Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ortak kod üzerinden çalışmak

mightee

Öne çıkan mesajlar

Mirage said:

mightee said:
ben açtığım da dosyayı kapatmadan başkası yazamayacak tarzı bi program öneriniz var mıdır acaba ?

Niye böyle bir şey istiyorsun ki? Versiyonlama programlarının en yararlı özelliklerinden biri sonuçta aynı dosya üzerinde paralel çalışabilmek.

ben şöyle bi mantık yürüttüm, ben bi fonksiyon yazarken başka bi eleman da başka bi fonksiyon yazarsa ve commit ederse benim bende ondan sonra commit edersem onun yazdığı fonksiyon gitmezmi ? çünkü oto update / commit yok diye biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

senin o dosyayı sistemden aldığın hali belli. sen bişiler değiştirip tekrar commit ettiğin sırada, senden önce başkası o dosyayı değiştirmişse eğer conflict verir. sen de o farkı görüp gerekli şekilde dosyayı düzenleyip conflicti çözersin

ek: auto update yok evet kullanıcı düzeltsin diye uyarı verir
Sosyal ağlarda paylaş

anlamamışsın ki böyle diyosun:)
gayet kullanışlı bişi bu. hangi dosyada çalıştığını söylemen gerekmiyor ki. herkes güncel tutarsa kendi dizinini sorun olmaz. tutmasa da olmaz sadece yaptıklarını commit ederken conflict çözmeye biraz daha vakit ayırırsın ekstradan
Sosyal ağlarda paylaş

mightee said:

Mirage said:

mightee said:
ben açtığım da dosyayı kapatmadan başkası yazamayacak tarzı bi program öneriniz var mıdır acaba ?

Niye böyle bir şey istiyorsun ki? Versiyonlama programlarının en yararlı özelliklerinden biri sonuçta aynı dosya üzerinde paralel çalışabilmek.

ben şöyle bi mantık yürüttüm, ben bi fonksiyon yazarken başka bi eleman da başka bi fonksiyon yazarsa ve commit ederse benim bende ondan sonra commit edersem onun yazdığı fonksiyon gitmezmi ? çünkü oto update / commit yok diye biliyorum.

Öyle bir durumda commit edemezsin. Yapmış olduğun son update ile commit arasında (aynı dosyaya etki eden) başka bir commit gerçekleşmişse subversion bunu görüp commit etmene izin vermiyor.

Böyle bir şey durumda update ediyorsun. Subversion text dosyalarını otomatik olarak merge edebiliyor. Yani başkasının yaptığı değişikler ile senin bilgisayarındaki lokal değişiklikleri senin versiyonun üzerinde birleştiriyor.

Merge işlemini de zekice yapıyor diyebilirim. Sen bir fonksiyon yazarken başkası yeni bir fonksiyon yazdıysa iki fonksiyonu da ekliyor mesela. Ya da sen bir fonksiyonu değiştirirken başkası class değişkenlerini değiştirmişse ya da alakasız bir fonksiyonda değişiklik yapmışsa bunları birleştiriyor. Dediğim gibi bu birleştirme işlemi senin bilgisayarında oluyor. Yani commit etmediğin sürece gözden geçirme şansın var.

Merge işleminde aynı mekanda değişiklik yapılmışsa conflict oluyor. Bu durumda senin versiyonunu yedekliyor ve çakışan yerleri işaretliyor. Sen bunları gözden geçirip çakışan yerdeki sorunları kaldırıyorsun. Sonra conflict'i çözdüm deyip commit ediyorsun.

Ayrıca sen commit etmemiş olsan bile dosyayı kilitleme şansın var. Bu durumda başkası commit etmeye çalıştığı zaman "dosya şu kişi tarafından kitlenmiştir" gibi bir mesaj alıyor. Ama tabi bu sadece commit sırasında çalışan bir şey. Dosyaya "yazamama" gibi bir şey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

versioning, merging, branching, checking (sanırım) tüm version control sistemlerinde olan standart şeylerdir.. svn, git, tfs..

ve her zaman merging iyi bir yöntem olmayabiliyor.. bazen check-out yapmakta da fayda var beyler. zira konu sadece text dosyasını birleştirmek değil.. orada yazılımsal bir mimari var ve başkasının ne yaptığını bilmeden, kendi mimarini uygulayıp sonra da başkasının işleriyle merge ettiğinde saçmasapan şeyler çıkabiliyor ortaya..

ama konuya dönecek olursak, check out/in her türlü vardır. kullanmadım svn, ama vardır..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...