Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Patch 1.1.2 Notes

Borked

Öne çıkan mesajlar

huun said:

Memphis said:

simdide seymi diosun korede bi potansiyel yoktu, ama insanlar durup dururken rts pro gaminge yatırım yaptı?
ozaman sorarlar, nie baska ülkelerde koredeki gibi yatırım yapılmadı?

bununla ilgili sittin sene önce sclegacy.com'da bir güzel bir yazı vardı.

kore 90'ların başında hızla zenginleşmeye başlayınca özellikle genç kesimde ingilizce kurslarına, yabancı tarz giyim, beslenme vs alışkanlıklar yayılmaya başlıyor. hükümet açıkca bu duruma karşı harekete geçiyor. dünyada kişi başına düşen en fazla bant genişliğini sağlarsak kültürel izolasyon sağlarız diye düşünüyorlar. bugün bile baksan bir çok oyunun sadece kore için sunucuları var.

yani işin başı gene para. parayı adamlar bu yöne akıtmayı seçmişler.

peki niye oyun sectorunu seciyolar? oyuncuların iyi olmasının hiçmi onemi yok onu diyorum
hadi diyelim random oyun sectorunu sectiler daha karlı, peki dünyada counter dota cart curt o donemlerdeki oyuncu sayısı, getirisi kitlesi dünya oranında sc den fazlayken nie bu oyunlarda adamların bi numarası yok..da sc de w3 de top adamlar
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

Memphis said:

peki öküze analtır gibi anlatıcam simdi

hitap şekillerimize dikkat edelim arkadaşım. tunca ile iyi tanışıyorsunuz; ama bunu bilen var, bilmeyen var. seviyeyi yukarıda tutalım, 1 ay çalışır alırım aklını.

nada dediğiniz adam bir zamanlar 40 dakikalık maçta 400 apm ortalama çıkartan birisiydi. şimdi nah çıkartır; çünkü aktif bir oyuncu değil ve idmansız.

hallettim reyis
Sosyal ağlarda paylaş

oyunu para babaları secmedı, gencler secti. para babaları en populer seye para aytırdı.

cünkü sevmiyolar etmiyolar baska oyunları. ayrıca sc wc ve wow dısında baska western oyunda oynamıyolar, kendi oyunları var kore cin japon yapımı onları oynuyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

oyun sektörünü niye seçtikleri belli değil mi? bugün gençlere verebileceğin en ucuz eğlence işte. müzikle, resimle, sporla, meslekle eğitim vereceğin gençlere yapacağın masrafın 100'de birisine internet hattı döşüyorsun.

e her türlü ortamın olduğu bir ülkede de haliyle oyunculuğa para geliyor bir yerlerden. sen günde 10 saat, hafta 7 gün durmadan sc oynar mısın? oynamazsın, oynayamazsın. okula mı gideceksin, işe mi gideceksin? o eskinin gosuları dediklerin ama bunu yapabiliyorlardı.

başka da bir sürü etken vardır, hangi birisini sayayım. ancak sevgili dostum sen yanılıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

elbette dünyanın bir yerinde 7 gün 10 saat calısan birileri vardır. ama koredeki gibi baska oyuncularla aynı evde kocla, kendisi kadar calısan practice partnerlarla antreman şansı oluyomu? onlar kadar canlı turnuva tecrübesi birikeibliyomu vs vs.

yanı koredeki yatırım yabana atılcak bişi değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

elbette dünyanın bir yerinde 7 gün 10 saat calısan birileri vardır. ama koredeki gibi baska oyuncularla aynı evde kocla, kendisi kadar calısan practice partnerlarla antreman şansı oluyomu? onlar kadar canlı turnuva tecrübesi birikeibliyomu vs vs.

son olarak su ornegi vericem ve dahada tartısmıcam isim var
simdi türkiyede futbolun bu kadar gelismesinin sebebi sadece, futbola yatırım yapılmasımı yoksa, futbol oynıcak genc potansiyelin cok olmasımı,
abd de basketbol tavan yapıoken futbol nie fıs
hersey yatırım destek antrenman degil
en basit ornek tuncayı alın kapatın bi eve 7/24 antrenman yapsın kocuda huun olsun
ben 2 ay tatil yapıym geliym
10 oyun atalım oyun vermem
FAAAAAARKK VARRRR
Sosyal ağlarda paylaş

practice partner falan çok güzel bi olay zaten.
zea-senty basıp orduyu hangi alanda combata sokacağı, fieldları nası kullanacağın.
zea stalker immortal gidip immortalları neye focuslayıp nası kaçıracağın.
vs vs 2 örnek verdim, bu gibi bir ton şey var micro adına combatta oyunu kazandırıp kaybettirebilen.
sürekli ladder atan adam bunların her birini 5 oyuda bi 2-3 dakkalık combatlarda deneyebilirken, oturup 1 gün 10 saat sadece bunların microsunu kasmak falan çok faydalı olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Memphis said:

Cuce said:

son olarak su ornegi vericem ve dahada tartısmıcam isim var
simdi türkiyede futbolun bu kadar gelismesinin sebebi sadece, futbola yatırım yapılmasımı yoksa, futbol oynıcak genc potansiyelin cok olmasımı,
abd de basketbol tavan yapıoken futbol nie fıs
hersey yatırım destek antrenman degil
en basit ornek tuncayı alın kapatın bi eve 7/24 antrenman yapsın kocuda huun olsun
ben 2 ay tatil yapıym geliym
10 oyun atalım oyun vermem
FAAAAAARKK VARRRR

gel bo5 akşam =P
Sosyal ağlarda paylaş

biraz yumurta tavuk olayına girmişiniz.

iyi oyun mu yatırımı getirir, yatırım mı iyi oyunu? ikisi de. ama kore niye bu kadar gelişti? kore oyuncularının çok iyi olduğunu gördü de "bu ülkede profesyonel oyunculuk olmalı" mı dedi? hayır. ucuza genç nesili entertain etmek için bu internet ve bilgisayar olayına ağırlık verdiler. bu da onu tetikledi. Ama mesela bundan 1000 yıl sonra Kore hala en iyiyse profesyonel pc oyunculuğunda, o zaman Kore ırkının daha üstün olduğu kabullenilebilir. Çünkü bu yavaş yavaş genlere geçmiştir. Onun dışında belli bir scientific araştırma korelilerin beyinlerinde multitasking'i dünyanın geri kalanından çok daha iyi yaptığını kanıtlamadıkça, "koreliler genetik olarak sc'de diğer ırklardan daha iyidir" diye bir vargıya varmak yanlış olur.

türkiye'de futbola yapılan yatırım ise oynayacak çok potansiyelin olması değil, seyirciye yönelik bir olay. oynayacak çok fazla genç yetenek olmasına bağlı olsa klüplerimizin altyapıları Ajax gibi olurdu. Yok öyle birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu en basitinden daha dün bugün oynanan koreli maçlara ve amerikali maçlara bakin.
Korelilerin microsunu görüp ben bu adamdan oyun alabilirim 2x hızım var diyen var mı?

bw deki micro yavaş yavaş bu oyuna da gelecek. Microyu aşırı kolaylaştırdıkları için dandik adamlarda micro yapiyor gibi görünüyor. ama koreliler farkini çikaricak ortaya. Micro dediğin olay stim kite değil unite pozisyonu doğru anda doğru hamle vs.

Sc2 nin skindirik dinamiği yüzünden fors kontrolüm inanilmaz derecede düştü. Oyun insanı tembelliğe itiyor. vaktim olmadiğindan günde 1 2 oyun atiyorum, onda da oturup hot key build order filan kasmıyorum. sonuç :
60 üniteyi ayni grupta toplayip kombat sirasinda ayiriyorum microluyorum filan. Özellikle zvz de baneling kontrolünde baya elime aliyorum sirf bu yüzden, üşendiğim için.
Bw de 12 ünite limiti insani inanilmaz zorluyordu. 6 açıdan giriyordun adama mecburiyetten ünite kontrolün hayvan gelişiyodu, templarlari seç psi at. Zealotlari mayinlarin içinden tanklara yardir base de dön ünite bas geri gel goonlari microla, mayin ve tanklardan eline aldiysan geri kaç. kaçamadiysan gg yaz filan zor işlerdi ama aktif tutuyodu adamı
Sosyal ağlarda paylaş

Eru said:

yahu en basitinden daha dün bugün oynanan koreli maçlara ve amerikali maçlara bakin.
Korelilerin microsunu görüp ben bu adamdan oyun alabilirim 2x hızım var diyen var mı?

bw deki micro yavaş yavaş bu oyuna da gelecek. Microyu aşırı kolaylaştırdıkları için dandik adamlarda micro yapiyor gibi görünüyor. ama koreliler farkini çikaricak ortaya. Micro dediğin olay stim kite değil unite pozisyonu doğru anda doğru hamle vs.

Sc2 nin skindirik dinamiği yüzünden fors kontrolüm inanilmaz derecede düştü. Oyun insanı tembelliğe itiyor. vaktim olmadiğindan günde 1 2 oyun atiyorum, onda da oturup hot key build order filan kasmıyorum. sonuç :
60 üniteyi ayni grupta toplayip kombat sirasinda ayiriyorum microluyorum filan. Özellikle zvz de baneling kontrolünde baya elime aliyorum sirf bu yüzden, üşendiğim için.
Bw de 12 ünite limiti insani inanilmaz zorluyordu. 6 açıdan giriyordun adama mecburiyetten ünite kontrolün hayvan gelişiyodu, templarlari seç psi at. Zealotlari mayinlarin içinden tanklara yardir base de dön ünite bas geri gel goonlari microla, mayin ve tanklardan eline aldiysan geri kaç. kaçamadiysan gg yaz filan zor işlerdi ama aktif tutuyodu adamı

İstersen bi koreli getirelim, hemencececik önünde eğiliver, uğraştırma bizi.

Kendi tembelliğin için "ama oyun tembelliğie zorluyor ama yaa :(" demende ayrıca priceless.
Sosyal ağlarda paylaş

abi 4 range roach saka gibi ya..

ne stalker vurabiliyo gate arkasından ne cannon. gelip cat diye indiriyolar yeltenirse..
late gamede zaten 2131 roach absıp geliyolar betadaki gibi.

aptal bi zergü yendim sadece, 2 colossus cıktım adam 20 corrupter bastı bende ondan sorna sadece immo biriktirip kazandım. budur ama. storm yemiyolar zaten, burrowken stakerlar vurmus vurmamış onunda anlamı yok. zealotlar öle yerin altından kacan roachları öldürücekte ohoooo

gate arkasından kovalıyamayınca stargate cıkmak zaten cok riskli olmus..

rampaya geliyolar ff liyosun bu seferde girisini walladığın ıcın saldıramıyosun adam gibi yine bişey değişmiyo. wallamasan ling giricek zaten o daha iyi değil. bide tabi ff arkasında kalan roachların ff le kıstırdığın roachları döven zealotlara vurabilmesi var..
ne kadar büyük bi değişiklik yaptıklarının farkındalarmı emin değilim.

ama en büyük sorun, stalker zealotla roach kovalayınca, stalkerlar vurabiliyodu roachlara şimdi speed geldikten sonra vuramıyolar, roachlar 4 range oldukları için zealot kitelarken girmiyolar stalker menzline

bilemiyorum nolcak bu iş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...