Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dragonlance Oynu niye yok?

Suark

Öne çıkan mesajlar

dusundumde rpg uzerine kurulu baba oyunlar genelde forgotten realms'da geciyor..tamam dunya super falan filan ama neden dragonlance de gecen duzgun bir oyun yok?bana kalırsa buyu bakımından dragonlance daha iyi (daha agır oluyor ordakı buyuculer ve daha karızmatık oluyorlar).
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonlance böyle bir oyunun gereksinimlerini karşılayabilecek ölçüde Hack'n Slash öğelerine sahip değil.

Arabesk/epic role play ağırlıklı bir adventure üzerinde çalışılabilir fekat.

Denenmedi mi peki? tabii ki denendi. ... of krynn serileri yapılmıştı vaktinde ssi tarafından. ve ancak facia olarak değerlendiriyorum ben bu oyunları. Dargard keep'in altında bir adet tarrasque (?!?!?) ve zibil tane Lich lord neyin vardı (mış yani. -allahtan- ben oynamadım.) :-p [signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher

[Bu mesaj Grudge tarafından 09 Mayıs 2004 14:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanında DL de geçen birkaç oyun yapmış adamlar. Bilmemne of Krynn serisi. Ama artık yapmıyolar. Bunu birçok sebebi olabilir. Birincisi bu setting in kapatılmış olması. İkincisi yeni yapılacak oyunun tutmayacağı düşüncesi, çünkü DL wizards ın gözünde unutulan settignler arasında. Üçüncüsü de lisans sorunu, çünkü birkaç senedir DL lisansı satıldı, satıalcak gibi oldu ve en sonunda Sovereing Press (Sahipleri: Larry Elmore, Margaret Weis ve Tracy Hickman) adında bir firmada kaldı. Artık yapmak isterlerse onlar yapacak. Ama yapacaklarını sanmam çünkü Sovereing Stone adında yeni bir setting üzerinde çalııyolar ve öne çıkarmak istedikleri birşey olursa bu olacaktır.

Ayrıca DL Low-Magic bir dünyadır. FR gibi High-Magic değildir. Yani büyü açısından görebileceğin en zayıf yerlerden biridir. Büyü yapmak zor ve yorucudur, büyülü eşya nadir bulunur...

Son bir ayrıntı:Takhisis (Tiamat) ve Paladine (Bahamot) FR kitaplarında "diğer önemsiz tanrılar" kısmında geçer. Yani DL yazıf bir dünyadır. (dünyayı kötülemiyorum, yanlış anlaşılmasın)
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonlance oyunu var. Ancak abandonware artık onlar, birçok kişi bu yüzden dl oyunu hiç yapılmadı sanıyor..

Ancan soru "neden yapılmıyor" ise,
Dark Sun için oyun neden yapılmıyorsa, Dragonlance için de o yüzden yapılmıyor..
Yukardakilerin dediği gibi kapatıldı, unutuldu yok..
Oysa Dark Sun'da Morrowind tarzı bi oyun süper olurdu..

Ayrıca Dragonlance dünyasında en güçlü kişi Raistlindir. (gördüğüm kadarıyla)
o da 25. level mage idi.
25. level mage olup dünyayı yoketme aşamasına kadar geldi.
Tanrıları bile yendi.

Ee, 20 Level Paladin / 20 Level Monk /bilmemkaç level hede hödö tanrıların dolaştığı bir setting varken, Dragonlance tanrıları niye yazılsın kural kitaplarına...[signature][hline]öl Bonecrusher öl öl ÖÖÖÖLL!
Sosyal ağlarda paylaş

Dragon Lancein bi oyunu vardı ama basit yani disket oyun ejderhaların tepesine binip diğer ejderhaları dürtüyodun elindeki çubukla(mızrakla) aslında o tip bi oyun yapsalar iyi grafiklerle zevkli olur ama asıl gruptan biri olmuycan ya büyücülerden ya solamnia şovalyerinden falan olucaksın arada sıradada o grupdaki tiplerle karşılaşıcan falan... zevkli olabilirdi[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

Raistlin tanrılığı oynamaya LvL 15 civarı başlıyor. Serinin sonunda 20 ye yalaşıyo.
Tahimince Yaz Alevi Ejderhalarında da LvL 20 olduğundan tanrılar onu dünyadan uzaklaştırıyo, kendi yanlarına alıyo.

War of Soul serisinde ise büyü tanrılarının hissedemediğini büyüyü hissederek tanrılardan bile güçlü olduğunu gösteriyor!! Yani görünen o ki DL tanrıları ortalama LvL 15 civarı oluyor.

Ayrıca kendi dünyasının en baba tanrısı olan paladine ın avatarı olan fizbanın yapabildiği en güçlü büyünün fireball olduğu düşünülürse fazla söze gerek olmadığını düşünüyürum.
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonlance zaten bır masaustu oyununun kıtap halıne gecırılmesıdır.Ama bılgısayar oyunu olarak cıkması zor cunku....cunku eeee...BEN BIR DAHA' o yaz olmadık derecede sıcaktı yanı o kadar sıcaktıkı maşşaklarımız omlet oldu'GIBI bır yazıyla karsılasmak ıstemıyorum oynamam yanı...

Bide Raist lvl 20 olabılır mesela lvl 3wiz/17 acm gibi biseydır olur yanı..[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others.

Khelben 'Blackstaff' Arunsun
Sosyal ağlarda paylaş

iyide ordakı tanrıların gucunu buyu yapma yetılerı ya da fiziksel gucleri belirlemiyor.ki bence bir tanrıyı fiziksel olarak degerlendımek cok yanlıs..
ornek hatırladıgım kadarıyla elminister'da mystra diye bir tanrıca vardı;bir kac kez olmustu ve direk kombata giriyordu.yani bir tanrının direk kombata girmesi sacma degilmi?koskoca tanrısın hala kalkmıs buyu sallıyorsun.yanı bence bır tanrının olaylara mudahalesı rastlantılar yaratmak;olayları kurgulamak seklınde olmalıdır..
Keşke oynu olsaydı .
ben bir buyucu manyagıyım ama bg2'dekı buyuculerle ya da icewind deki buyuculerle oynamak gercekten sinirimi bozuyor;cunku bu adamlar saga soga habire buyu atıyorlar. (ozellikle elministerda buyuculerden tıksındım;hepsi cok mal :)).
buyucu dedigin biraz agır olmalı ,herseyden once aklını kullanmalı ve olabildigince az buyuler yollamalı(ama okkalı duruma uygun buyuler).. keske yapılsa.... neyse saolun icimi doktum :)..
Sosyal ağlarda paylaş

Yok hayır demek ıstedıgım oydu..Lvl 40 mage olucagına 'chaos,raıst,bide tarıhcı kaldıgında'lvl 17 acm olsun cok daha ıyı nasılsa dragonlance orası olur yanı ole seyler...
o yaz cok sıcaktı hıc olmadıgı kadar hanı o derece...[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others.

Sosyal ağlarda paylaş

bir insan nasıl level 3 mage,
buna karşın level 17 archmage olur bana söyler misin?
kuledeki baş büyücüler archmage olur..
kuledeki baş büyücü olmak için de 17-20 bi magelik gerekiyor..

sen ister raist ister harry potter yap, hiçbirinde mümkün değil böyle bişi..
Sosyal ağlarda paylaş

Soledıgın bu seylere katılmamak elde degıl ozellıkle Elm ve Haraster ın bıle 3 5 acm levelı oldugunu dusununce,ama ılla karsındakını zor duruma dusurmeye calısmadan once ıyıce bı okumak lazım oldugunuda unutma bak ne demesım 'Orası Dragonlance olur bole seyler'FR de yada herhangı d&d settınglı bır seyden bahsetmıyorum.Raistlin son halıyle elm khelben haras hepsını aynı anda toplar cıkartır.Yoksa bızde bılıyoz neyın nasıl oldugunu !![signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others.

Sosyal ağlarda paylaş

ya sen anlatamadın ya da ben anlatamadım..
"The One" halinden mi bahsediyorsun?
BonePART'ın dediği gibi level 40 mage o hali..

ha yok, The One halinden önceki halini söylüyorsan (benim dediğim hali) level 20 mage..
ancak burası Dragonlance de olsa bazı mantık olayları var.
Hiç bir level 3 büyücüye kulenin baş büyücülüğünü yaptırmazlar.

Ayrıca D&D 3e kural kitabına bakarsak, Archmage olmak, über mage olmak olmadığını görebiliriz.
Hem 17 level mage olman gerekiyor,
öyle über özellikler de eklenmiyor..

level 17 archmage / level 3 mage olayıyla raistlinin überliğini anlatmaya çalışmışsın da,
benim demeye çalıştığım olay şu: archmage, baş büyücü demektir, über büyücü değil.
Dragonlance'te baş büyücülere sadece archmage classı verebiliriz (BonePART benden daha iyi bilir, elinde kural kitapları var, en doğrusunu bakıp o söyleyebilir)

bir de benim düşüncem şu:
bir insanın archmage olmasından önce büyüyü iyice öğrenmesi gerekir, bunun için de en azından lvl 15 olması gerekiyor.
Raistlin de bana göre, kendi kulesine yerleşip kendisi araştırmaya başladığında archmage leveli almaya başladı..
Sosyal ağlarda paylaş

Elminster derken anladığım kadarıyla "Elminster, Making of a Mage" kitabından bahsetmiş arkadaş.

