mightee Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 merhabalar, tortoise svn kullanıyoruz bi süredi, aynı dosya üzerinde çalışma ihtimali çok oluyor. bunun önüne geçebilecek, ben açtığım da dosyayı kapatmadan başkası yazamayacak tarzı bi program öneriniz var mıdır acaba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 svnlere alternatif olarak github var ama kullanmasi imkansiza yakin bisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 ya benim istediğim repository tarzı ve artı özellik olarak projede açtığım dosyayı başkası açıp düzenleyemesin ben kapatana kadar. visual studio team system bunu yapıyo die biliyorum fakat vsts yok ve alternatif bişey arıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 checkin - checkout vardır yahu.. svn'de olmayacak da bende mi olacak? =P alternatif git, mercurial, team foundation server falan fişmekan... hepsinde de checkin/out var. doğrusu mercurial'ı bilmiyorum, onu salladım =P ama vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 ayarlarına bir bak. check-out edilmiş bir dosyanın locklanmasını saglayan bir secenek olabilir. optional birsey bu aslında. diger saydıgınız toollarda da isterseniz lock koydurmaya bilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 hmm visual studio dan açtığımız için görmedik demekki. bi bakayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 mightee said: ben açtığım da dosyayı kapatmadan başkası yazamayacak tarzı bi program öneriniz var mıdır acaba ? Niye böyle bir şey istiyorsun ki? Versiyonlama programlarının en yararlı özelliklerinden biri sonuçta aynı dosya üzerinde paralel çalışabilmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 biz arkadaslarla bagira cagira anlasiyoz zaten, -lannn manager.aspx dosyasini kullanan var mi? - dur lan 2 dakka sonra al ftp den - ii ben bu arada 2 counter atiyim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 ahuahauha sizinki daha iyimiş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Mirage said: mightee said: ben açtığım da dosyayı kapatmadan başkası yazamayacak tarzı bi program öneriniz var mıdır acaba ? Niye böyle bir şey istiyorsun ki? Versiyonlama programlarının en yararlı özelliklerinden biri sonuçta aynı dosya üzerinde paralel çalışabilmek. ben şöyle bi mantık yürüttüm, ben bi fonksiyon yazarken başka bi eleman da başka bi fonksiyon yazarsa ve commit ederse benim bende ondan sonra commit edersem onun yazdığı fonksiyon gitmezmi ? çünkü oto update / commit yok diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 senin o dosyayı sistemden aldığın hali belli. sen bişiler değiştirip tekrar commit ettiğin sırada, senden önce başkası o dosyayı değiştirmişse eğer conflict verir. sen de o farkı görüp gerekli şekilde dosyayı düzenleyip conflicti çözersin ek: auto update yok evet kullanıcı düzeltsin diye uyarı verir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 anladım o zaman yine hangi dosyada çalıştığımızı söylicez yada team system satın alcaz. danks Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 anlamamışsın ki böyle diyosun:) gayet kullanışlı bişi bu. hangi dosyada çalıştığını söylemen gerekmiyor ki. herkes güncel tutarsa kendi dizinini sorun olmaz. tutmasa da olmaz sadece yaptıklarını commit ederken conflict çözmeye biraz daha vakit ayırırsın ekstradan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Git kullanin. Uyuzdur biraz ama olmasi gereken mantik da odur bence. Git tracks lines, not files. Ayni satirlari degistirmedikce sorun yasamiyorsunuz. Sorun olursa da uyariliyorsunuz zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Biz Totoise SVN kullanıyoruz. Değişiklik olan satırları okuyor, hatta farklı satırlarda birleştirme yapıyor bence Totoise SVN en iyisi gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Abi o sadece gui. Esas olarak subversion ile git'i ya da cvs'i karsilastirman lazim hangisi daha yetenekli diyebilmek icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 mightee said: Mirage said: mightee said: ben açtığım da dosyayı kapatmadan başkası yazamayacak tarzı bi program öneriniz var mıdır acaba ? Niye böyle bir şey istiyorsun ki? Versiyonlama programlarının en yararlı özelliklerinden biri sonuçta aynı dosya üzerinde paralel çalışabilmek. ben şöyle bi mantık yürüttüm, ben bi fonksiyon yazarken başka bi eleman da başka bi fonksiyon yazarsa ve commit ederse benim bende ondan sonra commit edersem onun yazdığı fonksiyon gitmezmi ? çünkü oto update / commit yok diye biliyorum. Öyle bir durumda commit edemezsin. Yapmış olduğun son update ile commit arasında (aynı dosyaya etki eden) başka bir commit gerçekleşmişse subversion bunu görüp commit etmene izin vermiyor. Böyle bir şey durumda update ediyorsun. Subversion text dosyalarını otomatik olarak merge edebiliyor. Yani başkasının yaptığı değişikler ile senin bilgisayarındaki lokal değişiklikleri senin versiyonun üzerinde birleştiriyor. Merge işlemini de zekice yapıyor diyebilirim. Sen bir fonksiyon yazarken başkası yeni bir fonksiyon yazdıysa iki fonksiyonu da ekliyor mesela. Ya da sen bir fonksiyonu değiştirirken başkası class değişkenlerini değiştirmişse ya da alakasız bir fonksiyonda değişiklik yapmışsa bunları birleştiriyor. Dediğim gibi bu birleştirme işlemi senin bilgisayarında oluyor. Yani commit etmediğin sürece gözden geçirme şansın var. Merge işleminde aynı mekanda değişiklik yapılmışsa conflict oluyor. Bu durumda senin versiyonunu yedekliyor ve çakışan yerleri işaretliyor. Sen bunları gözden geçirip çakışan yerdeki sorunları kaldırıyorsun. Sonra conflict'i çözdüm deyip commit ediyorsun. Ayrıca sen commit etmemiş olsan bile dosyayı kilitleme şansın var. Bu durumda başkası commit etmeye çalıştığı zaman "dosya şu kişi tarafından kitlenmiştir" gibi bir mesaj alıyor. Ama tabi bu sadece commit sırasında çalışan bir şey. Dosyaya "yazamama" gibi bir şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 versioning, merging, branching, checking (sanırım) tüm version control sistemlerinde olan standart şeylerdir.. svn, git, tfs.. ve her zaman merging iyi bir yöntem olmayabiliyor.. bazen check-out yapmakta da fayda var beyler. zira konu sadece text dosyasını birleştirmek değil.. orada yazılımsal bir mimari var ve başkasının ne yaptığını bilmeden, kendi mimarini uygulayıp sonra da başkasının işleriyle merge ettiğinde saçmasapan şeyler çıkabiliyor ortaya.. ama konuya dönecek olursak, check out/in her türlü vardır. kullanmadım svn, ama vardır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 oww ben biraz daha kurcalayım baya özellik varmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar