Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

World War 3

Exodous

Öne çıkan mesajlar

Size şimdi insanların kendilerine aşırı güvendiklerinde başlarına neler gelebileceğini kısaca anlatacağım. Aslında kendine güvenmek, gelişmiş ve oturmuş bir karakterin belirtisidir ama aşırı olduğunda bunun adı kibirdir. Neyse hikayemize dönelim.

25 Ekim 2010 pazartesi günü, 15 kişilik bir roam grubuyla gezerken intel geldi. İntele göre, bize 16 jump ötede bir düşman Nyx'i yakalanmıştı. Onun patlatılması için yardım isteniyordu. FC'miz fileetin yönünü direk olarak o tarafa çevirdi. Son hızla bölgeye doğru yola koyulduk. 7-8 jump kalmıştı ki, yine intel geldi ve Nyx'in oyundan çıktığı söylendi. Tabii hepimiz çok üzüldük. Ama yine de o yöne doğru gitmeye karar verdik. Zira, o sistemde bulunan diğer düşmanlarla kapışabilirdik. Yolumuza devam ederken, gelen intel bizi havalara uçurdu. Kendine aşırı güvenen Nyx, tekrar oyuna girmişti. Büyük ihtimalle, o sistemde kendine düşman olan kimsenin kalmadığını düşünüyordu. Ama yanılmıştı. Nyx tekrar bublelere yakalandı.

Bölgeye vardığımızda, 6-7 geminin Nyx'i yakaladığını ve vurmaya devam ettiğini gördük. Biz de olaya dahil olduk. Ben Curse kullanıyordum. Yapabileceğimi yaptım ve 3 medium neutumu ve dronelarımı Nyx'e yönlendirdim. Tabii Nyx'teki 2 large smartbomb dronelarımın alayını patlattı. Neutlamaya devam ettim.

Bu arada, bir iki düşman gemisi, büyük ihtimalle Nyx'e yardım etmek için geldi fakat anında instapop oldu. Tam bu sırada Nyx pilotu tekrar logoff oldu. Nyx'i patlatmak için önümüzde sadece 15 dakika vardı.

Bu sırada çok yakındaki deployment bölgemiz Odebeinn'den yeni bir fleet yola çıkmıştı. Bizim amacımız, o fleet gelene kadar Nyx'i tutmak ve olabildiğince hasar vermekti. Bir iki kere primary oldum ama 2 logi beni ayakta tuttu; patlamadım.

Tam bizim ikinci fleet bölgeye varmak üzereydi ki, düşman fleeti de giriş yaptı. Biz bu arada Nyx'in armorunu yüzde 30'a düşürmüştük. Kalan süre ise çok kısıtlıydı.

Benim çok fazla şansım yoktu. Keza Curse'üm yine primary oldu ve bu kez gelen kalabalık fleet karşısında logiler de bir şey yapamadı. Direk patladım. Hatta podkill oldum.

Neyse ki bu sırada bizim yardımcı kuvvetler yetişti. İlk hedef Nyx'ti. 1-2 dakika içinde Nyx'i patlattılar. Sonra da düşman fleetine dalmaya başladılar. Sonuç aşağıda görüldüğü gibi muhteşemdi. Nyx, 20b'yi geçen zararıyla, killboardımızın süsü oldu.

Nyx'in ölümü.
Sosyal ağlarda paylaş

Ruslara karşı yürüttüğümüz campaignde gerçekleşen 2 ç büyük savaş bugün oldu. Localin 1070'leri gördüğü (ve lagın uçtuğu) savaşın raporu linkte, ruslara kendi sistemlerinde gene ağır bir yenilgi yaşattık demek herhalde yanlış olmaz :)

http://rawr.eve-kill.net/?a=kill_related&kll_id=7914151
Sosyal ağlarda paylaş

DERT3 said:

936 vs 729 pek adeletli bir savaş olmamış sanki_?

DERT, böyle büyük savaşlarda okadar farkın bir önemi yoktur. Keza o sayı, aynı anda karşı karşıya gelen orduların kesin sayısı da değildir. Mesela diyelim ki, ben 12.00'da o sisteme girdim ve savaşmaya başladım. Ardından sen, 14.00'da (yani benden iki saat sonra) girdin ve benimle aynı alyansta savaşa katıldın. Bu tür savaş dökümlerinde, o bölgede ogün yapılan savaşa katılan tüm kişiler gösterilir. Eğer adaletten sözediyorsan, ozaman NC'nin hiç bir capital ship getirmediğini buna karşılık savunan tarafın capitallerle geldiğini de görmelisin. Her ne kadar patlayan o capital shipler neredeyse instapop oldu ama olsun.

Bilmem anlatabildim mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada savaşı tek kelimeyle özetlemek gerekirse, yorucuydu diyebilirim. Gerçekten de, ben savaşın başından itibaren Guardianımla beraber yaklaşık 4-5 saat savaş alanında kaldım. Sürekli rep isteyenler, lag ve oradan oraya warplama zorunluluğu insanı yoruyordu.

Şimdi burada niye böylesi büyük bir savaş oldu diye soranlar olabilir. Aklımın yettiğince, dilimin döndüğünce anlatayım.

Savaşın geçtiği LXQ2-T sistemi, Ruslar için çok büyük öneme sahip. Burası onların, empire'a çıkış noktası. Hemen yan tarafı Paala diye bir sistem ve low sec. Bu nedenle, Rusların burayı kaybetmesi demek, empire'a giden can damarlarından birinin kesilmesi anlamına geliyor. NC'de ve özellikle MM'de bulunmuş olanların da bildiği üzere, nasıl m-o sistemi çok önemliyse, işte LXQ2-T de aynı öneme sahip. Bu yüzden NC birlikleri buranın sovunu düşürmeye ve buradaki istasyonu almaya çalışıyorlar. Dananın kuyruğu ise 2 gün sonra kopacak. Zira Rusların istasyonu 2 gün sonra reinforce'dan çıkıyor.

Umarım bu kez daha güzel (yani lagsız) bir savaş olur. Hemen belirteyim; çarşamba günkü savaşta lokalin sayısı 1100'lere kadar dayandı. 1000'in üzerindeyken lag oldu ama eskisi kadar değil. 800'ler civarına düştüğünde ise neredeyse lag yoktu diyebiliriz. Sanırım CCP sistemi destekliyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

black prophecy gibi oyunlar bu "eşitlik" olaina care bulmuslar :) 40vs40 yapion en cok p:
ama eve deki "open space" "open battle" olai 1.2vs1.2 lere "izin" veriyo.. tabi sistem.. baglanti.. ccp kaldiramiyo bu rakamları eh dolayısıylada lag lug eşitsizlik ıvır zıvır..

yani bi sisteme 1-1.500 kişiden fazlası rahatca girebileydi su oyun cooook cok farklı yerelere gelirdide su an tek "adaletsizlik" sahaya ilk girenin kazanması..

en mantıklısı madem 1.200 kişilik bi fleet bi yere saldiriyo.. sende gidicen baska onlara ait bi yere saldirican 700-900 kişinle.. tabi eger olay ilk saldırıysa.. yani bişiler reinforcedtan cıkıyosa filan olmaz bu..
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında Ruslar lag olayını, server crashed olayını kullanmak istediler ama CCP sistemi desteklediği için beceremediler. Çünkü ilk gelen NC idi, ruslar uuzun süre sisteme girmediler, sonra 500-600 kişi aynı anda girdi. Amaçları serveri çökertip, savaşı bu yolla kazanmaktı ama olmadı.

bu satırları yazarken, LXQ sisteminde 600 kişilik NC fleetinin içindeyim. İstasyon 4 saat sonra reinforce'dan çıkacak, ama ruslardan eser yok. Sanırım yine aynı sistemi deneyecekler. Umarım server çökmez de, adam gibi savaşarak kazanırız, yada kaybederiz.

CCP'nin ebesini belleyeyim ki, server crash olayını da savaş taktiklerinden biri haline getirdi.

