Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Diyanet İşleri Başkanı Bardaoğlu, "herkes gibi ateislerin de diyaneti olmak istiyoruz" dedi. abi ne içiyorsunuz gözünüzü seviyim bana da söyleyin http://www.8sutun.com/Bardako%C4%9Flu--Ateistlerinde-de-diyaneti-olmak-istiyoruz_92471.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 ahahahahahahahhahahahahahahhahahahah ne içiriyolar bunlara ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 lord british chaosların da kralı, thrall da allianceın da lideri olmak istiyomuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Adam aslında doğruyu,olması gerekeni demiş ama diyanet başkanından böyle bir açıklama, hele Türkiye gibi bi ülkede ??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Ateizm i inanç sanmak sigara içmemeyi bağımlılık sanmak gibi biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 doğru olduğunu sandığınız her düşünce bir inanç değil mi ? İnanmamak da bir inanç değil mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Adamların düşünceye saygı inancı bu abi. Adamlar ateistlere bakışı 60 yaşında her şeyi bildiğini sanan babanın 15 yaşındaki çocuğuna bakışı gibi; özgür davranmana lafım yok ama eninde sonunda benim söylediğimin doğru olduğunu anlayacaksın sdfdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 abvblizzard said: Ateizm i inanç sanmak sigara içmemeyi bağımlılık sanmak gibi biraz. Müslüman, İslamın tanımına göre allah, peygamber vs inanan kişi. Deist, tanrının olup/olmamasının bilinemeyecegine inanan kişi. Ateist tanrının olmadığına inanan kişi. Özentilikten "ateistim" diyen ortalama liseli/üniversitelileri ayrı tutarsak, belli bi zihinsel süreçten sonra ben ateistim diyen adamların diğer "inançlara" daha saygılı olması. Bu arada "Diyanet" işleri başkanı olup "Ateistlerinde diyaneti olmak istiyoruz" diyen Bardakoğluna gelince, alevilerin diyanetş, yok hristiyanların diyaneti, yok musevilerin diyaneti, yok putprestlerinde diyaneti olmak istiyorlarsa tamamda, öbür türlü samimi bulmuyorum, ne içtiysen bende içmek istiyorum derim anca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Hala inanç diyolar yahu inancın olmaması bir inanç değildir saf mısınız? Hobilerin arasında basket oynamamayı sayıyor musun sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 ayrıca yanlış biliyorsun deist o demek değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 engin gönülllü olduklarını belli etmek için mevlana vari sözler söyleyecekler. ateistlerinde diyanetiymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 biraz abuk sekilde soylemis ama adam sadece niyetinin iyi oldugunu belirtmeye calismis heralde. "kafirler analarini da alip gitsinler" de diyebilirdi. kimse de garipsemezdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Soimyr said: Ateist tanrının olmadığına inanan kişi. tanrının olmadığına inanan kişi değil tanrının varlığını reddeden kişidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 ekmek, ateist bir yaratanın (tanrı) olmadığına inanır. tanrının olmadığına inanmaktan öteye geçebiliyorsan, söyle biz de bilelim (ne içtiğini). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Sen şirinlerin olmadığına ne kadar "inanıyorsan" ben de tanrının olmadığınıa o kadar inaniyorum. Bilginin absolut kesinlikte olmaması(ki öyle bir bilgi yok) inanç diye nitelendirilse bile o bir DİNİ inanç değildir ve diyaneti ırgalamaz. Bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığım için geri kalanınızdan özür dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Myshkin said: Soimyr said: Ateist tanrının olmadığına inanan kişi. tanrının olmadığına inanan kişi değil tanrının varlığını reddeden kişidir. "tanrının olduğuna inanıyorum ama varlığını reddediyorum" Oluyor bu senin deidiğin, ve türkçe karşılığını bilmiyorum, "non-religious" olarak geçiyor, ve buna "ateizm dersende"... Oksimoron oluyor biraz. Hatta wikipediadan atheism tanımını alalım "Atheism, in a broad sense, is the rejection of belief in the existence of deities. In a narrower sense, atheism is specifically the position that there are no deities. Most inclusively, atheism is simply the absence of belief that any deities exist. Atheism is contrasted with theism, which in its most general form is the belief that at least one deity exists" Tabi onun dışında ateizmin 248756209582 tanımı olmasıda var örnek için: http://www.investigatingatheism.info/definition.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 dünyanın en high bakanları bizim ya ne güzel bi memleketimiz var ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 kim sana dini inançtan bahsetti ki? ya da ateizmin din olduğunu söyledi? konu şu; inancın özü aynıdır. dini ya da değil. ayrıca "ateistlerinde diyaneti olmak" kötü bir söylem olsa da, yazıyı okursan demek istediğinin çok da anlamsız olmadığını anlarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Soimyr said: Myshkin said: Soimyr said: Ateist tanrının olmadığına inanan kişi. tanrının olmadığına inanan kişi değil tanrının varlığını reddeden kişidir. "tanrının olduğuna inanıyorum ama varlığını reddediyorum" Oluyor bu senin deidiğin, ve türkçe karşılığını bilmiyorum, "non-religious" olarak geçiyor, ve buna "ateizm dersende"... Oksimoron oluyor biraz. ..... Bak sana o cevabı yazmamın nedeni abvblizzard'ın yukarıda anlattığıyla aynı. Hâlâ inanmak kelimesini kullanıyorsun. Dine inananlar bir şeye ateistler bir şeye inanıyor gibi bir durum yok ortada, dolayısıyla ikisini aynı paydada toplayamazsın bu nedenle ateistlerin de diyaneti olmak istiyoruz gerçekten çok komik bir laf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Bir daha birine "bu işi yapabileceğine inanıyorum cnms" derken 2 kere düşünücem allah felan çarpar mazallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 tanrıya inanmamakta bir inançtır.Duygusal bağı kurulan her düşünce inanca dönüşür.Tanrının olmadığını düşündüğünde bundan emin olma aşamasına geldiğin an inanmamaya inanıyorsundur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 hee hee elhamdürillah ateist im. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Zaten kimse çıkıpta ateizm din demedi ki ? bende "ateizm kişinin tanrının olmadığına inanmasıdır" dedim, ateizm dindir dedidme ben mi görmüyorum? Ee zaten bende aynı şeyi dedim, ateistlerin diyaneti olmak lafı çok saçma diye. Yada ateistlerin diyaneti olacağım diyeceksen, diyanet(din odaklı) yerine daha ziyade tanrıyı içeren çeşitli inançları ele alan bir kurum olucaksın, kurban şöyle kesilmelidirin yanında ateismin tarihi gelişim süreci nedir, onunlada ilgili konuasacaksın, kurban bayramı hakkında yaptıgın aktiviyeyi yaptıgın kadarda gidip hanukdır, christmasdır bunlarlada ilgileneceksin bunu söylüyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Bazı arkadaşlar kavramları birbirine karıştırmış. Tanrının olup olmadığını bilemeyiz diyenler = Agnostikler Tanrı vardır diyenler = İnananlar Tanrı yoktur diyenler = Ateistler Dinlere inanmayan fakat bir yaratıcı olduğuna inananlar = Deistler Yani bu noktada İnananlar + Ateistler - Agnostikler ise 0 dır diyebiliriz. Birde kafası güzel olanlar var sanırım Bardakoğlu da onlardan biri ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 "tanrıya inanmayanların da haklarını korumalıyız" demenin en kötü yolu olabilir bu açıklama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar