Longshanks Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Merhaba patiler Şimdi anneanneme teşhis kondu da. İşte iğnesini falan yapıyoruz. Ama merak ettiğim birşey var. Hastalığın belirtilerinden biri olan polifaji(aşırı iştah) düzenli insülin kullanımıyla normalleşiyo mu? yoksa permament bir problem mi? Kadın 84 yaşında hasta olmadan önce kuş kadar yerdi şimdi o kadar çok yemek yiyo ki aklım durdu.
Longshanks Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 ne içkisi ne kumarı ne sigarası var
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 İştah düzene giriyor diye biliyorum bizim halanın kocasından ama, hep böyle midir bilmiyorum.
Longshanks Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 abi bi de işte kadın yaşlı hafif bunama da var. annem kafayı yiyo kadın. yemek yemek spaminden dsf
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 ya o yastan sonra saglik icin soruyorsan 84 gene cok egc yas seker cikmasi icin, masallahi varmis tip2 dir bide, bi sure sonra duzene grier insulin kullanimiyla diye biliyorum ama zamaninda ve dengeli yiyicek, yemek saatlerini fixlicek filan
Longshanks Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 ya tanıdığım en sağlıklı insanlardandı tam eski toprak dediklerinden yemeğiniyse zaten annem gayet fix saatlerde veriyo . insulin doz ve saatleri bile belli. bi de gerzek doktor ilk önce reçeteye dozu yanlış yazmış kadın gidiyordu ya hipoglisemiden gözümüzün önünde
7thBreath Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 tip1 dm'liyim bne de, lakin açlık durumu sadece hipoglisemik durumlarda oluyor diye biliyorum ve insülin vermek açlığı bi nebzede olsa arttırıyor (kişisel tecrübem, belki psikolojik). Mesela ben hastalık tehşisi koyulmadan önce hiperglisemi durumudnayken resmen 1 gün yemek yeme ihtiyacı hissetmedim ama ne zaman hipo gelse acıkırım. ayrıca kişisel tavsiyem daha iyi bi doktora götürün, hapla falan da cok rahat idare edebiliyor tip2 diyabetliler. İğne şekilde insülin bazen aşırı olabiliyor, iyi doktor şart.
Longshanks Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 abi şeker hastalığı tanısı konmadan önce de çok acıkıyodu ama şekeri ilk ölçüldüğünde 608di ve hiçbişeyden şikayetçi değildi. ben hastalığın mantığı çözemedim insulin verince niye doymuyor bu kadın?
vivavale Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 gecmis olsun ya igrenc bi hastalık seker,bnm yakınlarda da var seker hastası :/
Longshanks Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 evet çok leş bir hastalıkmış çok zor bi de kendi başına çoğu işini yapamadığı için kadıncağız tam muhtaç oldu
7thBreath Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 yok, direk o da hastalığın bir belirtisiymiş (ben bilmiyodum) şekeri normal seviyeye geldiğinde düzelir.
yav Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Şeker yüksekken de habire daha fazla yeme ihtiyacı hissedilir, düşünce de. Sadece duygusu farklı olur =p (edit: yüksekken açlık hissetmesinin sebebi kana ketonun karışmasındandır, yüksek olduğu her an aç olmaz yani de... uzun süreli yüksek giderse o zaman açlık hisseder) Tanı konulmadan önce de bunu hissetmesinin nedeni elbette hastalığın tanı konulduğu an değil çok daha önce başlamış olmasıdır. Dengeye girdikten sonra normal yaşlı gibi yaşar gene sanırım. İlaç-yemek-hareket üçgeni kritik. Hepsini tam düzenli yapması lazım. Geçmiş olsun.
Longshanks Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 şeker normal gibi zaten 100-200 arası diabetli biri için iyi açken 80lere bile düşüyo asıl olay metabolizmanın alışması galiba ya da hayat boyu böyle mi yicek lan :S
huun Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 bu şeker ne pis hastalıkmış ne zaman anladım biliyor musunuz? 63 yaşındaki babamı bi gün alışveriş merkezindeki bi pastanenin önünde ağlarken görünce. gerçi sonradan şeker hastası çıkmadı da yırttık, sinir strese bağlı dönemsel bir durummuş. yoksa ben bi intihar bekliyordum kendisinden.