Gözün çıksın CCP...
Sosyal ağlarda paylaş

An itibariyle LXQ lokali 3000 (yazıyla üç bin) kişi... Kimsenin bir şey yaptığını sanmıyorum.

Tam istasyon renforce'dan çıktığı anda 3 cyno açıldı istasyonun yanında ve ruslar sisteme girmeye başladı. o dakikaya kadar hiç lag yoktu. o andan itibaren her şey kilitlendi ama sistem hala çökmedi. sanırım bunun nedeni savaş olamaması. eğer insanlar birbirine ateş etmeye başlarsa büyük ihtimalle server crash olacak.

yeni gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet gecenin ilerleyen saatlerinde, yani TSİ 02.00 sıralarında istasyonu ele geçirdik. İstasyon Razor'a verildi. Ruslar pek çok süper capital ve bir iki titanı bırakıp kaçtı. Şu an LXQ 600 kişi civarında. Herkes mavi ve adamların süper cap ve titanlarının log olmasını bekliyorlar. Tüm kapılar, poslar ve istasyon bublelenmiş durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

Olay aslında anlaşılmaz değil. Çünkü artık herkes biliyor ki, bu tür büyük alyanslar veya koalisyonlar saldırdığı zaman bir süre sonra geri çekilecek ve onlar yine eski yermlerine kavuşacaklar. Kimse artık eskisi gibi deli gibi sov alayım derdinde değil. Bence savaşların anlamı kalmadı; çünkü kimsenin toprak alacağı, toprak kaybedeceğim derdi kalmadı. Ben bu büyük savaşların, silah ve gemi üreticilerinin organizasyonu olduğunu düşünüyorum.

Eh, savaşların anlamı kalmayınca, savaşların eğlencesi de kalmadı aslında. Herkes kim için ne için savaşıyoruz diye düşünmeye başladı.

Ha farmer, missoncı, madenci ve üriticiler için bir şey demiyorum, ama gerçekten de pvp'yi hakkıyla yapmak isteyenler için Eve'in şu hali çok boktan. Belki yeni oyuncular, daha önce deneyimi olmamış oyuncular için 1000 vs 1000 savaşlar cazip gelebilir ama benim ve benim tanıdığım bir çok kişinin hoşuna gitmiyor artık.

Anlayacağınız dertliyiz dertli.
Sosyal ağlarda paylaş

valla savaşların heyecanı kalmadığına inanmıyorum. Ben IT e bağlı bir alliancetayım ve NC ile hemen hemen hergün karşılaşıyoruz. Bizden daha iyiler o kesin , elimize alıp dönüyoruz genelde. Ama 2-3 kere büyük hezimete uğrattık . 2 cap ve 50 nin üstünde gemi kaybettiler.
geçenlerdede 200 kişiydik.NC bizim sisteme çöreklenmeye çalışıyodu ve sistemde sadece 80 NC ( sniper hack ) varken kaybettik bizim aptal fc nin yüzünden. Madara olduk , kıçımıza baka baka döndük. 200 vs 80 , şaka gibiydi.Hiç o kadar aşşağılanmamıştım bu oyunda.Ama işin doğrusu Wold War 3 başlatıp ta kazanabileceklerini sanmıyorum.Yada sadece NC ile olacak iş değil. Ama NC + IT birleşirse o zaman gg.Ne razor ne mm nede ruslar kalır piyasada.
Sosyal ağlarda paylaş

kaisersoze said:
Ama NC + IT birleşirse o zaman gg.Ne razor ne mm nede ruslar kalır piyasada.

sanırım 2 ncyi birbirine karıştırdın. burda bizim bahsettiğimiz nc razor morsus gibi alliancelerden oluşan kuzeyde bir arada bulunan topluluk.

IT nin savaştıgı nc ise eski triumcu arkadaşların artık tri mk bilmem kaçı kurmak istemedikleri için kurdukları bir alliance ve zaten kısaltması "NC."

zaten öz hakiki nc nin çok aşırı bir durum olmadığı sürece IT ile herhangi bir birliktelik kuracagını sanmıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...