Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

almanca


niggaknow

Öne çıkan mesajlar

selam,

lise 1 ve 2 zamanında haftada yaklaşık, tam hatırlamıyorum 5 er saat almanca eğitimi görmüştüm. Baya basic şeylerdi. Yani genel olarak bir alt yapı eğitimim bulunmakta almanca üzerine.

Şimdi uğraşım gereği ve sevdiğim için yıllarca yurt dışı ve içinde yaklaşık 13 sene ingilizce eğitimi gördüm ve ingilizcem ana dilim gibidir.

Yukarıdakini show yapmak için yazmadım. Sormak istediğim şey şu;

Almanca öğrenmek istiyorum. Alt yapım olduğundan dolayı çok hızlı bir şekilde öğreneceğimi düşünüyorum. Almanca, İngilizce gibimidir? Yoksa tamamiyle çok farklı bir hikaye mi?

Yoksa alt yapım olmasına rağmen, zorlanırmıyım?
Seri bir şekilde konuşmak için kaç sene çabalamam gerekiyor? Uğraşım gereği okulumda erasmus kordinatörlüğü yapıyorum ve international öğrencilerle çok içli dışlıyım. Öğrendiğim süre zarfı içerisinde , öğrendiklerimi konuşmaya aktarmak öğrenimimi ne kadar hızlandırır?

kolay gelsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani ne bileyim. çünkü ne zaman alman arkadaşlarla takılsam, söyledikleri bir kaç şeyi kapabiliyorum rahatça. kelime seçmek çok basit zaten.

yani 2 sene eğitim ile bu kadar kapabiliyorsam dediklerini, bilmiyorum acaba diye söylüyorumda bakayım.

kursa gidilmesi farz mıdır yani? farz ise nereleri tavsiye edersiniz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ingilizce iyi konusan almancayi da ögrenir.
Ama almancayi bilen ingilizceyi cok daha kolay ögrenir.

Almanca ingilizcenin biraz daha karmasik ve 1 yerine 3 artikel'li olani diyebilirim.

Kimler geldi ögrendi de dedigin gibi iyi ingilizcen varsa rahat ögrenirsin. Almanca konusmalari anlaman normal cünkü kelimeler birnirine cok benzer. Tek anlayamayacagin zaman cekimi olur. "Ich gehe schwimmen" diyosa biri tahmin edebilirsin ki bu adam yüzmekle ilgili bisi diyo, ama simdi mi dün mü yarin mi anlayamazsin.

Uzun lafin kisasi, ögren bir dil bir insan. Dil ögrenmekten cekinme. Her türlü soruna yardimci olurum özel mesajdan ulasabilirsin.

Kolay gelsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hevesli olup, ögrenmek isteyen adama hic bi dil zor gelmez.
yani ilk baslarda sorun yasarsin, hemen catir catir konusmak istersin ama önemli olan da zaten o hirsla daha cok caba göstermektir.
bol bol oku, izle, dinle, merakli ol. imkanin varsa gel almanyaya falan. almanca zor degil.
artikeller, grammatik ilk basta biraz göz korkutuyo ama sanildigi gibi degil konusa konusa cözüyosun bi süre sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eö ne kadar cok istedigine bagli tabi, ugrasabilirsin quantum fizigi icin. burda biraz enthusiasm söz konusu ama, kuantum fizigiyle yabanci dili ayni kefeye komamali =P
ikisinde de ugras gösterirsin, cabalarsin fekat almancada ugras gösterdiginde karsiligini alirsin, kuantum da da eline ..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben fononun kitabıunı aldım.. çıtır çekirdek gibi gidiyor hani ama tabii yanımda direk almanca bilen birşsi var hani kafama takılanı danışaibliyorum

A1-2 kuruna gttim göteye ama gelen hoca çok başarıulı değildi o yüzden evde parçalayayım daha üst kurdan göteye giderim dedim.. üst kurlarda öğrenim daha iyi olur diye düşünüyorum

bir de sokak almancası var.. her şeye "der" artikeli koyuyorlar oluyor fln :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Aklınız fikriniz varsa bulaşmayın, bokum gibi bir dil. Nefret ettim lan. 4 sene almanca gördüm lisede, üstüne deutsches sprachdiplom aldım, 3 aydır almanyadayım, hala oturup iki geyik çeviricek almancam yok, "yeticek kadar" var. Yetiyo yani.

İngilizceyle karşılaştırayım, ilkokul ortaokuldaki sikko ingilizce dersi dışında ders almadım, üni hazırlık okudum ama okula gitmişliğim yok adam gibi ama almancamdan çooook daha iyi ingilizcem net bi biçimde.

Lanet olsun ya. Olm geyik çevirememek ne kötü bişi ya. Millet gülüyo, sen duruyosun böle. Allah belasını versin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...