7thBreath Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 öle acınası bi durum yok ya bas insülini ye, annemin doğum gününde pastanın yarısını ben yedim, ama işte sağda solda çok uğraştırıyor iğneler falan filan.
Longshanks Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 otomatiğe bağlayınca sorun yok da işte bu yemek yeme isteğini nasıl durdurucaz onu çözebilemedim inanılmaz günde 7 öğün falan yiyo
yav Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 acaba şey mi oldu ya, insülin yokken hücreler enerji alamıyordu şimdi iş düzelince, hücreler adamakıllı besinini almaya başlayınca falan iştahı mı açıldı ananenin; vücut kendini toparlamaya başlamışken iyice kendine falan mı gelmeye çalışıyor yani :D dediklerim kişisel yorum tıbbi bi bilgim yok bu kısmında hayırlısı
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 huun said: bu şeker ne pis hastalıkmış ne zaman anladım biliyor musunuz? 63 yaşındaki babamı bi gün alışveriş merkezindeki bi pastanenin önünde ağlarken görünce. gerçi sonradan şeker hastası çıkmadı da yırttık, sinir strese bağlı dönemsel bir durummuş. yoksa ben bi intihar bekliyordum kendisinden. benimkinin de kolesterolü fırlıyor sinir/stress olayından. Bi abim down sendromlu benim, arada psikolojik olarak sıkıntıları tutuyor, hasta oluyor falan. Annemin babamın da gözbebeği o, haliyle bişey oldu mu deliriyorlar. Hastalık falan olunca işte arada babamın da stresden kolesterolü fırlıyormuş. Rakamı hatırlamıyorum da çok kritik noktalara kadar fırlamış bikaç kez. Kontrole, efor testine falan girecek hatta bu hafta. Bi bakalım ne olur ne olmaz demişler. Bİrde şeker çok pis, yıpratıcı bi hastalık ya. Hele hele vücut sağlam değilse, gençliğinde falan vücudunu iyi çalıştırmamışsa, hantalsa insan çok çabuk yıpratıyor. Beyni falan da bozuyormuş sanırım.
Esh Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 acken de acikiyosun tokken de. ayrica insulin de aciktiriyor. sanirim kilo da yaptiriyor, 2 yillik $eker hastasiyim henuz kilo aldirip aldirmadigina dair somut kanitim yok ama oyle hissediyorum nedense.
Archangel_ Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Diabette kan glikoz düzeyinin aşırı artması sonucu öncelikle glikozüri olur, yani glikozun idrarla dışarı atılması.Glikozu idrarla dışarı atabilmek için aşırı su gerekir, hasta çok idrara çıkar (poliüri), poliüri nedeniyle çok su kaybeder, hastada aşırı su içme görülür(polidipsi) aşırı içilen su vücut sıcaklığını düşürme eğilimindedir, bazal metabolizma hızı bunu kompanse etmek için yükselir, polifaji gelişir. polifaji de malum kan şekerini yükseltir ve diabet hastalarında kör bir döngü olur. ilaçlar, insülin sayesinde ise glikoz düzeyi ayarlandığından bu durumlar büyük ölçüde önlenir...
Longshanks Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 hastalık teşhisinden önce çok su içip çok idrara çıkıp çok yemek yiyodu şimdi sadece çok yemek yiyo
Archangel_ Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 tedaviye yeni başlandığında da dediğim gibi büyük ölçüde hallolsa bile bu tip şeyler devam edebiliyor.hatta yerli yersiz şeker düzeyi düşmeleri, bulantı kusma baş dönmesi vs. dahi olabilir. kendi etrafımdakilerden düşündüm, tedavi süresi ilerledikçe o aşırı yemeyi bırakan da var, gece dolaptan tatlı aşıran da.
Law Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Bu hastalık eskiden var mıydı ? Yani 200-300 sene önce. Varsa o zaman ne yapıyordu insanlar hani insülin yok. Yani ölüyorlarmıydı, kilo mu alıyorlardı, zayıflıyorlarmıydı, ne oluyordu.
Öne çıkan mesajlar