Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

otelcilik ile ilgili bir soru


gecko

Öne çıkan mesajlar

bir restoranda garsonsunuz
masaya bir çift geliyor, şarap siparişi veriyorlar
hemen efendim diyip getiriyorsunuz gösteriyorsunuz
müşteri onaylıyor
tak, açıyorsunuz orada döküyorsunuz son onay için
şarap 2400 euro bu arada
adam bir fırt alıyor, ben bunu beğenmedim/onaylamadım başka getir diyor
şimdi, siz garsonun yerinde olsaydınız ne yapardınız? (işi başkasına atmak yok görev sizde)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:

şişeyi açtırdıktan sonra değiştirme imkanı yok. Ucuz otelleri bırak uluslararası zincir otellerde bile böyle bişey söz konusu olmaz. O şişenin parası yazılır adama gidersin yeni bi tane getirirsin.


this!

hatta önce etiket gösterilir,
-hangi üzüm
-kaç yılı
-hangi bölgenin mahsulü

olduğunu müşteri görür ve bunları gördüklten sonra açtırırsa şarapı ve şarap sirkeleşmemişse, ki büyük zincir otellerde bunun olma ihtimali yok, müşteri o şarabı açtırırsa parasını öder. "ya bu çok odunumsuymuş ama ben daha yumuşak bir içimli şarap istiyorum" diyen adama da "o zaman anlıyormuş gibi niye etikete bakıyorsun tarram! sorsan söylerdik eşek sıpası" diye çıkışırlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tadım olayı genç şaraplarda uygulanaibliniyor keza mantarı açılıpda havayla temas ettikden sonra şarabın tadında belirgin bir değişme olur ayrıca sirkeleşme süreci de başlar o yüzden mesela bugün 2003 mahsulü bir şarabı taddıramazsın

zaten tadım işi genelde doğrudan üretim yapılaiblinorsa yapılıyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

himm, cevaplar güzel. topikten sonra tecrübeli bir arkadaşıma sordum çok çakalca bir cevap verdi, hatta böyle bir olay başına gelmiş ve bu yöntemle çözmüş olayı. paylaşayım, birlikten kuvvet doğar :

müşteri çift, yani yanında bayan var. bu yüzden ben böyle kaç tane şaraplar açtıyorum hihoyayat havası atmak için yeniden şarap getirtiyor, beğenmediği için değil.

bu yüzden, mantar atılmıyor tabii ki, çaktırmadan mutfağa dönülüp mantar takılabildiği kadar takılıyor, şarap tekrar geri götürülüp sanki yeni açılıyormuş gibi yapıp tekrardan dökülüyor. adam bunu da beğenmezse gel beni şey yap dedi arkadaş sonra onu söylemeyeyim de.

zaten şarap açıldıktan sonra önce azıcık kovaya, sonra da bardağa 3/1 oranında döküldüğü için müşteri pek çakmayacak, 2400 euro luk şarabı tekrar açtırdığı için süper bir artislik yapacak ve şarabı geçen sefer beğendiği halde beğenmemiş gibi yaptığı için tamam diyip bitirecek olayı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

müşteri o şarabı açtırırsa parasını öder. "ya bu çok odunumsuymuş ama ben daha yumuşak bir içimli şarap istiyorum" diyen adama da "o zaman anlıyormuş gibi niye etikete bakıyorsun tarram! sorsan söylerdik eşek sıpası" diye çıkışırlar


Bu hakikaten böylemidir? Çok fenaymış AHahAHhahah. içelim bari geleni.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...