samaella Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 yok baya baya sallanmış bu sefer ama. Açılışta da aynı halt olduydu. Köprünün açıldığı gün halk o kadar yoğun bir ilgi gösterdi ki, onbinlerce kişi aynı anda köprünün üzerinde Asya’dan Avrupa yakasına doğru ve bir süre sonra da her iki yakaya doğru karşılıklı yürümeye başladı (Köprüyü ertesi günü çalacaklar (!) ya, onun endişesi herhalde, “Aman köprünün başına bir şey gelmeden, bir an önce ben de üzerinden bir kere geçeyim bari” psikolojisi). Açılış şerefine araç yolundan da yayalara yürüme izni verilince, köprünün üzerinde yaya adımlarının çokluğu ve bu yoğunluğun homojen olarak köprünün tüm yüzeyine yayılması sonunda rezonans artışı had safhaya girerek, köprü salıncak gibi sallanmaya başlayınca, daha ilk günden köprümüz çökmesin korkusuyla, derhal yaya geçişine son verildiğini gazeteler günlerce yazdılar...(Gerçekten de lastik tekerlekli araçların geçişleri yerine onbinlerce adımın aynı anda zemine yaptığı darbesel etki, lastik tekerlekten çok daha fazla tehlikeye yol açar, salınım artmaya başlayınca da bunun sönümlenmesi oldukça zordur, hızla sallanan salıncağın uzun süre sonra yavaşlayarak durması gibi)... Hatta yanlış hatırlamıyorsam, gazetelerde şu örnek verilmişti: “Köprüden arka arkaya tanklar geçse o derece risk oluşturmaz ama, bir tabur asker uygun adımla köprüyü geçmeye çalışırsa, bu daha büyük tehlikedir.” Ayakların aynı anda yere vurması yüzünden... http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=12604
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Köprünün sallanması normal korkmaya gerek yok yıkılır diye AMA benim korkum o direklerdeki armatürlerin milletin kafaya düşebileceği idi.
RRa Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 yav tamam yıkılmaz tamam başımızada düşmedi tamam sallanmasıda doğasından da ama bir bakanda çıkıpta böyle ilkokul 2 seviyesinde açıklama mı yapar
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 abi ne diyecek ki.. insanlara salınımdan falan mı bahsedecek? m2'ye düşen yük köprü için öngörülenden fazla düşmüş. ama hani bi yere kadar dert bu. gerekli ölçümler yapılır. ayrıca bu köprü üstündeki aletler 1-2senedir çalışmıyor olması lazım :D birisinin doktora projesinde kullanıldığını hatırlıyorum. sonrasında kayıt var mı emin değilim. sıkıntı rezonans burada işte. ha v askı çubuklarına ve bağlantılarına, bağlantılara falan bakılır da bunun zaten düzenli yapılması lazım lol yeni bişi değil hani o değil de bunun hesabını yapar adamları belli sayılarla ve aralıklarla yollarsın, olur biter. her neyse, bakan anneye anlatır gibi anlatmış. saçmala yok fazla.. elentrinikis direkleri ise fail olmuş hafiften benzetme de tutum da. keza absolut'un dediği de doğru.
Darqainu Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Bence cahilce muhalefet olmak icin muhalefet olmayi keserse insanlar hayat daha guzel olabilir.Gormeden bilmeden sovmek yerine azcik saksiyi calistirsalar. Ayrica bakan`i gorsem tanimam adini da bilmem ama adam 70milyonluk bir kitleye aciklama yapiyor ki bunlarin arasinda Pisuar`i tanimayip sican da var (evet gordum!).Haliyle o da cocuga anlatir gibi anlatmis biraz abartmamak lazim
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 eLEKTRİK DİREKLERİ ASLINDA BİR YERDE DAMPER GÖREVİ GÖRMÜŞDE DENEBİLİR. pardon caps. Ters sarkaç olarak sallanıp daha fazla artabilecek salınımı durdurmuşlardır.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 AKP nin kitle eğitim politikasına DNS değiştirme kursundan sonra rezonansı kavrama da eklenecek sanırım bu gidişle :D
sandalye Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Darqainu said: Bence cahilce muhalefet olmak icin muhalefet olmayi keserse insanlar hayat daha guzel olabilir.Gormeden bilmeden sovmek yerine azcik saksiyi calistirsalar. Ayrica bakan`i gorsem tanimam adini da bilmem ama adam 70milyonluk bir kitleye aciklama yapiyor ki bunlarin arasinda Pisuar`i tanimayip sican da var (evet gordum!).Haliyle o da cocuga anlatir gibi anlatmis biraz abartmamak lazim Pisuarı bırak adamlar Bakan ismini bilmiyor.
Mortyr Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Sufi said: ama sana bakan olmuş acı ama gerçek
Öne çıkan mesajlar