Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bardakoğlu: Ateistlerinde de diyaneti olmak istiyoruz

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

abvblizzard said:

Ateizm i inanç sanmak sigara içmemeyi bağımlılık sanmak gibi biraz.

Müslüman, İslamın tanımına göre allah, peygamber vs inanan kişi.

Deist, tanrının olup/olmamasının bilinemeyecegine inanan kişi.

Ateist tanrının olmadığına inanan kişi.

Özentilikten "ateistim" diyen ortalama liseli/üniversitelileri ayrı tutarsak, belli bi zihinsel süreçten sonra ben ateistim diyen adamların diğer "inançlara" daha saygılı olması.

Bu arada "Diyanet" işleri başkanı olup "Ateistlerinde diyaneti olmak istiyoruz" diyen Bardakoğluna gelince, alevilerin diyanetş, yok hristiyanların diyaneti, yok musevilerin diyaneti, yok putprestlerinde diyaneti olmak istiyorlarsa tamamda, öbür türlü samimi bulmuyorum, ne içtiysen bende içmek istiyorum derim anca.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen şirinlerin olmadığına ne kadar "inanıyorsan" ben de tanrının olmadığınıa o kadar inaniyorum.
Bilginin absolut kesinlikte olmaması(ki öyle bir bilgi yok) inanç diye nitelendirilse bile o bir DİNİ inanç değildir ve diyaneti ırgalamaz.

Bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığım için geri kalanınızdan özür dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Soimyr said:

tanrının olmadığına inanan kişi değil tanrının varlığını reddeden kişidir.

"tanrının olduğuna inanıyorum ama varlığını reddediyorum"

Oluyor bu senin deidiğin, ve türkçe karşılığını bilmiyorum, "non-religious" olarak geçiyor, ve buna "ateizm dersende"...
Oksimoron oluyor biraz.

Hatta wikipediadan atheism tanımını alalım

"Atheism, in a broad sense, is the rejection of belief in the existence of deities. In a narrower sense, atheism is specifically the position that there are no deities. Most inclusively, atheism is simply the absence of belief that any deities exist. Atheism is contrasted with theism, which in its most general form is the belief that at least one deity exists"

Tabi onun dışında ateizmin 248756209582 tanımı olmasıda var örnek için:

http://www.investigatingatheism.info/definition.html
Sosyal ağlarda paylaş

Soimyr said:

Myshkin said:

Soimyr said:

tanrının olmadığına inanan kişi değil tanrının varlığını reddeden kişidir.

"tanrının olduğuna inanıyorum ama varlığını reddediyorum"

Oluyor bu senin deidiğin, ve türkçe karşılığını bilmiyorum, "non-religious" olarak geçiyor, ve buna "ateizm dersende"...
Oksimoron oluyor biraz.
.....

Bak sana o cevabı yazmamın nedeni abvblizzard'ın yukarıda anlattığıyla aynı. Hâlâ inanmak kelimesini kullanıyorsun. Dine inananlar bir şeye ateistler bir şeye inanıyor gibi bir durum yok ortada, dolayısıyla ikisini aynı paydada toplayamazsın bu nedenle ateistlerin de diyaneti olmak istiyoruz gerçekten çok komik bir laf.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten kimse çıkıpta ateizm din demedi ki ?
bende "ateizm kişinin tanrının olmadığına inanmasıdır" dedim, ateizm dindir dedidme ben mi görmüyorum?

Ee zaten bende aynı şeyi dedim, ateistlerin diyaneti olmak lafı çok saçma diye. Yada ateistlerin diyaneti olacağım diyeceksen, diyanet(din odaklı) yerine daha ziyade tanrıyı içeren çeşitli inançları ele alan bir kurum olucaksın, kurban şöyle kesilmelidirin yanında ateismin tarihi gelişim süreci nedir, onunlada ilgili konuasacaksın, kurban bayramı hakkında yaptıgın aktiviyeyi yaptıgın kadarda gidip hanukdır, christmasdır bunlarlada ilgileneceksin bunu söylüyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı arkadaşlar kavramları birbirine karıştırmış.

Tanrının olup olmadığını bilemeyiz diyenler = Agnostikler
Tanrı vardır diyenler = İnananlar
Tanrı yoktur diyenler = Ateistler
Dinlere inanmayan fakat bir yaratıcı olduğuna inananlar = Deistler

Yani bu noktada İnananlar + Ateistler - Agnostikler ise 0 dır diyebiliriz.

Birde kafası güzel olanlar var sanırım Bardakoğlu da onlardan biri ahah
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...