Burda bahsedilen tanrıların seviyesi şudur olayı onların avatarları için geçerli bir durum. Okuduğun kitaptaki Mystra da kendisi değil avatarı oluyo. Kendisi gelmesi için bi sebep yok çünkü.
Ayrıca tanrılar da gayet canlı varlıklardır, hasar alır, hasar verirler. Temsil ettikleri bir düşünce vardır ama bu demek değildi kki onlar o düşüncenin kendisi olacaktır diye.
Mesela Mystra büyü der başka bişi demez ama kendisi yaşlı başlı bi kadındır form olarak. Yada Paladine abimiz de böle beyaz renkli hoş bir ejderhadır. Ama dünyada fizban olarak gösterir kendisini, o kendi bileceği iş.
Bu arada tanrının avatarı ölünce tanrının kendisi de yok olmaz. Mesela Paladine (Fizban formundayken) hatırlarsanız yüksekten düşerek ölmüştü bir kez. Elmy nin kitabında da Mystra ölüyodu galiba bikaç kez...
Sosyal ağlarda paylaş

Bence Raistlin hiçbir döneminde LvL40 olmadı. Nerde yazıyo bu? Tanrı olduğu dönemde de tanrı olmadan önceki LvL neyse o olmalı.
Diyelim ki Divine Rank kazandı o dönemde. Kendisine inanacak kişi yok ki. Nası oluyo da güçlenmeyi başarıyo? Paladine, Takhisis gibi herkes tarafından bilinen ve inanılan tanrılar bile LvL25 iken Raistlin in boş bi dünyada onlardan güçlü olmasına imkan yok.

Bu arada DL de Archmage yok. Bu class ın ilk çıktığı yerin FR Camp. Setting olduğunu hatırlatırım.
Ayrıca DL deki kule büyücüleri kadar ezik büyücü yoktur bu alemde. İstediğin kadar yüksek seviye ol, 3 tane okul kapatmış büyücüye adam demem ben. Büyülerin 2/5 si gitmiş, bi de archmage mi alyosun...

[Bu mesaj Dilbao tarafından 10 Mayıs 2004 15:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

E elbette Raist ın asmıs halınden bahsedıyorum.Ondan oncekı neydıkı zaten kuleyı ele gecırmeden once hastalıklı max lvl 8 bı buyucuydu.Dragon orbtan sonra hafıften guce erısmeye basladı kuleyı ele gecırdıgın lvl 20 bı buyucuydu (FR standardlarına gore)Zaten fistanla carpısması ortamı dagıtması bu olaylardakı d&d settingine gore olan lvl ı tahmın dısıdır bende buna ABARTI olarak lvl 3wiz/17 acm dedım gucu ıfade etmek ıcın.Yoksa acm olmak ıcın sapık gıbı feat e ıhtıyacın var zaten bır coguda 3.5 dakı gıbı epıc ınt,epıc spell foc felandır.[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dilbao, 10 Mayıs 2004 15:25 tarihinde demiş ki:
Bu arada tanrının avatarı ölünce tanrının kendisi de yok olmaz. Mesela Paladine (Fizban formundayken) hatırlarsanız yüksekten düşerek ölmüştü bir kez. Elmy nin kitabında da Mystra ölüyodu galiba bikaç kez...

nasi yok olmaz?
avatar series yalan mi peki?[signature][hline]says the rhino...
Sosyal ağlarda paylaş

Yok fizban olmuyor :).sadece tuy oluyor :)..
oturdum dun evde neden bir oyun yapılmadıgını ıyıce dusundum. ve bence nedeni su.
DL'de buyuler asırı guclu;yanı bırı savascı olmaya kalksa istersen level 30 olsun baba bir buyucuye karsı hic birsey yapamıyor..
bu arada raistlin tanrı olmadan once tanrılardan guclu degil dikkat ederseniz takhisis'i dunyaya yanı kendı duzlemıne cekmek istiyor yanı neymıs?raistlin takhisisi oldurmeden once o kadar guclu degil.
bu arada buyulerle ilgili ornek:
mystra(bildigim bi bu var birde drizzt'teki tanrılar var;FR yazarları (salvatore dısında) pek hosuma gitmiyorda ) bir duzine arbaletci tarafından olduruluyor..
gelelim raistlin tanrı olmadan once ordusuyla cuceleri kusatıyor,cuceler yuzlerce ok atıyor raistlin sadece elini kaldırarak tum okları kul yapıyor:)..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...