Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hastalık

PrudenT

Öne çıkan mesajlar

biraz wot olcak ama idare edin.

bi süredir hayvan gibi saçım dökülüyodu 6-7 ayda yarısı kadar saçım kaldı nerdeyse. bi doktora gideyim dedim. çarşamba günü gittim cildiyeye işte adam dökülmeye başlamış evet dedi bi sprey ilaç verdi bana, sebebi başka bi şey de olabilir dahiliyeye bi uğra istersen dedi.

ben de uğrayayım dedim, ağız kuruması el titremesi gibi sorunlarım da vardı bi süredir. adam şekerden şüphelendi kan tahlili istedi işte. öteki gün gittim testleri yaptırdım aç tok şekerim falan filan derken sonuçları doktora götürdüm. adam değerlerin normal ama TSH yüksek ona bi baktıralım dedi (tiroidle ilgili bi şey işte). bi test daha yaptırdı sonra ultrasona yolladı. ultrasonda boğazımda iki tane kist çıktı bi de lenf bezlerim mi şişmiş ne o çıktı, tam anlamadım.

adam sonra tekrar istedi aynı testleri, tsh yüksek çıktı yine. dedi ki yazılara bakarsak hipotiroid ama ultrason hipertiroid gösteriyor dedi, sintigrafiye yolladı beni işte salı günü gitçem. belirtilerini falan söyledi işte hepsi var bende (el titremesi, kilo alamama, çok uyku, saç incelmesi-dökülmesi). iki hastalıktan birini olmuşum yani.

dermatologa da gösterdim spreyi kullanmaya devam et tiroid tedavisiyle birlikte saçlarının hepsi geri gelir zaten dedi.

sonuç: saçlarımı kilomu tedaviyle geri alabilceğim ve elim titremiceği için baya sevindim ama kistlerden tırsmıyor değilim dsf.

özet: saçım dökülüyor kısmet artık napalım kel kalırız, kilo alamıyorum bünye böyle falan demeyin doktora gidin sorun çıkmasın sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun.Teorik bilgilerim çok taze olduğu için bi şeyler yazasım geldi, ancak doktor olmadığım için klinik tecrübem çok yok onu belirteyim.
Kan testinde değer normal ama TSH yüksek demişsin, kan testinde T3-T4 bakıldı mı?
T3 T4 yüksekse anlattıkların tipik şekilde Basedow-Graves tipi hipertiroidi hastalığını özetliyor.Bu hastalık da tiroid bezinin nedeni tam olarak bilinmeyen otoimmün bir rahatsızlığıdır, TSH reseptör antikoru üretir vücut ve bu antikorlar tiroidi uyararak aşırı hormon salgılatır.Zaten hipertiroidi hastalarının çoğunda durum budur, halk tabiriyle pörtlek göz durumu da bu hastalık sonucu kaynaklanır(hepsinde olacak diye bir kaide yok, gözlemlemen için yazıyorum).
Öbür yandan bahsettiğin nodüller de daha düşük olasılıkla olsa da hipertiroidiye neden olabilir.
Sürekli uyku hali, çok uyuma hipotiroidi belirtisiyken ellerde titreme, kilo alamama, hatta kaybı tipik hipertiroidi belirtisidir.sintigrafi istenmesi ise nodül varlığından ötürü işi garantiye alalım düşüncesidir tahminim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...