DareJedi Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Ben her zaman olabiliritesi var gozuyle yaklasirim ama tabiki tum turklerin birlesmesi beklemenemez zaten hic bir ulkenin oyunculari ayni cati altinda degil. Ama bizde bu isi yapabilecek lider vasfini tasayan kisiler pek yok olsa bile o kadar aktif oyuncular degiller. Birde bu liderleri takip edebilecek cesur taban kitle olmasi lazim tabiki. Yada kisisel gelisimlerdede belirtildigi gibi Aktif+Pozitif kisilere ihtiyac var. Bunun icinde Turk insaninin oyun yapisi malesef oncelikle iskya dayali oldugu icin yeni olusumlarinda yerine oturabilmesi adina belli bir sure gecmesi gerekiyo bu surec zarfinda taban kitle hem aktif olmali herseyde hemde pozitif olmali istenilen seylerin surekli degil gecici bir sure icin yapildigini bilmesi gerekir. Herkes Scalar der durur ama bugune kadarki en basarili girisimdi cokusu hizli oldu sadece. Ferhan abinin harcadigi emekleri kimse yabana atamaz kanimca. O kadar cabalara ragmen farkli bir noktaya gelememek oradaki oyunculari soguttu sadece. Ve genellikle arka planda donen kimsenin tamamini bilemedigi bos yere suclamara sebep olan spekülatörlerin deyimi ile balonlarin patlamasi Scalarin dagilmasina sebep oldu. Nitekim oradan ayrilan gruplarin cogu halen birlikte. Yani yapilanin dogru ama isleyisin yanlis oldugunu gosteriyor sadece. Bugune kadar tum birlestirme girisimlerinde rol aldim halen potansiyel var tabiki ama oncelikle oyuncularin paraya doymasi gerekiyor tekrardan boyle birsey denenebilmesi icin birde uzunca calisilmis bir alt yapi tabiki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Çok kafa yoruyosunuz bu işe :) 10 Türkü bir araya toplayıp sorunsuz bir şeyler yapabilmek bile bir başarıdır. Ki bunun örnekleri var yeterince. Sanki herhangi bir milletin tüm oyuncuları bir çatı altında birleşebilcekmiş gibi "neden türkler birleşemez"e sebebler aramayın daha. Scaların yönetiminde aktif olarak bulunmadıki hiç (en azından benim bulunduğum son 1-2 sene kadar) ferhan abi, onun başarısı diyorsun buna. Orda normal kademe oyuncuların ve bir kaç abimizin çok büyük emekleri vardır. Onun dışında ferhan abi arada gelir, "arkadaşlar sabredin morsus mihiyle konustum yakında bizi corp olarak alliance'a alcaklar, yada bilmem ne kadar sistem vercekler bize, NC'ye gircez dayanın. gibi boş vaatler vermek dışında bir şey yapmadı benim gözümde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Iste malesef Scalar 1-2 yillik bir olusum degildi ondan oncesinde kendisinin harcadigi gerek vakit gerek isk gerek bilgi olarak bakildiginda Ahmet, Ferhan, Ali abi gibi buyuklerimizin daha sonrasinda Bahattin abininde katilimi ve alt tabaninda aktif+pozitif oldugu donemlerde Scalar birden gelismeye basladi ancak daha sonrasinda liderlerin kaybolmasi ve tabanida idare edecek bir kimse olmamasindan dolayi Scalar suanki haline geldi. Sen scalara gelmeden oncede orada bir scalar vardi hatirlatmak isterim Mete. Kimsenin emegine saygisizlik edemeyiz kanimca heleki yasca buyuklerse. Yonetim seklini begenmeyenler ayrildi zaten sende biliyorsunki bende dahilim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Scalar ben yokkende olduğu için belirttim zaten yazdıklarım benim dahil olduğum 1-2 sene içindir diye. Onun dışında dediklerin doğruda bende birini değerlendirirken duyduklarımdan değil gördüklerim ve tecrübe ettiklerimden yola çıkarak değerlendirebilirim. Ve ne yazıkki benim olduğum süre zarfında olanlar yukarda yazdığım gibi oldu. Neyse konu dışına çıkıyo mevzu, hadi daha oyundaki tüm türkleri birleştiricez :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uzunelendil Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Valla bakın gaza getirmeyin, wikileaks gibi scalarda gizli kalmış belgeleri açıklattırmayın bana :) Şaka bi yana pazar günü akşam türkiye saatiyle 21:00 RQH'a gelmeyen, cemil ipekçi gibin olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DERT3 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Osmoden'de toplansak önce ordan topluca gitsek olmaz mı_? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Uzunelendil said: Şaka bi yana pazar günü akşam türkiye saatiyle 21:00 RQH'a gelmeyen, cemil ipekçi gibin olsun Yer değişebilir, ben haber vericem salihle konuşup. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaDOnos Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Beni almazlar oraya low secte korsanlık yapalım yarrr! :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 birleşmeyin ya :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 megetege said: Çok kafa yoruyosunuz bu işe :) 10 Türkü bir araya toplayıp sorunsuz bir şeyler yapabilmek bile bir başarıdır. Ki bunun örnekleri var yeterince. Sanki herhangi bir milletin tüm oyuncuları bir çatı altında birleşebilcekmiş gibi "neden türkler birleşemez"e sebebler aramayın daha. Scaların yönetiminde aktif olarak bulunmadıki hiç (en azından benim bulunduğum son 1-2 sene kadar) ferhan abi, onun başarısı diyorsun buna. Orda normal kademe oyuncuların ve bir kaç abimizin çok büyük emekleri vardır. Onun dışında ferhan abi arada gelir, "arkadaşlar sabredin morsus mihiyle konustum yakında bizi corp olarak alliance'a alcaklar, yada bilmem ne kadar sistem vercekler bize, NC'ye gircez dayanın. gibi boş vaatler vermek dışında bir şey yapmadı benim gözümde. bende bu yaklaşımdan bahsediyordum, örneklendirdik. En iyi en birinci benım corpum X bi işe yaramaz, yada x in corpu ne yapıyor ki. Ayrıca Suarka katılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Glatheros said: bende bu yaklaşımdan bahsediyordum, örneklendirdik. En iyi en birinci benım corpum X bi işe yaramaz, yada x in corpu ne yapıyor ki. Ayrıca Suarka katılıyorum. Alıntı yaptığın yazımı 2-3 kez okudum acaba istemeden böyle bir şey mi kastettim düşüncesiyle ama bir türlü bulamadım. Benim yazımdan nasıl böyle bir anlam çıkardın acaba? Avukat olmuşsun daha okuduğun şeyi anlamıyosun, algıda seçicilik yapıosun. :) Suark said: Yani olayı, şu şu regionu almamız lazım çünkü şu şu şu nedenlerden diyip bizi kandırman lazım. Zaten suarkın yazdığına katıldığını biliyodum. Kendi corpuna üye almak için insanları kandırdığını hatırlıyorum hala. Yok bizde (scalar) duzenli roam gruplari, deneyimli FCler vardır, pvpde çok aktifiz, ne biliim gelişmekte olan capital filomuz var, gelmek isteyenler bana convo açsın falan filan. En azından ben doğruları söyleyerek bir grup insanı bir araya toplayabildim. Sadece benim sayemde olmadı tabi, abilerimden de yardım da aldım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uzunelendil Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 megetege said: .... En azından ben doğruları söyleyerek bir grup insanı bir araya toplayabildim. Sadece benim sayemde olmadı tabi, abilerimden de yardım da aldım :) Bana sınırsız farm ve Yöneticilik sözü verilmişti. Hala pvp hala pvpdeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Yakinda sinirsiz yoneticilik sozunu tutucak mete sana sinirsiz pos yoneticiligi vericek surekli doldurucan bi oraya bi buraya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaDOnos Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Suark said: böyle durumlarda sorun üyelerde deilde lider olmaya çalışanlardadır. bir grup insanı para verdikleri zevk almak için oynadıkları bir oyunda