AscAnsio Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Kasayı bugün aldım, tank gibi bişey bu. Soğutması falan harika, ön panele dokununca elim buz tutuyor. Ama sorularım var! VGA bracket ne işe yarıyor tam olarak? İçine 8 cm'lik fan sığdırmak mümkün değil. Air duct'ı sığdırmayı başarabilen var mı? Sizce tower kasalarda PSU'nun fan ızgaraları aşağı mı bkamalı, yukarı mı? Isınan havanın yükseleceği doğru, bu durumda altta duran ızgaralardan aşağı üflenen sıcak hava yükselerek tekrar PSU'ya doğru yol alacaktır. Ayrıca kasanın bulunduğu zeminden yüksekliği iki parmak, en fazla 4 cm. sera etkisi yaratarak PSU'nun soğutulmasında ciddi problem yaratacağını düşünüyorum. HAF X kasanın yanından çıkan kılavuzda da resimde ızgaraların yukarı baktığı resmedilmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 yukari abi, bende benimkini yukari taktim, haf x harika bir kasa bu arada guzel secim (tu) vga bracklet dedigin iste ekran kartini sabitlemek icin olan zimbirti degil mi, tak cikar kolay oluyor, bayagi da saglam tutuyor. ha birde siyah bantlar ciktiysa onlar on panelden dvd-rom icin fln o metal izgaralari cikardiginda yandan beyaz metalin rengi gozukuyor onlari kapatmak icin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poaco Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 kasayı bende yaklaşık 1 hafta once firebal dan sipariş etmiştim daha kutusunu bile açmak nasip olmadı askerde oldugum için tepe fanların 1'i opsiyonel oldugu için thermaltake'in 200mm mavi ledli fanı aldım başka bir yerden sizlerdende extra 200m falan alıp montajlamayı deneyen oldumu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 AscAnsio said: Isınan havanın yükseleceği doğru, bu durumda altta duran ızgaralardan aşağı üflenen sıcak hava yükselerek tekrar PSU'ya doğru yol alacaktır. Isınıp yükselen hava(kasanın içinde) egsoz ve yan fanla kasa dısına atılıyor. Kasanın on tarafındaki fandan da kasaya hava girişi oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AscAnsio Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Yahu benim kafam karıştı baya. Epey YouTube HAF X incelemesi izledim, hepsinde ızgaralar aşağı bakacak şekilde monte edilmiş. Yetmedi Cooler Master'ın resmi sitesine baktım, orada da üstte ızgara falan yok, demek ki aşağı bakıyor. O zaman ben ters monte ettim. Bunun üzerine açtım kasanın kurulum kılavuzunu, oradaki resimler bir garip. Bir resimde PSU'nun kasanın içine bakan yüzeyinde ızgalaralar resmedilmiş, diğerinde ise yok. Ben çıkamadım işin içinden. Ayrıca bu ızgaların altındaki fan havayı PSU'nun içine mi çekiyor, dışarı mı üflüyor? Elimi tutuyorum tam üstüne ama havanın yönünü kestiremedim. Kağıt parçası tuttum, ondan da anlaşılmıyor :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AscAnsio Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Bir de iyi bir 200mm fan lazım opsiyonel üst tarafa takmak için. Vatan'da kalmamış. Var mı bir tavsiyeniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poaco Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 hepsiburada dan aldım 200m tt nşn fanı 4 gunde ulaştırdılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 haf x çok güzel bir kasa ben de almak istiyorum ama türkiye'de görmememiştim, gelmiş mi? haf x videosu koymuştum "donanım videoları" diye topiğimin içine. güzel incelemeler onlar. ama geçenlerde bir incelemede bir olay dikkatimi çekti. diyor ki "ön paneldeki usb 3 girişlerini çalıştırmak için, kasanın arkasından dışından anakartın usb3 çıkışına bir kablo takıp, onu yandan kasanın içine sokup ordan da ön panel için hazırlanmış usb3 kablosuna takmak lazım". böyle bişi gördüm şaşırdım. hiç işlevsel/pratik gözükmüyor, kasanın görüntüsünü de bozar öyle bişi. tüm ön panelde usb3 girişi olan kasalarda mı öyle acaba... bu arada kasanın üstüne 200mm takman gerekmiyor, iki tane 120mm alıp yerleştirebiliyormuşsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AscAnsio Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 @Bone USB 3.0 kablolarının görüntü kirliliği yaratmaması için kasanın üst kapağını aç. İki mavi USB kablosunu güzelce bir araya getirip kelepçele, ardından bu ikiliyi kasanın sol tarafındaki paneli de söküp panelle iç şasi arasında seyahat edecek konuma getir. Sonra üstteki enlemesine uzanan kanaldan şasinin de içine geçir ve en son olarak su soğutma deliklerinden en soldaki, yani 3.delikten dışarı çıkar. Ve anakartın arkasına tak. Şimdi sol paneli yeniden yerine takabilirsin. Ve hiç bir görüntü kirliliği kalmıyor. Yarın kendi kasamın resmini çekip koyarım, dün bütün gece kablo saklama sanatıyla uğraştım ama değdi, kasanın içi mis gibi oldu. @Poaco http://www.hepsiburada.com/Liste/thermaltake-200mm-mavi-ledli-kasa-fani-af0046/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd100104 Aldığın fan bu mu? Monte ettin mi, vida deliklerinde falan sıkıntı çıktı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar