Pickles Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 jQuery de görüyorum $(document).animate() tarzı bir syntax var. Bu syntaxı javascript barındırıyor mu yoksa jQuerye özel mi. var $deneme diye yapabiliyoruz fakat yukardakini yapabiliyormuyuz bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Bilisimci imama sormak lazim. http://www.fazlamesai.net/?a=article&sid=1416 edit : o olmadi google var. soyler kesin. o da olmadi jquery'nin development versiyonunu acip bakmak var ki en kolayi bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 lolol said: Bu kainatın öyle bir donanımcısı vardır ki, bütün mevcudatı ve onların içinde yeryüzünü create etmiş, güneşi bir power source, ay'ı bir system clock yapmış. O power source'dur ki kesintiye uğramaz ve o system clock'tur ki şaşmaz ve şaşırmaz. O donanımcının ilminin ve sanatının nihayetsizliğini gösterir. Bu zat aynı zamanda öyle yüce bir programcıdır ki, şu muazzam dünya üzerinde çalışacak şekilde koca hayat programını yazmış, yüzbinlerce yıldan fazladır, error verdirmeden, crash ettirmeden çalıştırıyor. Eğer onun ne kadar iyi bir programcı olduğunu anlamak istersen, önce kendine bak. Gözünle göremediğin küçücük bir hücrene bütün kodunu save etmiş ve yine o küçücük hücrende execute ettiriyor. Madem ki DNA'nın bir program olduğu apaçıktır ve bir program programcısız olamaz demek ki senin programcılığın o büyük zatın programcılığına ancak bir ayna hükmündedir. Yine seni hücrelerden oluşturduğu network'ün içinde sınırsız protokollerle hücrelerini birbiriyle konuşturduğu gibi, senin de diğer insanlarla türlü dillerde ve protokollerde konuşabilmen için gerekli donanımı yanına vermiştir, öylece de gördürüyor, konuşturuyor ve dinletiyor. Ve sen, etrafındaki bütün cisimlerden haber alasın diye ışık, ses gibi türlü media hazırlamış kullandırıyor ve sen bunları keşfeder kullanır fakat bir yenisini ekleyemezsin. O halde öyle büyük bir network uzmanı zat vardır ki senin her türlü ihtiyacını bilir, ona göre teçhizatını verir. Senin network'çülüğün O'nun sonsuz ilminden sana verdiği bir küçük parça ve bir büyük nimettir. Arkadaş aldanma! Şu güzel dünya hayatı programı bir sınırlı süreli bir trial versiyondur, görüyorsun ki elde ettiğin malı mülkü hiç bir surette save edemiyorsun. Öyle ise, bu kainat yazılımını yazanı tanı. Hem hiç mümkün müdür ki bir programcı bu kadar güzel bir program yapsın ve yaptığı programda about bölümü koyup kendini tanıtmasın. Öyle ise bu kainatın en büyük donanımcısı, programcısı, metworkçüsü ve system administrator'ı olan zatın heryere işlediği about bölümlerini gör, öğren, full versiyonu kazanmak için çalış. Unutma ki hiç bir hareketin atlanmadan çok dikkatli loglar tutuluyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 bilişimci imam iyiymiş aydınlandım resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2010 Pickles said: jQuery de görüyorum $(document).animate() tarzı bir syntax var. Bu syntaxı javascript barındırıyor mu yoksa jQuerye özel mi. var $deneme diye yapabiliyoruz fakat yukardakini yapabiliyormuyuz bilmiyorum tamamen javascript syntax'ını kullanıyor jquery. aksi halde zaten browserlar, jquery'i yorumlayamazdı. javascript esnek bir dil. hem prosedürel, hem object-oriented falan.. haliyle farklı kütüphaneler, farklı metodolojiler kullanıyor. o da ilk bakışta farklı bir syntax gibi karşımıza çıkıyor.. oysa hepsi js. misal senin örneğinde; $(); bildiğin bir js objesi. yani function $(parametre){ } gibi.. tabii tam böyle değil, prototip obje aslında ama şimdilik boşver o tarafını. document de parametre ve aslında bildiğim DOM objesi olan window.document kendisi. anime() de objenin fonksiyonu (alt fonksiyon). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 anima js de yok, extended function in jquery. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 anima ya da anime değil zaten, ikimiz de yanlış yazmışız da.. animate() built-in geliyor sanırım. bakmadım. lakin builtin bazı fonksiyonları da extended modelinde yazılmıştı sanırım. yine de farketmez, mantık farklı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 animate(), browserlarin default olarak tanidigi bir fonksyon degil yani, eger jQuery kutuphanesini koyarsan sayfana animate() jQuery ile secilen objelere extend oluyor, yani jQuery eklemeden kullanmaya calisirsan hata alirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 syntax olarak aynı, fonksiyonlarda farklılık var onu da jquery kütüpanesine bakarak anlarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 reyou said: animate(), browserlarin default olarak tanidigi bir fonksyon degil yani, eger jQuery kutuphanesini koyarsan sayfana animate() jQuery ile secilen objelere extend oluyor, yani jQuery eklemeden kullanmaya calisirsan hata alirsin. farklı bir şey dememiştim ki =) animate'in $ objesinin alt fonksiyonu olduğunu söylemiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 eheh, maksat soru soranin kafasindaki gara bulutlar dagilsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 js ve jQuery için güzel kaynaklar var mıdır? w3schools'unkini beğenmedim html iyiydi ama js si pek tatmin etmedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 su javascripti ogrenmenin bir yolu olmalı. html ve css'i yaladık yuttuk da jquery'yi ancak hazır scriptlerin uzerinde oynama yaparak kavrayabiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 javascript ogrenilmiyor bence de lan cok zor bisey. bilen varsa ogretsin bize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Ozel ders veririm. =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 aslında kolay da görünüyo ama advanced concepts kısmı hakkını veriyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 biri online streamcast fln yapsin toplanalim ogretsin bize :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 di ogret bana ya :'( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 di sen code'un mu otuttururmussun, yap bi guzellik :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Cok severim oturup anlatmayi da culsuzum abi bu aralar. Para kazandiracak isler yapmam lazim. O sebeple atlayamiyorum cekilin ben ogretirim diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 http://net.tutsplus.com/category/tutorials/javascript-ajax/ buralara tutorial yazarsan tuto başına 100 $ quick tip başına 50 kağıt alırsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 di cidden anlat bize,işin püf noktalarını göster :D hala apaçi seviyesinde sürünüyorum js de :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 di oturum basina atariz 3-5 bisiyler :) sen teknik adamsin kur bi server sole toplanalim 10 kisi herkes gonlunden ne koparsa donate yapar sana, bize biraz script ogreniriz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 di şu kadar insanı görmezlikten gelme :) gel bize script dillerini öğret,hayır duası al :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2010 nette zilyon tane jquery tutoları var. di'ye yalvaracağınıza biraz gugıl yapın :P http://addyosmani.com/blog/?s=jQuery http://www.sohtanaka.com/web-design/jquery-easy-tips-tricks-tutorial/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar