Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bardakoğlu: Ateistlerinde de diyaneti olmak istiyoruz

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

asında kural dısı bir söylem değil.
hayatımızda ilahi ve ilahi nin yerine gecen seylerden sorumlu olan bi kurulus diyanet.

naısl gece gündüz sünnileri kuruyolarsa, diğer inanclarıda korumaları lazım, aynı sekilde atheistlerin baskı altında kalmamalarını sağlamaları lazım
Sosyal ağlarda paylaş

ya bi gitsin allahini seversen, adam ateizm olamaz sen oyle dusunmuyorsun diyor adama, sonra da cikmis ateistlerin de diyaneti bla bla diyor.

ayrica hosgoru gosteriyor da adamin hanesine + olarak yazilabilecek birsey degil zira hosgoru gostermek zorunda. pilot ucagi indirebildi diye alkislamak gibi bisey ki bu da yapiliyor gerci ulkemizde.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama şimdi Ateism in kabaca esansı şundan ibaret:

"Dinmiş Allahmış s2mde diil daha önemli şeyler var hayatımda"

O yüzden hakları korunmuşmuş, toplumda ezilmeleri önlenmişmiş falan umurlarında değil.

Benim umrumda değil en azından...

Yarın öbür gün ilahiyat hakkındaki düşüncelerim önüme engel teşkil edecek biçimde getirilecekse de üstelemem ateist olduğumu...

Fanatiklik yok yani ateism de. o da bir inanç ama dini inanç değil...

o yüzden esas işi din olan bi kurumda burnunu sokmasın bi zahmet kendi haline olan insanların hayatına...

Hatta bu hükumetin diyaneti atesitlerin de diyaneti olmak istiyorsa; bunun altında ateistleri fişleyip ilerde İran gibi vince asarak idam etmek gibi komploları bile olabilir hahaha
Sosyal ağlarda paylaş

artık her mahalleye ateistlerin ibadetini gerçekleştirmesi için tapınak mı yapcaklar? ateizmin diyaneti olmaktan önce, laik bi ülkede diyanet işleri olması bile bi soru işareti bence

anlamsız bi açıklama olmuş, sevimli gözükme çabası gibi geldi. eğer niyeti penth'in söylediği şeyse, penth yazmış zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

olitere said:

doğru olduğunu sandığınız her düşünce bir inanç değil mi ? İnanmamak da bir inanç değil mi ?

değil ateizm inanç değildir ve kişiye şuna buna inanacaksın şayet inanmazsan sana şöyle yaparız böyle yapılır tarzı bir durum yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

Pickles said:

Anarşik olcam diye birşeylere inanmamaya kasmalar falan

sadece bilgisiz ce konuşuyorsun. bu konuda bira araştırma yap derim tarafsız bilgilerden.
ateizm bir moda değildir. özenti hiç değildir. getirisi de yoktur. tutup ta çevren de ben ateistim diye hava atan birisi varsa o kişi ben fenerliyim diye de hava atar ama bu fenerliler mal demek değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

Buddha said:

Birde spiritüel diye bişey çıktı. Algıların ötesindeki hak yada tek gerçek. Hayır bir insan "Farkındalık" geliştirebilir. Ama farkındalık çalışmalarına katılan onca insanın spiritüelizm kelimesini kullanması bana çok değişik geliyor. Bu sosyete kadınların Hindistana gidip gurularla takılıp kafayı sıyırması gibi bişey. Amaç yine aynı bir kefeye girmek. Bu tıpkı budist yakıştırması kadar komik bir kelimedir. Hergün yeni bişey türüyor diyanetin işi zor :)

kendimi hiç bi şekilde sınıflandırmıyorum ama EN AZINDAN varlığın döngüsüne inanan birisiyim ve bütün bilimler de bi gün bizi gerçeklere yaklaştırıcak. o gün yaratılan onca dinin iyi niyetle yaratılan saçmalıklar olduğu anlaşılınca hiç kimse en ufak 1 düşünce için bile harcadığı zamana pişman olamayacak çünkü o zaman zaten ölüceksiniz abi sdfj

onu da geçtim, The Fountain izleyin, öncesinde bu fikre sahip değildiyseniz bile "oha lan... yoksa?" diyceksiniz. hepimiz eksik tanrının parçalarıyız ve evrimle tamamlanıyoruz we will live forever madafakaz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...