herhangi bir şeye mecbur bırakamazsın. Burası askeriye değil bişey değil yani :) anca köle rpsi yapanlar veya kafası çalışmayanlar o yoldan giderler, ben mesela, doğru kararları almadığını düşündüğüm, oyundan zevk almamı engelleyen adamı ister türk olsun ister rus izlemem. Eğer lider olmak istiyorsan, herkezi memnun etmen lazım. Herkesi memnun etmen imkansız, o yüzden kişi sayısı arttıkça insanların bunu düşünmemelerini sağlaman lazım. Yok böyle bir dünya yabancı alliancelarda bulunan ben dahil hangi türk kuralların dışına çıkabiliyor ? Yada hangisi ceolarından ya da fclerinden en azından fleetteyken herkese edilen küfürlerden nasibini almadı. Bariz bir şekilde ve uyarılara dikkate almadan hata yaptığında üzülme bir daha yapmazsın mı deniyor yoksa çeşitli şekilde bu hatası yüzüne mi vuruluyor ? Ama işte onlar yabancı alliance, türk allianceda olmasın böyle şeyler. Bu alliance önemsiz girerkende sadece türk olduğuma bakılıyor çıkarım sonra tekrar girerim ama o birinde referans isteniyor bir ton şey isteniyor bir daha nasıl gireceğim. İstediğimi yapım türk alliancın büyümesi yer sahibi olması ya da oyunda bir prestij sahibi olmasından banane. Ben tüm uyarılara rağmen her türlü hatayı yapım ama bana karışan olmasın. Bu kafa yüzünden birleşemiyoruz biz yabancı bir alliance girildiğinde her şeye uyuluyor ama türk alliance ı olduğunda hiç kimse hiç bir şeyi sallamıyor. Yabancı allianclerda ceolarını ya da fclerini gördüklerinde bir tekmil vermedikleri kalan türklerin, türk allianceda her türlü hatayı ve saçmalığı yapmalarına göz yumulmasını istiyoruz. Yabancı Fc azarlarsa gururumuza dokunmaz ama türk fcsi ufak bir uyarı yaparsa gururmuz kırılır oyuna küseriz. Olayın özeti bu. Bu da bu oyunla alakası olmayan sosyolojik bir konu bence. Türk allianceda lay loy lom yabancı allianceda dını nı nı nı nı nıı (terminator soundtrack :D) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 megetege said: Glatheros said: bende bu yaklaşımdan bahsediyordum, örneklendirdik. En iyi en birinci benım corpum X bi işe yaramaz, yada x in corpu ne yapıyor ki. Ayrıca Suarka katılıyorum. Alıntı yaptığın yazımı 2-3 kez okudum acaba istemeden böyle bir şey mi kastettim düşüncesiyle ama bir türlü bulamadım. Benim yazımdan nasıl böyle bir anlam çıkardın acaba? Avukat olmuşsun daha okuduğun şeyi anlamıyosun, algıda seçicilik yapıosun. :) Suark said: Yani olayı, şu şu regionu almamız lazım çünkü şu şu şu nedenlerden diyip bizi kandırman lazım. Zaten suarkın yazdığına katıldığını biliyodum. Kendi corpuna üye almak için insanları kandırdığını hatırlıyorum hala. Yok bizde (scalar) duzenli roam gruplari, deneyimli FCler vardır, pvpde çok aktifiz, ne biliim gelişmekte olan capital filomuz var, gelmek isteyenler bana convo açsın falan filan. En azından ben doğruları söyleyerek bir grup insanı bir araya toplayabildim. Sadece benim sayemde olmadı tabi, abilerimden de yardım da aldım :) yahu scalarda duzenli roam gruplari vardi. sen ve salih yapiyordu bunlarida. gelisen cap filomuzda vardi bende cap vardi mesela o donemde, gene bir kac uyede daha cap vardi. ne yalanindan bahsediyorsun anlamadim. sende capital yoksa capital kimsede yok demek olmuyor. yazini sen guzel oku. Ferhan abi birsey yapmadi baskalari yapti diyorsun. o baskalarida kendi corpunun ceosu directoru vs. neyse uzatmiycam, cunku senin yalan soylemedigine inaniyorum. egon o kadar buyukki, gercekle basedemeyince zihnin bir senaryo yaratiyor ve olaylari gercekten anlattigin sekilde inanip yasiyorsun. cok uzgunum senin icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Glatheros said: yahu scalarda duzenli roam gruplari vardi. sen ve salih yapiyordu