Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GSL Season 2 Day-5

VoodooRush

Öne çıkan mesajlar

sabonis said:

zerg nerf'lenebilir. roach damage ve baneling damage'da biraz düşüş bekliyorum ben. terran'ı bence 1 veya 2 patch sonra buff'layacaklar insanlar çok tepki gösterecek çünkü garip bir şekilde hala terran op diye bir yanılgı var.

Yalnız şu an kazanan adamlar Zerg UP iken de bir şekilde kazanan adamlar. Fruit Dealer bizim kıvrandığımız Zerg ile GSL'i aldı. IdrA'nın nasıl elendiğini zaten biliyoruz.

İşin garip tarafı genel Nerf oyun başındaki rush ve cheese'ler içindi. Zerg'lerde bi 6 pool yapalım çatır çatır alalım havası yok. Yine eski tarz macro yapıp gideriz şekli var. Yani Terran'ın bu kadar OP olması bir supply depot kaynaklı mıydı?
Sosyal ağlarda paylaş

VoodooRush said:

sabonis said:

zerg nerf'lenebilir. roach damage ve baneling damage'da biraz düşüş bekliyorum ben. terran'ı bence 1 veya 2 patch sonra buff'layacaklar insanlar çok tepki gösterecek çünkü garip bir şekilde hala terran op diye bir yanılgı var.

Yalnız şu an kazanan adamlar Zerg UP iken de bir şekilde kazanan adamlar. Fruit Dealer bizim kıvrandığımız Zerg ile GSL'i aldı. IdrA'nın nasıl elendiğini zaten biliyoruz.

İşin garip tarafı genel Nerf oyun başındaki rush ve cheese'ler içindi. Zerg'lerde bi 6 pool yapalım çatır çatır alalım havası yok. Yine eski tarz macro yapıp gideriz şekli var. Yani Terran'ın bu kadar OP olması bir supply depot kaynaklı mıydı?

terran op değildi işte bana göre hiçbir zaman. başta reaper zorluyordu z'yi ama reaper auto-win değildi. şimdi insanlar alıştılar, neye karşı ne basılması gerektiğini, terran'a karşı nelrein işlediğini çok daha iyi biliyorlar. hem zerg hem protoss için geçerli bu.

zling/bling - muta gidince zerg, terran tıkanıyor. tank'lara gelen nerf'ü zaten biliyoruz. üstüne blizzard'ın unuttuğu birşey var bence. 4 saniyede deploy olmaları out of position yakalanmaları için inanılmaz kolaylık sağlıyor. hele creep falan varsa, %90 out of position yakalanıyor. out of position yakalanan tank da rakibe direk 500 gaz falan hediye etmek demek... defansta tamam gayet güzel tanklar, hele high ground'da ise ama atakta counter'laması kolay bir ünite. bir de muta'nın map control sağladığını biliyoruz zaten aşırı. tek çözüm thor ile baskı yapmak oluyor. ama thor da yanında tank olmayınca şu anda roach'lara dayanabilecekmiş gibi durmuyor.

protoss için de hep diyorum zaten ht/colossus gelince terran afallıyo otomatikman. combat öncesi ghost ile çaktırmadan emp atamazsan gg'sin çok net. atsan bile gg olma ihtimalin gayet yüksek çünkü 2-3 tane daha warp'layıp çat diye kafana 3 storm atabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

nerflenebilir diyorsun da zergin ezilmesine oyuncular o kadar alışmış ki zergler ladderda biraz daha fazla maç almaya başladı diye millet op diyor.blizzconda zergler cok mu imba gösterdi kendini final toss vs terran oldu.eu zerg 1.si dimaga ilk turdan terrana yenilmedi mi..baneling roach imba demişsin.zerg idinsin didinsin 2ye ayırsın ordusunu saldırsın terran da armored ünitlerle wallamasın lightları direk attacklayıp ölsün sora da üzülsün zerg op vs diye
Sosyal ağlarda paylaş

boxer ortalığı süpürüne kadar şimdilik böyle idare edecez.

alakasız olacak ama boxer repleri izledim bugün. adamın oyunu bariz şu anda herkesten çok çok üstün. az biraz balans gelsin tarumar edecek aslanım ortalığı. 35 yaşına kadar profesyonel olarak e-spor yapacağını da açıkladı ki off.
Sosyal ağlarda paylaş

TheAlterRealm said:

sabonis said:

nerflenebilir diyorsun da zergin ezilmesine oyuncular o kadar alışmış ki zergler ladderda biraz daha fazla maç almaya başladı diye millet op diyor.blizzconda zergler cok mu imba gösterdi kendini final toss vs terran oldu.eu zerg 1.si dimaga ilk turdan terrana yenilmedi mi..baneling roach imba demişsin.zerg idinsin didinsin 2ye ayırsın ordusunu saldırsın terran da armored ünitlerle wallamasın lightları direk attacklayıp ölsün sora da üzülsün zerg op vs diye

bazı noktalarda haklı olabilirsin ama unuttuğun şeyler var.

patch öncesi açıklama yaptı blizzard, zerg hiç de öyle sanıldığı gibi ezilmiyordu. %50 civarındaydı win ratio'ları. ayrıca blizzcon'da zerg finale kalamadı diye güçsüz demek değil. o gün T ve P oyuncuları iyi oynamıştır, Z'ler kötü günündedir. vs olabilir. ben genele baktığımda son zamanlarda T'nin ezildiğini görüyorum sadece bunu dile getirdim.

20 muta ve bling/zling basan bi adama karşı 4-5 thor'un var diyelim yanına 30 marine-10 mara mı basacaksın. yoksa 15 marine 20 mara mı? o muta'lar temizliyor zaten ortalığı eğer marine sayın az ise. yok marine'ler fazla ise de karada ağzına sıçılıyor. zaten mara'lar ile hareket halindeyken marine'lerin etrafını sarılı bırakmak diye birşey yok, illa ki açılıyorlar terrain yüzünden. yine ölüyo marine'lerin bling'lere, en iyi ihtimalle son splash'ten fena damage yiyolar. bi de Z çok büyük iş yapıyormuş gibi anlatmışın. orduyu ikiye bölmek nedir allasen? ben bile bölüyorum dandik bir oyuncu olarak.

roach'a 4 range verdiler iyi güzel ama şu anda ilk 10 dakika içinde bu sayede Z daha iyi baskı yapıyor resmen T'den. wall yıkıyolar çünkü.

son olarak da bling veya colossus/ht ile rakibe saldırmak oldukça kolayken, tank ile rakibin üstüne gitmek ise çok daha zor 4 saniyelik deploy yüzünden. o 4 saniyede bi bakıyosun 40 ling dibine girmiş bile. yani Z ve P'nin rakibin kara ordusuna karşı hayvani bir çözümleri varken, T'nin elinde şu anda öyle birşey yok gibi gözüküyor.

bu anlattığım sorunları elbette üst düzey T oyuncuları aşıyorlar. ama karşılarında da bu sefer üst düzey Z ve P'ler oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...