ülke ise vizeyi o ülkeden almak zorunda ama kural devamı da şöyle der;fakat en çok hangi ülkede kalıcaksa bu nedenle ilk giriş ülkesinden değil en çok konaklama yapılacak ülkeden vize almak zorundadır.Eğer sen Hollanda'da daha fazla kalıcaksan İsveç'e göre o zaman Hollanda dan vize alırsın ve sıkıntı yaşamazsın...
Korax Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Isvec genelde problem cikarmaz, bi problem olacagini sanmiyorum. Derdini aynen bu sekilde anlatirsan anlayis gösterirler. Stockholmemi buarada? :)
synorin Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 hic sorun cikmaz isvecte. Eger sorarlarsa yeni shengen kurallarina gore uzun kaldigin ulkeden alman gerekiyor vizeyi. Hollandada daha uzun sure konaklayacagim icin isvec konsoloslugu hollandaya basvurmami soyledi dersin. Kurallar degisti. Artik ilk gidecegin degil, en cok kalacagin ulkeden alman gerekiyor vizeyi.
LucifeL Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 zaten ilk giriş kuralı misal olarak 2 ülkede 2'şer gece konaklacaksın o zaman geçerli değişen bir kural yok hep öle idi...
Caranlothwen Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 aslında hollanda elçiliğine hiç isveçten bahsetmedim. hollandaya gidiş uçağı rezervasyonu yaptırdım onu gösterdim. 10 günlk de ücretsiz hostel rezervasyonu gösterdim yani hep hollandada kalacaz gibi görünüyor başvuruda. İsveç'e girerken de 6 günlük hollanda rezervasyonunu göstereceğim otel için(10 gün kalacağım avrupada) bu sayede en çok hollandada kalacağım için aldığımı söylerim. gerekirse isveçten almaya vakit yetmediğini de söylerim ama umarım olmaz. teşekkürler bu arada ya nası rahatladım anlatamam. almazlarsa napacam ben uluslararası terminalde diye düşünüp duruyodum peki bir soru daha. büyük sırt çantasıyla gezmeyi düşünüyorum bavul kullanmak yerine. ryan air kaç litrelik çantaları uçağa yanına almaya izin veriyor? @Korax: Evet stocholme gidiyorum (:
HolyRaider Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 ben mallorcaya gideceğim zaman, ispanya konsolosluğu vermemişti vizeyi. ozamanlar 18den küçüktüm, ailem tatildeydi birkaç evrak istemişlerdi yalan olmuştu. sonrada fransa konsolosluğuna gittik, ordan aldık. alırken adam nereye gidiceksiniz demişti, ben de eyfel kulesini görmeye dedim. inanmamıştı, ülkeye döndüğünüzde sizi burda görmek istiyorum demişti. pasaportumuza bakıcakmış, eğer fransaya gitmediysek bişiler yapıcakmış vs. kolpa tabi, normalde istemiyorlar x ülkesinin vizesi ile y ülkesine girmeni. ama girebiliyorsun, havaalanında vs hiç problem çıkmamıştı.
hoccemama Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 @ holyraider sen mallorca'ya gittiğin zaman daha amerika kıtası keşfedilmemişti..
Korax Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Caranlothwen said: İsveç'e girerken de 6 günlük hollanda rezervasyonunu göstereceğim otel için(10 gün kalacağım avrupada) bu sayede en çok hollandada kalacağım için aldığımı söylerim. gerekirse isveçten almaya vakit yetmediğini de söylerim ama umarım olmaz. teşekkürler bu arada ya nası rahatladım anlatamam. almazlarsa napacam ben uluslararası terminalde diye düşünüp duruyodum peki bir soru daha. büyük sırt çantasıyla gezmeyi düşünüyorum bavul kullanmak yerine. ryan air kaç litrelik çantaları uçağa yanına almaya izin veriyor? @Korax: Evet stocholme gidiyorum (: Isvecten almaya vaktim yetmedi cunku randevuyu ucustan 2 gun oncesine verdiler, hem hollanda da daha cok kalacagim icin hemde oradan daha hizli alacagim icin oradan aldim dersin."Isvecte forumdan argadas var benim" falan deme sakin, bidunya adresini ve arkadasin hakkinda bilgi isterler, cevaplayamazsanda guvenmezler sana. Gezicem turistim dersin planladigin gibi, vizeyi almissan zaten öyle yada böyle alirlar. Almazlarsa doooru turkiyeye diyemez sana, neticede vizen var, enkotu ihtimalle ordan hollandaya gecersin suc islemedin ya, ne yapabilirler yani :) Ryanair kabinbagaj icin 10 kilo max 55cm x 