bunlarida. gelisen cap filomuzda vardi bende cap vardi mesela o donemde, gene bir kac uyede daha cap vardi. ne yalanindan bahsediyorsun anlamadim. sende capital yoksa capital kimsede yok demek olmuyor. İşte bilmeden konuşmak nelere kadir. Sen Scalar üye alıyor adı altında corpuna adam aramak için bu foruma başlık açtığında Salih Scalardan çıkalı 2 ay olmuş, bizlerinde Scalardan çıkçağı belli olmuş, 4S ten onay bekliyoduk. Taşınma işleriyle uğraşıyoduk. O bahsi geçen capital filosunun nerdeyse tamamınında bizimle çıkıcağı biliniyordu. Glatheros said: yazini sen guzel oku. Ferhan abi birsey yapmadi baskalari yapti diyorsun. o baskalarida kendi corpunun ceosu directoru vs. Valla o başkalarının kim olduğuna hiç değinmemiştimde, senin o "birşeyler" yapan başkaları olarak beni ve çevremi görmen gururumu okşadı :) Scalarda 4-5 corp, bizim dışımızda da bir sürü adam vardı, ben emeği geçen herkezi kastetmiştim. Glatheros said: neyse uzatmiycam, cunku senin yalan soylemedigine inaniyorum. egon o kadar buyukki, gercekle basedemeyince zihnin bir senaryo yaratiyor ve olaylari gercekten anlattigin sekilde inanip yasiyorsun. cok uzgunum senin icin. Hayatımda ilk defa biri bana egon çok büyük dedi :D Beni tanıyanlar, veya benle beraber oyun oynayan arkadaşlarım öle olmadığımı bilir, senin ne bildiğin(-i sandığın), düşündüğün pek umrumda değil. Not: Durduk yere benim yazımı alıntılayıp bana laf attın yine en başa döndük :) Her seferinde senle alakalı bir yazmadıkca bana laf atma diye seni uyarmaktan sıkıldım artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hastadam Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 türkleri birleştirmek için niye bu kadar uğraşıyosunuz arkadaşlar, gerçekten anlamıyorum. biz ilk reel hayatta birleşelim, sanalı sonra hallederiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 double post filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Glatheros said: sizofreni... o topici actigimda siz scalardaydiniz. belki gideriz bilmemne muhabbetleri geciyordu. kaldi ki fleet olusturulmak istenirse olusturulurdu vs. seninle seviyeli bir tartisma yapmak cok zor. sebebini acikladim polemik yapmiyacagim. egonun kucuk oldugunu soylemene ise cok guldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Algıda seçiciliğe devam ediyosun. 1-Scalarda değildik demedim. Okuduğunu anlamakta neden bu kadar zorlanıyosun anlamadım. Salih scalardan çıkalı 2 ay olmuştu (emplyment historyden kontrolunu yapabilirsin), bizde scalardaydık fakat çıkıcağımıza karar vermiştik. 2-Egom küçük demedim, senin dediğin kadar çook büyük değil dedim. Gülcek bir şeyler bulabilmek için kasıtlı yanlış okumaya çalıştığını düşünüyorum artık, yoksa bi insan bu kadar.. nese :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cnpp Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 gerçekten birleşicek adam var mı yaw, birleşme yanlısı olanlar şu foruma gerçekten, eğer bir türk birliği kurulursa"BEN BİR TÜRK BİRLİĞİ KURULURSA İÇİNDE BULUNDUĞUM X CORPUNDAN NE PAHASINA OLURSA OLSUN AYRILIP TÜRK BİRLİĞİNE KATILIRIM" diyen kaç kişi var allah aşkına (kimin kuracağı filanda önemli değildir üyeler sonrasında oy birliği ile bir lider seçerler) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 abi kiz lazim kiz turklerin birlesmesi icin anlamadiniz hala olcak sole 10-15 bayan player onlar nerde tum turkler orda gayet oteki dandik mmo gibi olucak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 cnpp said: (kimin kuracağı filanda önemli değildir üyeler sonrasında oy birliği ile bir lider seçerler) Bu aşamada dağılır zaten herkez :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar