Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Formatlanmıs Pc'den Mail Kurtarma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bütün Mail dosyasını kurtarman lazım onun için. Öncelikle kesinlikle o HDyi kullanma yoksa uzerine data yazılması ve hepsini kaybetme riskin var. Sonra data recovery software lerinden biri ile deneyebilirsin.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Bütün Mail dosyasını kurtarman lazım onun için. Öncelikle kesinlikle o HDyi kullanma yoksa uzerine data yazılması ve hepsini kaybetme riskin var. Sonra data recovery software lerinden biri ile deneyebilirsin.

Abi Notebook aslında ekstra kötü dimi durum. Bi kaç program deniyorum şu an ama yalan oldu heralde. Acaba bu mail adresinin bir server i olabilir de orda depolanıyo olabilirmi peki?
O şirketin bi verideposu fln. Yada sitenin.
Mesaj tarihi:
o yedekler, tabi ulaşabilirsen, sadece server da duran mailleri kapsar. kendi hardiskine aldıklarını kapsamaz. ki server da duranları da yeni outlookundan bağlandığın zaman alabilirsin zaten.
Mesaj tarihi:
outlook express değil de outlook xp / 2003 / 2007 / 2010 kullanıyordu isen serverda yedeğin vardır. (en azından önemli bir kısmı serverda vardır.)

ama eğer outlook express, windows live mail vs. gibi zibidi programları kullanıyosan veri kurtarma programından başka çaren yok. aynı şeyi kendim yaşadım, dalgınlığıma gelip mailları yedeklemeden format atmıştım :D

diske bişey yazmadan recuva gibi bişeyle kurtarmıştım (saatler alıyor) ama mailların klasör yapısı bozulmuştu tamamen. giden gelen gidecek spam vs. herşey bir aradaydı. orda da thunderbird ve eklentileri imdadıma koştu. baya bi kolay oldu recovery sonrası düzenlemek.
Mesaj tarihi:
abi kullandıgın maile bakar o is. sonucta outlook express, oulook 200x gibi programlar goruntulemeye yarar sadece. ayrıyetten bilgisayarında kopyalarını tutar maillerin. ama kullandıgın server hepsini tutar ve sen silmedigin surece de kalır. onemli olan mail hizmetini nereden alıyorsun.
Mesaj tarihi:
yahu bozulmus belki de, formatlanmıs diskten veri kurtarmanız icin bahsettiginiz yazılımların formattan once kurulmus olmaları gerekmiyor mu? yoksa imkanı yok donduremezsin yani, mantıklı bir acıklaması varsa anlatın, kafam almadı benim.
Mesaj tarihi:
formatlı veri diye bisey mi var abicim? format demek kalıcı olarak ucurmak demek. ben format attıktan sonra eski verileri depolayabilir mi disk? ben bilgisayara 10 kere format attım, hangisini geri getirecek?
Mesaj tarihi:
toggie said:

yahu bozulmus belki de, formatlanmıs diskten veri kurtarmanız icin bahsettiginiz yazılımların formattan once kurulmus olmaları gerekmiyor mu? yoksa imkanı yok donduremezsin yani, mantıklı bir acıklaması varsa anlatın, kafam almadı benim.

Yok gerekmiyor. Formattan sonra üstüne bişi yazılmadıkça saklamaya devam ediyor hdd. Sadece programsız göremiyoruz o dataları.

restorationdan acayip memnun kaldım ben wow gibi yüksek boyutlu bir klasörü kurtarmıştım bununla.
Mesaj tarihi:
tabii hard format değilse. toggie, hani şu "quick format" seçeneği var ya, işte o sadece clusterları "formatlıdır bu aabey" diye işaretlediği için içerisinde veri aslında kalmış oluyor. yeni bişey yazılacağında sistem aha formatlı cluster buldum diye yazınca eski veri gidiyo. her formattan kurtarılamıyo yani, ama quick formattan falan kurtulabiliyo.
Mesaj tarihi:
toggie said:

önceden kurmaya gerek yok. hatta ben portable versiyonu kullanmıştım kafadan kurulm yok zaten onda.
Mesaj tarihi:
heh, hatırladım. kullandığım en iyisi buydu:
http://trinityhome.org/Home/index.php?wpid=1&front_id=12

kendisi usb stickten veya cd den işletim sistemi gibi çalışıyor. böylece veri yazıp data bozmuyor hiç bir şekilde. daha bir sürü şey yapıyor. biraz karışık gibi görünsede biraz çözdükten sonra çok kolay geliyor. vista da passwordu bilinmeyen bir bilgisayardaki bütün verileri kopyalamıştım sayesinde.
Mesaj tarihi:
toggie said:

formatlı veri diye bisey mi var abicim? format demek kalıcı olarak ucurmak demek. ben format attıktan sonra eski verileri depolayabilir mi disk? ben bilgisayara 10 kere format attım, hangisini geri getirecek?

Format attıgın zaman ilk ve son sektorler siliniyor sadece sistem diski bos goruyor ve ustune yazıyorsun. Recuva veya benzer programlarla burdaki son verileri kurtarabiliyorsun.
  • Yeni Oluştur...