40cm x 20cm boyutlar. "Yea 12 kilo olsada geciririm ben" deme, gram gram tartiyolar, boyutlarinida kontrol ediyolar. Stockholm'e gelince eger icinde baya gezeceksen pressbyrån'lardan "remsa" al. 180 kron fiyati(36 lira gibi bisey), stockholmun öteki ucuna gitmeyeceksen 8 kere falan kullanabilirsin. Cok gezicem diyosan resekort al 3 gunluk limitsiz onun fiyatida 210 kron falandi oda (42 lira). Butun otobus, metro, tramvay her bi haltta kullanirsin. Ryanair arlanda havaalanindan ucmuyo buarada, bilgin olsun. Skavsta havaalanindan ucuyo, orasida stockholme 1 saat 20 dakika otobus ile. Trenle gidersen karistirabilirsin, direk tren yok skavstaya. Stockholm city terminalen'den skavsta'ya direk otobusler gidiyo, 25 yas alti fiyati 89 kron, bindiginde mutlaka 25 yas alti oldugunu belirt,25 altinda ise yasin. Mutlaka ve mutlaka biraz erken git bide, skavstaya otobus seferleri nerdeyse yarim saatte bir oluyo ve cok sira oluyo genelde.(www.flygbussarna.se) saatlere bakabilirsin buradan. Bunun disinda aklima cok bisey gelmiyo. Stockholm'de gamlastan'a git, djurgården var, otaraflar guzel. Slussen'de götgatan var, orasida böyle istiklal gibi bi cadde. Buarada bu cadde de yasayan turkler posta falan yollarken postakodu disinda caddenin ismini kullanmiyo diye duymustum, nekadar dogru bilemicem ehueh. Simdilik bukadar aklina takilan baska bisey olursa mutlaka sor :)
HolyRaider Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Korax said: Slussen'de götgatan var :) WAAAAAAAAAAAAT
Korax Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 aynen eele, hatta gött diye bi tabirde var, neguzel,harika falan gibi bi anlama geliyo. Genelde bati tarafinda göteborg'da yasayanlar kullaniyo(saka degil). Hatta ordan arkadaslarimla konusurken, "söyle söyle oldu,sunuda böyle yaptim" derken "oh va gött"(oh nekadar guzel) deyince asabim bozuluyo eheuhe :D
Caranlothwen Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 oraya gidince birini arayıp göte geldim demek istiyorum (: peki ryan air bagajını önceden almayla check in sırasında almanın fiyat farkı var mı? son anda bavul ağır falan çıkarsa takıyolar mı fiyatı? bu arada aradaşım ryan airla 1 ay sonrasının uçağına 25 kişilik rezervasyon yaptı fiyat ne kadar tutacak merak ettiği için. sıkı durun: 25 euro tuttu toplam (: stockholmde okuyan arkadaşım var onunla beraber gezecez onda kalacaz zaten(bunu kimseye söylemiyorum tabi sınırda falan) ulaşım olaylarını falan o halleder diye düşünüyorum. söylediğin yerleri de not ettim Korax, teşekkür ederim diyecem arkadaşıma buralara götür beni diye (: götgatan özellikle hehehe
Korax Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Bagajini mutlaka bilet alirken birlikte book et, yoksa cok fena takarlar. Bilete 5 euro ödersin bagaja 35 euro ödersin. Fazla cikarsada takarlar feci feci, aklinda olsun. Arkadasin kim buarada, belki tanirim eheuh :)
logtrig Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Skansen diye bir yer var, mutlaka git.
xaty Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Tüm yazılanları okumadım ama Schengen ülkelerinin herhangi birinden aldığın vize ile bir diğerine girebilirsin. Bunda bir sınırlama yok. Geçerken polis sıkıntı yapar, fazla soru sorar, elçilikle uğraşırsın en fazla. Ama geri döndürülen duymadım bu şekilde. Ben iki kere yaptım (birisinde keyfimden, diğerinde mecburiyet), ikisinde de hiç sorun olmadı. Ayrıca senin durumun bundan biraz daha da özel, sonuçta gezin içerisinde gideceğin bir ülkeden alıyorsun ve orada kalacağı-bulunacağını gösteren belgelerin de olacak. Bu yüzden oradan aldım diyebilirsin, sorun çıkmaz. İsveçten almama sebebin de gayet makul, bunu da gizlemene gerek yok. Ama adamlara seni almak zorundalarmış gibi davranma hiç :) Ters teper büyük ihtimalle.
hoccemama Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 HolyRaider said: Korax said: Slussen'de götgatan var :) WAAAAAAAAAAAAT Ne oldu zoruna mı gitti??
Öne çıkan mesajlar